30 / 04 / 2024

danıştaydan Taksim AVM durdurma kararı

danıştaydan Taksim AVM durdurma kararı

Taksim’de dört yıl önce başlayan ve mahkemelik olan 17 katlı otel, rezidans ve AVM inşaatında sona gelindi. Üç yıl önce İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği durdurma kararını Danıştay da onadı.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Mallpoınt Avm Yönetimi Kiralama Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mallpoınt Avm Yönetimi Kiralama Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile Onur Serkan Sapmaz tarafından kuruldu.

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM'deki kiracılarına yüzde 40 indirim!

Doğuş GYO tarafından Gebze Center AVM'deki tüm kiracılarına destek olmak amacıyla Mart ayı ile sınırlı olmak üzere sözleşmelerinde geçerli olan kira bedelleri üzerinden yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi. 

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi açıldı!

Gloriam Emlak Danışmanlık Gıda Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Taksim Şubesi bugün Beyoğlu'nda 22 milyon 270 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Oğuz tarafından açıldı.

Doğuş GYO'dan Gebze Center AVM kiracılarına müjdeli haber!

Doğuş GYO, Gebze Center AVM'de Haziran ayında mağazaların yeniden açılışına destek olmak adına yüzde 60 oranında kira indirimi uygulanmasına, Temmuz ayında kiracılarından yüzde 40 oranında kira indirimi uygulanmasına karar verildi.

Taksim Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taksim Real Estate Gayrimenkul Danışmanlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ghalep Tello tarafından kuruldu.

Bizim Toptan’dan Pendik Marinturk AVM’ye yeni mağaza!

Bizim Toptan, Pendik Marinturk AVM’de müşterilerini birçok yenilikle buluşturduğu, genel konseptinin dışında yeni mağazasını hizmete açtı. 

Sur Yapı Marka AVM'nin yüzde 90'ı kiralandı!

Türkiye'nin en büyük gayrimenkul firmalarından biri olan Sur Yapı Kağıthane, Çekmeköy ve Bayrampaşa’dan sonra 4. AVM projesini açacak.

AVM Ciro Endeksi Haziran'da yüzde 13,5 arttı!

AVM endeksi Haziran 2016 döneminde bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 13,5 oranında arttı. Ciroların Dolardan, Euro’dan ve Tüfe’den daha çok artış kaydettiği görülmekte...

Atakule GYO'dan Atakule AVM garaj davası açıklaması!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Atakule AVM'nin kapalı otoparkına ait işletme giderlerine ilişkin olarak kiracılardan fazladan tahsil edildiği öne sürülen tutarların iadesi talebi davası hakkında açıklama yaptı.

Dap Yapı’dan bal gibi proje: Taksim Petek Residence!

Dap Yapı, bal peteği tasarımlı Taksim Petek Residence projesini görücüye çıkardı. Konut, ofis ve ticari ünitelerden oluşan proje, 72 ay vade 0 faizli lansmana özel fiyatla satılıyor.

Taksim Petek Residence'dan bal gibi fırsat!

Taksim Petek Residence projesi DAP Yapı imzasıyla Taksim'de hayata geçiriliyor. Projede 112 daire, 15 ofis ve 5 dükkan yer alıyor. Petek Residence'da daire fiyatları 694 bin dolardan başlıyor.

Erhan Kamışlı'dan yeni gayrimenkul şirketi!

Erhan Kamışlı'dan yeni gayrimenkul şirketi 30 Mayıs'ta Kavacık'ta kuruldu. Ere AVM İnşaat Anonim Şirketi Erhan Kamışlı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile kuruldu.

danıştaydan Taksim AVM durdurma kararı Haberi

danıştaydan Taksim AVM durdurma kararı

Dört yıl önce Taksim’de, tarihi Maksim Gazinosu ile Majik Sineması’nı da içine alan ve büyük bölümü imarda “yeşil alan”  olarak geçen arazide 17 katlı otel, rezidans ve AVM inşaatı başladı. İnşaata komşu otellerden birkaçının sahibi Ali Durucan, o tarihten bugüne inşaatın durdurulması için hukuk mücadelesi veriyor.


Durucan, dört yıl önce İstanbul 1’inci İdare Mahkemesi’ne başvurdu. İstanbul Büyükşehir ve Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan şikâyetçi oldu. Davayı iki ay önce kazandığını, inşaatın ruhsatının iptal edildiğini yani durdurulduğunu, 2013 Aralık’ında tesadüfen öğrendi. Çünkü karar, mahkeme başkanı imzalamadığı için taraflara tebliğ edilmiyor, inşaat devam ediyordu.


Durucan, bu kez kararın taraflara tebliği için mahkemeye başvurdu. Karar ulaştığında,  9 katı biten inşaata 6 kat daha eklenmişti. Durucan, “Beyoğlu Belediyesi’ne gidip inşaatı durdurmalarını istedim. Resmi...