15 / 05 / 2024

Dar mükelleflerin vergilendirilmesi 2014

Dar mükelleflerin vergilendirilmesi 2014

Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları ile yurtdışında yerleşik Türk vatandaşların elde ettikleri gayrimenkul kira gelirleri de kira gelir vergisinin konusu oluyor. İşte dar mükelleflerin vergilendirilmesi 2014...

Bakan Nebati’den mükelleflerin su serpen açıklama! Artık o işlemlere gerek kalmayacak

 İşe başlama, şube açılışı-kapanışı, adres değişikliği, tür değişikliği, tasfiyeye giriş, tasfiyeden vazgeçme, tasfiye kapanış ve unvan değişikliği işlemleri için mükelleflerin vergi dairesine başvuru yapma devri bitiyor. İşte konu hakkındaki detaylar…

Mükelleflerin dikkatine! Son 10 gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emlak vergisi ve miras vergisi ödemeleri devam ediyor. Vergi mükelleflerinin Mayıs ayı sonuna kadar ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Değerli konut vergisi mükellefleri için e-beyanname dönemi başladı!

Mükelleflerin, beyannamelerini 22 Şubat 2021 sonuna kadar vermesi ve değerli konut vergisinin ilk taksitini 1 Mart tarihine kadar ödenmesi gerekiyor...

'Emlak vergisi yapılandırma' 7 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren borç yapılandırması 31 Ağustos 2020 tarihinden önceki borçları kapsıyor. Bu fırsattan faydalanmak isteyen mükelleflerin 31 Aralık 2020'ye kadar ilgili kuruma başvuru yapması gerekiyor. İşte tüm merak edilenler...

Mülk sahipleri ve kiracılar için neler değişiyor?

İş yeri kira sözleşmelerine yönelik 1 Temmuz 2020’ den itibaren yürürlüğe giren’ yasal düzenlemeler mükelleflerin aklında sorular bıraktı. İşte mülk sahipleri tarafından merak edilen 5 soru...

Mücbir sebep kapsamındaki mükelleflerin vergi ödevleri için geri sayım!

Tüm dünyayı etkisi altına lan Kovid-19'dan etkilendiği için mücbir sebep kapsamına alınan mükelleflerin, ertelenen vergi ödevlerini 27 Temmuz Pazartesi gün sonuna kadar yerine getirmesi gerekiyor.

Mücbir sebep hali sona eren 65 yaş üstü için beyanname dönemi!

Mücbir sebep hali sona eren 65 yaş ve üstündeki bazı mükelleflerin beyan ve ödeme yükümlülüğü yeniden başladı. Mükelleflerin 16 Haziran tarihine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Kısıtlamadan muaf 65 yaş üzeri mükellefler için vergi süreçleri başladı!

1 Haziran itibarıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan 65 yaş ve üzeri mükelleflerin, mücbir sebep dönemine ilişkin beyanname ve bildirimleri 16 Haziran gün sonuna kadar verilecek.

2 milyon vergi mükellefi dikkat! 31 martta son!

Türkiye genelinde gayrimenkul sermaye iradı olan 2 milyon 18 bin 7 vergi mükellefi bulunuyor. Mükelleflerin 31 mart tarihine kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

Gayrimenkul vergi mükellefleri dikkat! Süre azalıyor!

Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satarak ya da kiraya vererek gelir elde edenlerin ödediği vergide sona yaklaşılıyor. Mükelleflerin ödemelerini 31 Temmuz sonuna kadar yapmaları gerekiyor...

Emlak vergisi son taksiti 2017!

2017 yılına ait emlak vergisi için 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'a kadar devam ediyor. Vergi için mükelleflerin ödemelerini bu tarihe kadar yapmaları gerekiyor..

Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün!

Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün kaldı. Henüz ödemelerini yapmamış olan mükelleflerin bu süre zarfı içinde vergi borcunu ödemeleri gerekli..

Veraset ve intikal vergisinde son 2 hafta!

İlk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde ödenen veraset ve intikal vergisinde son 2 hafta kaldı. Mükelleflerin ödemelerini 30 Kasım'a kadar yapmaları gerekiyor..

Dar mükelleflerin vergilendirilmesi 2014 Haberi

Dar mükelleflerin vergilendirilmesi 2014

Dar mükelleflerin vergilendirilmesi 2014!

Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları ile yurt dışında yerleşik Türk vatandaşların elde ettikleri gayrimenkul kira gelirleri de kira gelir vergisinin konusu oluyor.


Dar mükellef olarak ifade edilen bu kişilerin vergi ödemelerine ilişkin esaslar, Dar Mükellefler (Türkiye'de Yerleşmiş Olmayan Yabancı Ülke Vatandaşları ile Yurt dışında Yerleşik Türk Vatandaşları) İçin Kira Geliri Rehberi kapsamında açıklanıyor.


Rehbere göre, Konut kira geliri elde eden kişilerin, yıllık olarak tespit edilen istisna tutarının (2013 yılı için istisna tutarı 3.200 TL) altında kira geliri elde etmeleri halinde vergi dairesinde mükellefiyet kaydı açtırmalarına ve beyanname vermelerine gerek bulunmuyor.


İstisna tutarının üzerinde konut kira geliri elde edilmesi halinde ise yıllık beyanname ile beyan edilen kira gelirinden istisna tutarının düşülmesi gerekiyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen kira gelir vergisi...