02 / 05 / 2024

danıştay özelleştirme ihaleleri

danıştay özelleştirme ihaleleri

Akşam Gazetesi muhabirlerinden Ebru Tokrar Çekiç'in bugünkü haberine göre; TBMM’ye sunulan Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Yasa tasarısında, Danıştay’daki yapı ve davalar değişiyor.

TÜRKŞEKER'e kayıtlı bazı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri yapıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı gayrimenkullerin özelleştirme ihaleleri gerçekleştirildi...

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Lütfi Elvan'dan özelleştirme açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek dönemde küresel salgının etkilerinin azalacağı ve yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemine girileceğine dikkat çekerek, özelleştirme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Danıştay'dan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine itiraz!

Sakarya'da satışı yapılan Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi: Aylardır tartışmaların odağında olan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay savcısı işlemin iptalini istedi.

Ankara'daki 17 gayrimenkulün özelleştirme ihalesi ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından,  Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara İli Gölbaşı İlçesi'ndeki 17 taşınmazın özelleştirme ihalesi 31 Temmuz'dan 7 Ağustos'a uzatıldı.

Danıştay, şeker fabrikaları için gerekçeli kararını açıkladı!

Danıştay 13. Dairesinin, 14 şeker fabrikasının özelleştirmesine ilişkin "ihale oluru" kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddedine ilişkin aldığı kararının gerekçesi açıkladı.

Danıştay'dan şeker fabrikaları kararı!

Danıştay 13. Dairesi, Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. Ye ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararın iptal edilmesi yönündeki davayı iptal etti.

Sümer Holding ve Maliye Hazinesi özelleştirme ihaleleri ertelendi!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding ve Maliye Hazinesi gayrimenkullerini özelleştiriyor. Özelleştirme ihalelerin son teklif verme tarihi 07 Mart 2017 Salı günü saat 17:00’ye kadar uzatılmıştır.

Özelleştirme'den Alsancak Limanı cevabı!

Konak Belediye Başkanı Pekdaş'ın Alsancak Limanı'na yönelik 3 temel sorunun çözümü için belediye ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın teknik ekiplerin oturup görüşmesi yönündeki çağrısına Ankara'dan cevap geldi.

Tezcan Karakuş Candan'dan özelleştirme kararlarına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesine tepki gösterdi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Naci Ağbal'dan özelleştirme açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda özel bütçeli kuruluşların taşınmazlarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) eliyle özelleştirilmesi düzenlemesi ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Danıştay'dan Gezi Parkı Topçu Kışlası kararı!

Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ‘Topçu Kışlası’ projesine Yüksek Kurul’da verilen onayın iptal edilmesi talebini Danıştay 14. Dairesi reddetti. Bu kararla Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasının önü açıldı.

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.

danıştay özelleştirme ihaleleri Haberi

danıştay özelleştirme ihaleleri

“Özelleştirme” ve “kamulaştırma” kararları, ivedi yargılama usulü olarak görülecek. İhaleden yasaklama kararları hariç ihale işlemleri, ÇED işlemleri, Afet Riski Altındaki Alanlarının Dönüştürülmesi Hakkında alınacak Bakanlar Kurulu kararları da bu kapsamda görülecek. İvedi yargılamada 7 gün içinde ilk inceleme yapılacak. Savunma süresi, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün olacak. Dosyanın tekemmülünden itibaren 1 ay içinde karara bağlanacak. 7 gün içinde temyiz hakkı olacak. Temyiz dilekçesine cevap verme hakkı da 7 günle sınırlı olacak. Temyiz istemi de 2 ay içinde karara bağlanacak. 


İdari Yargılama Usulü Kanunu’nda yapılan değişiklik ile idare mahkemelerinde dava açma süresi 60 günden 30 güne indirilirken, ivedi yargılama usulünün uygulanacağı davalarda bu süre 15 gün olarak belirlendi. İtiraz süresi de 60 günden 30 güne çekildi. 


Ebru Tokrar Çekiç/Akşam...