05 / 05 / 2024

Danimarka Grönland havalimanı

Danimarka Grönland havalimanı

Danimarka, Grönland'da faaliyette bulunan 2 havalimanının genişletilmesi ve bir havalimanının inşa projelerini gerçekleştirecek.

Atatürk Havalimanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy-Küçükçekmece İlçesi Atatürk Havalimanı ve Yakın Çevresine İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

ABD Dışişleri'nden Grönland'ın satın alınmasına ilişkin açıklama!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken tarafından Grönland'la ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Buna göre, Washington, Grönland'ı satın almayacak.

Donald Trump'tan Danimarka Başbakanının Grönland yorumuna tepki!

ABD Başkanı Trump, Danimarka Başbakanı Frederiksen'in ABD'nin Grönland'ı satın alması fikrini "absürt" olarak değerlendirmesi "çirkin ve uygunsuz" tepkisini verdi.

Donald Trump photoshopla Trump Towers'ı Grönland'ın ortasına koydu!

Donald Trump photoshopla Gröland'ın ortasına Trump Towers'ı kondurdu. Twitter hesabında paylaşım yapan Trump, "Bunu Grönland’a yapmayacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı. 

Donald Trump 'Grönland'ı satın alacak' iddialarını doğruladı!

ABD Başkanı Donald Trump, Grönland'ı satın alacağı iddialarını doğruladı. Trump, "Böyle bir konsept gelişti. Bir tür gayrimenkul anlaşması" dedi.

'Donald Trump Grönland'ı satın alacak' iddialarına yanıt!

ABD Başkanı Donald Trump’ın Danimarka’ya bağlı Grönland adasını satın alacağı iddia edilmişti. Grönland Dışişleri Bakanı Ane Lone Bagger, “İş yapmaya hazırız, ancak satılık değiliz” diye açıklama yaptı.

'Donald Trump Grönland'ı satın alacak' iddiası!

Emlak zengini ABD Başkanı olan Donald Trump'ın Grönland'ı doğal kaynaklar ve stratejik konumu nedeniyle satın almak istediği iddia edildi.

Danimarka, Grönland'da havalimanı inşa edecek!

Danimarka, Grönland'da faaliyette bulunan 2 havalimanının genişletilmesi ve bir havalimanının inşa projelerini gerçekleştirecek.

İstanbul yeni havalimanının bayram filmi yayınlandı!

İstanbul yeni havalimanının bayram filmi yayınlandı... Bayram tatiline saatler kala yeni havalimanı için hazırlanan yeni reklam filmi İGA tarafından paylaşıldı.

Yeni Havalimanı artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inişini bekliyor!

Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü Yeni Havalimanı artık Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın inişini bekliyor. Öte yandan havalimanının yeni reklam filmi de İGA tarafından yayınlandı..

Danimarka'dan 3. havaalanı açıklaması!

Danimarka Maliye Bakanı Kristian Jensen, İstanbul'da inşaatı süren üçüncü havalimanının kapasitesinin THY tarafından dahi doldurulabileceğini belirtti.

Teksan Jeneratör, Tayland'da hastane sektöründe büyüyor!

Teksan Jeneratör'ün Yönetim Kurulu Üyesi Burak Başeğmezler, jeneratör pazarında yurt dışındaki faaliyetlerini artırmak istediklerini belirterek, "Şu an Kuzey Afrika ülkelerinden Grönland'a kadar uzanan geniş bir yelpazede 120'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracat odaklı büyüme hedefliyoruz."

Çukurova Havalimanı ihalesi iptal edildi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi için düzenleyeceği ihaleyi iptal etti. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Danimarka Grönland havalimanı Haberi

Danimarka Grönland havalimanı


Danimarka, Grönland'da faaliyet gösteren 2 havalimanının genişletilmesi ve bir havalimanının inşa projelerini hayata geçirdiklerini söyledi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Grönland Parlamentosu halihazırda kullanımda olan 2 havalimanının genişletilmesi ve yeni havalimanı inşa edilmesini içeren projeye onay verdi.

Danimarka Krallığı'na bağlı Grönland Özerk Yönetimi'nin, uzun zamandır üzerinde çalıştığı 3 havalimanı projesi Grönland parlamentosu Inatsisartut'ta yapılan oylama ile kabul edildi.

Proje kapsamında, Nuuk ile Ilulissat bölgelerindeki havalimanları genişletilip, Qaqortoq bölgesine de yeni havalimanı inşa edilecek.

Danimarka, havalimanlarını işletecek şirkete 700 milyon kron (574 milyon lira) finansman sağlayarak yüzde 33,3 ortak olurken, 900 milyon krona (738 milyon lira) kadar da kredi verecek. Kredinin 450 milyon kronu (369 milyon lira) düşük faizli olacak.

Ekonomik destekle havalimanlarına ortak olan Danimarka, verdiği desteğin karşılığında havalimanları projesinde önemli bir...