22 / 05 / 2024

Darüşşafaka binası

Darüşşafaka binası

2004 yılında Ziraat Bankası, Darüşşafaka binasının da içinde bulunduğu Benlizade Ahmet Reşit Efendi Külliyesi'ni satılığa çıkarmış. 22 bin 514 metrekare arazisi bulunan külliyeye 10 milyon dolar değer biçilmiş.

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı ne zaman? Son başvuru tarihi? Sınavlar hangi illerde yapılacak? Başvuru kriterleri?

Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavı 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de yapılacak. Depremden etkilenen 11 ili de kapsayan ve toplam 37 ilde gerçekleştirilecek sınavda başarılı olanlar 8 yıllık tam burslu eğitim imkanına kavuşacak.

Samanyolu TV'nin Üsküdar'daki binası için karar verildi!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan Samanyolu'na ait Üsküdar'daki bina için karar verildi. Binanın güçlendirme çalışması yapılarak öğrenci yurdu olarak kullanılmasına karar verildi. 

Handan Uran Ertuğrul Darüşşafaka'ya gayrimenkulünü bağışladı!

Türk sahne sanatının önemli isimlerinden Handan Uran Ertuğrul, Darüşşafaka Cemiyeti'ne gayrimenkul bağışında bulundu.

Sarıyer Çamlıtepe ve Darüşşafaka Mahalleleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Çamlıtepe (Derbent) ve Darüşşafaka Mahallelerinde Bulunan 27,97 Ha’lık Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesi kararı mecliste!

Üsküdar Belediyesi'nin Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesine dair karar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı binası için kaçak iddiası!

Üsküdar Belediyesi, Acıbadem Mahallesi Muhtarlığı verdiği tahliye kararının iptali üzerine başvuruda bulundu. Belediye yıllardır kullanılan muhtarlık binasının kaçak olduğunu öne sürdü.

Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının inşaatı başladı!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 2 yıl önce temeli atılan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yapımına yeniden başlanıldı.

Altunizade Doğa Koleji binası 93.7 milyon TL'ye icradan satılıyor!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İl, Üsküdar İlçe, Altunizade Mahallesi 1139 Ada 16 Parselde yer alan Doğa Koleji binasını 93 milyon 750 bin TL'ye icradan satıyor...

Üsküdar’da 172 yıllık bina sağlam, yeni bina hasarlı!

Deprem nedeniyle İstanbul’daki okullar mercek altına alınınca sarsıcı bir gerçek ortaya çıktı. Üsküdar’da 172 ve 88 yıllık iki okul binası sağlam, 40 yıllık bina hasarlı bulundu.

Müteahhit Orhan Kandemir 65 mülkünü Darüşşafaka’ya bağışladı!

81 yaşındaki müteahhit Orhan Kandemir, 4 yıl önce tüm mal varlığını vefatının ardından geçerli olmak üzere Darüşşafaka’ya bağışladı.

Acıbadem Türk Telekom binasında yapılan yenileme mecliste!

İstanbul ili Üsküdar ilçesi Acıbadem Mahallesi'ndeki Türk Telekom binasının dış cephesinin yenilenip yenilenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

TOKİ'den dar gelirliye konut müjdesi!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında konuştu.Dar gelirliye konut müjdesi veren Bulut, düşük taksitle konut uygulaması başlatacaklarını kaydetti.

Darüşşafaka binası Haberi

Darüşşafaka binası



İki asırlık türbe satılığa çıkarıldı


    Benlizade Ahmet Reşit Efendi'nin 200 yıldan fazla süredir vakıf olarak hizmet veren İstanbul Fatih'teki türbe, sebil ve darülkurradan oluşan külliyesi özel şahıslara satılıyor. Ziraat Bankası, bankacılık okulu kurmak üzere Darüşşafaka binası ile birlikte satın aldığı Benlizade Külliyesi'ni bir süre önce blok olarak satılmak üzere açık artırmaya çıkardı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, okulla birlikte satılmadan el koyarsa, türbenin de içinde bulunduğu hem vakıf hem tarihi bir eser olan külliyenin satılarak yıkılıp yok olmasının önüne geçecek.

    Ziraat Bankası'nca ihaleye çıkarılan türbe, sebil ve okulun bulunduğu 22 bin 514 metrekarelik araziye 10 milyon dolar değer...