10 / 05 / 2024

darbe ile hasar gören binalar son durum

darbe ile hasar gören binalar son durum

FETÖ’nün darbe teşebbüsünde zarar gören kamu binalarının onarımı için kamu ve özel sektör seferberlik başlattı. Kamu kurumları ile inşaatçılar inşa sürecine talip.

Fahiş aidatlar için üç bakanlık masaya oturdu: Yeni düzenleme ile yüksek aidatlara büyük darbe vurulacak!

Türkiye'de kira fiyatları gibi yüksek aidatlarda vatandaşı zorluyor. Bu konuda üç bakanlık tarafından yürütülen yeni kanuni düzenleme ile fahiş fiyatların önüne geçilecek. İşte detaylar...

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Retrofit Bina Hasar Tespiti Güçlendirme Ve Mühendislik Limited Şirketi Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Dehgan tarafından kuruldu.

Beklenen Marmara depremindeki hasar, Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçer: En az 7.2 büyüklüğünde olacak!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremi ile ilgili son dakika değerlendirmelerinde bulundu ve beklenen Marmara depremindeki hasarın Güneydoğu'daki 11 ilin toplamını geçeceğine dikkat çekti. 

İzmir'e korkutan deprem uyarısı! Kahramanmaraş benzeri hasar meydana gelebilir! 

İMO İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, İzmir'de beklenen deprem ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Avatar, İzmir’de Maraş büyüklüğünde bir deprem beklenmese de hasarın boyutunun benzer olabileceğini vurguladı. 

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından depremin üzerinden henüz 24 saat geçmeden ilk hasar ödemesinin gerçekleştirildiği kaydedildi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 11 ili etkileyen depremlerden sonra DASK'a 158 bin 183 hasar ihbarı yapıldı...

Altın bilezik fiyatları resmen tavan yaptı! Bilezik borcu olanlara büyük darbe! 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları

Altın fiyatları bugün de yükselmeye devam ediyor. Altının yükselişi ile altın bilezik fiyatları resmen tavan yaptı. Bilezik borcu olanlara büyük darbe! İşte 14,18 ve 22 ayar altın bilezik fiyatları...

İkinci el otomobilde görülmemiş konfor! PTT ile aracın hasarını sorgula, kilometresini öğren

İkinci el otomobil piyasası günümüze son derece önem arz ederken, PTT ise bu alanda bir başarıya imza attı. PTT A. Ş.’nin devreye soktuğu uygulamalar sayesinde ikinci el otomobil almak isteyen vatandaşlar, araçları hasar geçmişini öğrenip, km ve muayene sorgunu gerçekleştirebiliyor. İşte detaylar…

Net Assist Hasar Onarım Limited Şirketi kuruldu!

Net Assist Hasar Onarım Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kaya ve Serhat Güney ortaklığında kuruldu.

İzmir Bayraklı'da hasar gören apartmanları tahliye etmeyen esnafa tepki!

Aylar önce İzmir'de gerçekleşen ve en çok Bornova ile Bayraklı ilçelerinde ağır hasara yol açan depremin sonrasında onlarca apartman tehlikeli olması nedeniyle tahliye edildi.  Ancak hasar gören binalarda hala faaliyet gösteren esnaflar, tepkilere neden oldu.

Erzincan'da hasar görüp tadilat yapılmayan binalar gözden geçirilmeli!

Erzincan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Mengi Erzincan depremi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Depremde ağır ve orta hasar gören yapılar üzerinde envanter çalışması yapılıp yapı stoklarının kontrol edilmesi gerekiyor." dedi.

2020'de deprem ve sellerde 37 bin 549 bina hasar gördü!

Her yıl yaşanan deprem ve sel felaketlerinde şehirleşme ile yapı tasarım, üretim ve denetim süreçlerinde yaşanan sorunlar sebebiyle yüz binlerce insanın yaşadığı on binlerce bina hasar görüyor. 2020'de yaşanan deprem ve sel gibi afetlerde toplam 37 bin 549 bina hasar gördü.

İzmir Bayraklı Özgür Sitesi sakinlerinden 'hasar tespiti yeniden yapılsın' çağrısı!

İzmir’in Bayraklı ilçesinde 30 Ekim tarihinde yaşanan ve 117 kişinin yaşamını yitirdiği deprem ile ilgili yaralar sarılmaya başlanırken, binaları hasar gören ve binaları oturulamaz hale gelen vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi. 

darbe ile hasar gören binalar son durum Haberi

darbe ile hasar gören binalar son durum

FETÖ’nün darbe teşebbüsünde zarar gören kamu binalarının onarımı için kamu ve özel sektör seferberlik başlattı. Kamu kurumları ile inşaatçılar inşa sürecine talip.


15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri içine yerleşen unsurlarının darbe girişiminde milyonlarca dolar zarar gören kamu binalarının onarımı için adeta seferberlik başlatıldı. Kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve inşaat sektörü temsilcileri binaların onarım sürecine talip oldu. Edinilen bilgilere göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Toplu Konut İdaresi ve inşaatçılar başta Ankara'da Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Dairesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Milli İstihbarat Teşkilatı olmak üzere hasarlı binaların inşaasında görev almaya hazır olduklarını belirtiyor.


ŞEHİT AİLELERİNE DESTEK

İnşaat sektörünün temsilcileri Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi bir felaketin eşiğinden döndüğüne dikkat çekerek, bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi....