19 / 07 / 2024

danimarka isveç norveç hızlı trenle mi birleşecek

danimarka isveç norveç hızlı trenle mi birleşecek

Toplam 8 milyon kişinin yaşadığı bölgeleri birbirine bağlayacak projeye göre, Danimarka'dan başlayacak tren yolu İsveç üzerinden Norveç'e gidecek ve Kopenhag-Oslo arasını 2,5 saate indirecek.

Danimarka'daki bin metrekare bahçeli, 3 odalı müstakil evin fiyatı hayrete düşürdü!

Amerika’da yaşayan girişimci Serkan J. İnci resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Danimarka'daki 3 odalı müstakil evin fiyatının 57 bin 400 dolar olduğunu söyleyerek, "Bir düşünün derim" ifadelerini kullandı. 

Belediye Norveç'teki binanın çatısı 'komşuların içini kararttığı' için çim ve çiçekten yapılmasını şart koştu!

Belediye Norveç'te yeni yapılan bir binanın çatısı için 'komşuların içini kararttığı' gerekçesiyle çim ve çiçekten yapılmasını şart koştu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen ilginç yorumlar...

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Nakit para dönemi sona eriyor! Ödemeler kart veya mobilden olacak! Hemen bakın!

İsveç ve Danimarka’da halk, kağıt banknot yerine kart kullansın diye teşvik ediliyor. Finlandiya, banknot kullanımına 2029’da son vereceğini açıklarken, Norveç 2030’da nakitsiz topluma geçiyor.

Dünyanın en büyük fonu Norveç Varlık Fonu dev zararı açıkladı!

Dünyanın en büyük fonu olan Norveç Varlık Fonu 2022 yılının ilk yarısında 174 milyar dolar zarar açıkladı.

İş arayanlara Avrupa’dan güzel haber! Danimarka’da 82 bin personel alınacak! Siz de Avrupa’da yaşayabilirsiniz…

Danimarka ülke genelinde bulunan personel eksiğini gidermek maksadı ile 82 Bin işçi alımı yapacak. Özel Sektör ve kamu için alımlar gerçekleşecek. İşte detaylar…

Kosova, hapishane hücrelerini Danimarka'ya 15 Euro'ya kiraya verecek!

Kosova, Danimarka'ya 300 hapishane hücresi kiralamaya onay verdi. Kararla beraber İskandinav ülkesinde hapishanelerin doluluk oranlarının düşürülmesi planlanıyor. Danimarka, bu hücreler için Kosova'ya beş sene boyunca, senelik 15 milyon Euro ödeme yapılacak.

Jyn Holding As Merkezi Norveç İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Jyn Holding As Merkezi Norveç İstanbul Merkez Şubesi Bayrampaşa’da 70 bin TL sermaye bedeli ile Hüsamettin Vatansever tarafından açıldı.

Norveç Varlık Fonu gayrimenkul yatırımlarından yüzde 4,6 getiri elde etti!

Piyasa değerleri hakkında açıklama yapan Norveç Varlık Fonu 30 Haziran 2021 itibarıyla gayrimenkul yatırım fonlarından yüzde 4,6 getiri elde ettiğini açıkladı.

Danimarka, Kuzey Denizi'nde enerji adası inşa edecek!  Üç milyon konut etkilenecek!

Danimarka Kuzey Denizi'nde enerji ada inşası için düğmeye bastı. İlk etapta üç milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak proje 2033 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Norveç'te tünel açılışı çevrimiçi törenle yapıldı!

Koronavirüs tedbirleri nedeniyle karantina ve sosyal mesafe kuralları uygulanan Norveç'te tünel açılışı çevrimiçi törenle gerçekleştirildi...

Danimarka'da gettolar için yer değiştirme hibeleri tartışma yarattı!

Danimarka Odense'de belediye meclisinin, gettoları ortadan kaldırmak için bölgedeki hükümlülere ödeme yapmayı öngören teklifi 'ödül mü, ceza mı?' tartışması yarattı...

danimarka isveç norveç hızlı trenle mi birleşecek Haberi

danimarka isveç norveç hızlı trenle mi birleşecek


Danimarka'nın başkenti Kopenhag'dan İsveç'in Malmö ve Göteborg şehirleri üzerinden Norveç'in başkenti Oslo'ya ulaşacak yeni bir hızlı tren projesi planlanıyor.


İskandinavya'yı küresel ölçekte daha rekabetçi hale getirmeyi amaçlayan proje, "8 milyonluk İskandinav şehri" adıyla nitelendiriliyor. Toplam 8 milyon kişinin yaşadığı bölgeleri birbirine bağlayacak projeye göre, Danimarka'dan başlayacak tren yolu İsveç üzerinden Norveç'e gidecek ve Kopenhag-Oslo arasını 2,5 saate indirecek. 


İskandinav şehirleri ve bölgelerinin küresel pazarlarda kendi başlarına rekabet edecek kadar büyük olmaması nedeniyle bölgeyi bütün olarak rekabete katma isteği projenin ana fikrini oluşturuyor.


AB destekli projenin planlama aşamasında olduğu ancak şimdiye kadar söz konusu üç ülkeden 14 ortağın proje çalışmasına dahil olduğu belirtildi. Kopenhag Belediyesi'nin de içinde bulunduğu ortaklar 2025 yılına kadar hızlı trenin hayata geçirilmesini umut ediyor.


Güzergah konusundaki düşüncelerini basınla paylaşan proje...