06 / 05 / 2024

Danıştay arsa satışı düzenleme

Danıştay arsa satışı düzenleme

Danıştay, arsa sahiplerinin kat karşılığı inşaat sözleşmelerine istinaden arsa karşılığında edindikleri kişisel gereksinim ve servetin korunması dışında kalan ev ve dükkanların satışını ticari faaliyet şeklinde kabul ediyor ve gelirler gelir vergisine ve KDV’ye tabi tutuluyor.

Antalya’dan arsa almak isteyenlere müjde! O ilçede arsa satılacak!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesinde bir adet arsa satılacak. Kapalı teklif usulüyle satılacak arsa için 14 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Vakıf Gayrimenkul GYO 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan Arsa satın aldı!

Vakıf Gayrimenkul GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda 125 milyon TL'ye AC Yapı'dan arsa satın aldığını duyurdu.

Konut satışlarında KDV için Danıştay'dan şok karar!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konut satışlarındaki kdv ve ankastre detayını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay’dan müteahhitlere ankastre şoku' başlıklı yazısı...

Ofisleri konut şeklinde satanlara Danıştay'dan kötü haber!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde ofislerin konut olarak satılmasını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay'dan ofisi konut olarak satanlara kötü haber' başlıklı yazısı...

İhlas Gazetecilik, Avcılar'dan 105.1 milyon TL'ye 3 arsa satın aldı!

İhlas Gazetecilik, İstanbul'un Avcılar ilçesi Firuzköy Mahallesi'nden yatırım amaçlı 3 arsa satın aldı. İhlas Gazetecilik, arsalar için toplam 105 milyon 78 bin 266 TL ödedi.

Konut ve iş yeri satışlarında KDV oranına Danıştay ayarı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde konut ve iş yerlerinin satışı halinde KDV oranlarının nasıl belirleneceğini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay konut mu iş yeri mi tartışmasına son noktayı koydu' başlıklı yazısı...

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Danıştay'dan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine itiraz!

Sakarya'da satışı yapılan Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi: Aylardır tartışmaların odağında olan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay savcısı işlemin iptalini istedi.

Bahçeşehir Göleti için verilen kararı Danıştay bozdu!

Bahçeşehir Gölet bölgesindeki 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 parsellerinin hasılat paylaşımı ile satışını yargıya taşınmıştı. Gölet Bölgesi imar planı iptali için Bahçeşehirliler Derneği (BADER) tarafından açılan davada mahkemenin ret kararı Danıştay tarafından bozuldu.

Fenerbahçe Kulübü Antalya’da 20 dönüm arsa satın aldı!

Fenerbahçe Kulübü, Kayseri, Düzce ve Edirne’den sonra Antalya’dan 20 dönüm arsa satın aldı. Arazi üzerine “Hedef 1 Milyon Üye” projesi kapsamında Fenerbahçe evleri ve sosyal tesisler inşa edilecek

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.

Danıştay, Kadıköy Belediyesi'ne ait sosyal tesis alanı ihalesini durdurdu!

Danıştay, Hazine arazisinin satışı sırasında belediyeye bırakılması gereken alanı da satan Özelleştirme İradesi’nin açtığı ihalenin yürütmesini durdurdu. İki tarafın arazi anlaşmazlığında Kadıköy Belediyesi haklı bulundu.

Arsa satışında istenen belgeler!

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri, tapu müdürlüğünde gerçekleşiyor. Tapu devri için alıcı ve satıcıdan bazı belgeler isteniyor. Peki, arsa satışında istenen belgeler nelerdir? İşte gerekli evraklar..

Danıştay arsa satışı düzenleme Haberi

Danıştay arsa satışı düzenleme

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde Danıştay'ın arsa sahiplerinin kat karşılığı inşaat sözleşmelerine istinaden arsa karşılığında edindikleri kişisel gereksinim ve servetin korunması dışında kalan ev ve dükkanların satışına ilişkin aldığı kararı kaleme aldı.

İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay’dan arsa sahiplerine kötü haber' başlıklı yazısı...

Arsasını kat karşılığı verip karşılığında ev veya dükkan alıp satan arsa sahiplerine Danıştay'dan kötü haber geldi.

Bu defa kötü haberi Maliye değil, Danıştay verdi.

Kötü haber ne ile ilgili?

Kötü haber, arsasını kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile müteahhide verip karşılığında aldığı ev veya dükkanları satan arsa sahiplerinin vergilendirilmesine ilişkin oldu. 

Kat karşılığı inşaat sözleşmeleri kapsamında müteahhide verilen arsanın karşılığında alınan ev ve dükkanların arsa sahipleri tarafından aynı veya birbirini takip eden yıllarda satışı gerçekleştirilebiliyor. 

Maliye, bu satışları ticari faaliyet şeklinde belirtirken,...