30 / 07 / 2024

Dante Donegani Giovanni Lauda

Dante Donegani Giovanni Lauda

Dante Donegani, NABA tasarım departmanında direktör olarak görev yapıyor. İtalyan Mimar Dante Donegani, Kelebek Mobilya ürünlerini tasarlıyor... Peki Dante Donegani kimdir? İşte Dante Donegani'nin biyografisi...

Reportage Turkey Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Satış Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Reportage Turkey Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Satış Pazarlama Ticaret Anonim Şirketi Şişli’de Giovanni E. Nucerana ve Muhammed Kemal Alamo ortaklığında kuruldu.

Vatikan'da usulsüz gayrimenkul alımı skandalı!

Vatikan'da yargı makamları, bir dönem üst düzey görevleri üstlenen, fakat ismi yolsuzluk skandalında olan Kardinal Giovanni Angelo Becciu dahil 10 kişi için yargılanma kararı verdi. Becciu'nun ismi gayrimenkul alımında bir yolsuzlukla anılıyor.

Dante Bilişim Danışmanlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dante Bilişim Danışmanlık Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli Cahit Erpamukçu tarafından kuruldu.

Unifam Gayrimenkul Yatırım ve Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Unifam Gayrimenkul Yatırım ve Turizm Anonim Şirketi, Mario Giovanni Sponza, Franco Sponza, Mario Giovanni Sponza tarafından 450 bin TL'lik sermaye bedeli ile 29 Aralık'ta kuruldu.

Özlem Kaymaz, Acarkent'teki villasının kapılarını InStyle Home'a açtı!

Eski Türkiye güzeli Özlem Kaymaz’ın çocukları Tara(16), Daniel(12) ve Dante(5) ile yaşadığı villanın kapılarını InStyle Home'a açtı. Kaymaz dekorasyonda altın ışıltısı olan gösterişli kadife ve ipek kumaşlar tercih ettiğini dile getirdi...

Giovanni Lauda kimdir?

Giovanni Lauda, Dante Donegani ile birlikte 1992 yılında Milan kökenli bir kuruluş olan ve mimari, iç mimari, tasarım üzerine hizmet veren D&L’yi hayata geçirdi. Giovanni Lauda, Kelebek Mobilya ürünlerini tasarlıyor... Peki Giovanni Lauda kimdir?

Dante Donegani kimdir?

Dante Donegani, NABA tasarım departmanında direktör olarak görev yapıyor. İtalyan Mimar Dante Donegani, Kelebek Mobilya ürünlerini tasarlıyor... Peki Dante Donegani kimdir? İşte Dante Donegani'nin biyografisi...

Kelebek Mobilya İSMOB 2014 Tasarım Yarışması’nda iki ödül aldı!

Kelebek Mobilya, İSMOB 2014 Tasarım Yarışması’nda, iki ödüle birden layık görüldü. İtalyan tasarımcılar Dante Donegani ve Giovanni Lauda’nın imzasını taşıyan “Likena” ve “Exila” serileri, “Oturma Grubu” ve “Yatak Odası” kategorilerinde ödülleri topladı..

Kelebek Mobilya İSMOB 2014'te ödülleri topladı!

Kelebek Mobilya, İSMOB 2014 Tasarım Yarışması'nda, iki ödüle birden layık görüldü. İtalyan tasarımcılar Dante Donegani ve Giovanni Lauda'nın imzasını taşıyan "Likena" ve "Exila" serileri, "Oturma Grubu" ve "Yatak Odası" kategorilerinde ödülleri topladı..

Mövenpick Hotel Istanbul yılbaşı gecesine hazır!

İtalyan Başaşçı Giovanni Terracciano tarafından hazırlanan geleneksel yılbaşı hindisi; iç pilav, kestane, patates, Brüksel lahanası, havuç, kereviz püresi, “gravy” ve yaban mersini sos ile sunuluyor.

İtalya, Giovanni Montresor'un mallarına el koydu!

İtalya, 15 yıl boyunca sıfır, 2009'da da 4 euroluk vergi beyan eden Veronalı ünlü milyoner Giovanni Montresor'un varlıklarına el koydu. Veronalı iş adamı Giovanni Montresor memleketi Bussolengo'da diktiği gökdelen otelleri gözden kaçtı...

Giovanni Boldini'nin tablosu Paris'teki terkedilmiş evden çıktı!

Fransa'nın başkenti Paris'te yaklaşık olarak 100 yıldır sahipsiz duran evden çıkan tablolara 2.1 milyon euro verilip satın alındı

Beyoğlu Belediye binasını Giovanni Barborini inşa etti!

Haşmet Babaoğlu Sabah Gazetesi'ndeki bugünkü köşesinde "Şişhane'de bir mağaza!" başlıklı yazıyı kaleme aldı... Ne zaman yolum Şişhane'ye düşse...

Dante Donegani Giovanni Lauda Haberi

Dante Donegani Giovanni Lauda

Dante Donegani kimdir?


Dante Donegani 1957’de Pinzolo’da doğdu. Floransa Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. 


Dante ve Giovanni 1992 yılında Milan kökenli bir kuruluş olan ve mimari, iç mimari, tasarım üzerine hizmet veren D&L’yi hayata geçirdi.


Luceplan, Edra, Radice, Viceversa, Rotaliana gibi bir çok firmaya fuarlar, sergiler ve ürün tasarımları konularında hizmet verdiler. Milan’da bulunan Domus Akademi birçok eğitim etkinliğinde  iş birliği yaptı. 


2004’te bazı eserleri "Metamorfoz" temalı mimarlık bienalinde sergilendi. Edra için tasarladıkları "Passepartout" isimli şezlongları Triennale di Milano ve Modern Sanat San Francisco Müzesi'nin daimi koleksiyonuna girdi. 

Tasarım Master Direktörü olarak 1993-2012 yılları arasında çalışan Dante Donegani halen NABA tasarım departmanında direktör olarak görev yapıyor. Giovanni Lauda ise 1996’dan beri eğitmenlik görevine devam...