16 / 05 / 2024

dar alanları geniş göstermek

dar alanları geniş göstermek

Yaşam alanlarımız her zaman çok geniş olmayabilir. Bize yetecek metrekarelerde mekânlar bulmak, kalabalık hayatın içinde gün geçtikçe zorlaşıyor da olabilir; ancak dar alanları olduğundan çok daha geniş göstermek elimizde…

ATEM Başkanı'ndan belediyelere çağrı!  Konut arzı için imarlı alanlar genişletilmeli! 

ATEM Başkanı Hakan Akçam hobi bahçelerinin yoğun olduğu tarım arazilerinin imara açılarak konut arz sıkıntısının giderilmesine yönelik imar çalışmalarının genişletilmesi konusunda belediyelere seslendi.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Hyundai Staria Haziran ayı fiyatı merak ediliyor! Hyundai Staria ne kadar zamlandı?

Staria'nın sürgülü kapıları, kolay erişim sağlar ve dar alanlarda bile kolayca açılır. Ayrıca, geniş cam alanları sayesinde içeride daha iyi bir görünüm ve aydınlık bir ortam sunar. Yüksek kaliteli malzemeler ve rahat oturma düzenleri de sürüş konforunu artırır. İşte 13 Haziran 2023 fiyat listesi

Ayçiçeği ekim alanları genişliyor! Borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! 

Osmaniye'de çiftçilere sağlanan desteklerle beraber ayçiçeği ekim alanları genişliyor. Peki borsalarda yağlık ayçiçek fiyatları ne kadar oldu? Çiftçiler dikkat! İşte yağlık ayçiçek 29 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Aile Bakanlığından 1250 TL'lik sosyal destek ödemesi alanlar müjde! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar acil baksın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Aile Bakanlığından 1250 TL'lik sosyal destek ödemesi alanlar müjde! TC kimlik numarası 0, 2, 4, 6, 8 olanlar acil baksın...

İş GYO Üsküdar projesi ön talep topluyor!

İş GYO Üsküdar projesi için ön talep süreci başladı. Toplam 7 blok halinde yükselen projede, konutlar, ofisler ve ticari alanlar yer alacak...

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Londra'nın en dar evi 950 bin sterline satılıyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaklaşık 1,6 metre genişliği ile kentin en dar evi olan bina 950 bin sterline (8 milyon 74 bin TL) satışa sunuldu. 

Darıca'da konut fiyatları son 4 yılda yüzde 40 arttı!

Hem evim hem yazlığım bir arada olsun diyenler için ideal bir bölge. Pandemi nedeniyle alternatif yaşam alanlarına yönelen alıcıların şimdilerdeki gölgesi. Darıca göç alırken, konut fiyatlarında yüzde 40 artış yaşandı.

Van'da yolu dar olan okul için hayırseverler arazi bağışladı!

Van'ın Erciş ilçesinde yolu dar olan okul için 2 dönüm arazi bağışlayan iki aile, duvarların yıkılması ve yol genişletme çalışması yapan ekiplere de yardımcı oldu.

Engelli ve dar gelirliye özel konutlar üretilecek!

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" kapsamında, engelli, yaşlı, öğrenci ve dar gelirlilerin konut ihtiyacı için özel çalışmalar yapılacak. 81 ilin sosyal analiz haritası çıkarılacak ve buna göre konut alanları geliştirilecek.

Nevbahar Üsküdar'da ön talepler toplanıyor! Yeni proje!

Nevbahar Üsküdar projesi Kalyon inşaat  tarafından İstanbul Üsküdar merkezde hayata geçiriliyor. Ön talep toplanan projede konut ve ticari alanların yanı sıra alışveriş merkezi planlanıyor.

dar alanları geniş göstermek Haberi

dar alanları geniş göstermek

ÖNCE ODANIN İŞLEVİNİ BELİRLEYİN


Bahsettiğimiz mekân oda, ofis, yemek alanı, mutfak, banyo hatta bahçemiz ya da balkonumuz olabilir. Neresi olursa olsun mekânlarımızı daha büyük algılatmak belli başlı küçük tekniklerle mümkün.


DOĞRU AYDINLATMA

* Bu tekniklerin en başını “aydınlatma” çekiyor. Mekânda, tavandan tek tip bir aydınlatma kullanırsak, mekânın kenar ve köşelerine doğru aydınlatma kuvveti azalacağından, bu alanları karanlıkta bırakmış ve odada sadece merkezi aydınlatmış oluruz ki bu da mekânı daha dar algılatır. Bunun için aydınlatma alternatiflerini çok çeşitlilikle kullanmaktan çekinmemeliyiz.


RENK VE DESEN SEÇİMİ YAPARKEN…


* Bunun yanı sıra zemin döşemesinde çok farklı renk ve malzemeye girmektense, tek ton ve malzeme üzerine yoğunlaşırsak yine zeminde bir genişlik yakalamış oluruz.


Unutmamak lazım ki açık renkler her zaman mekânı daha ferah, büyük algılatır; ancak bu diğer renkleri kullanmayacağımız...