28 / 04 / 2024

Altunizade Doğa Koleji binası 93.7 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Altunizade Doğa Koleji binası 93.7 milyon TL'ye icradan satılıyor!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İl, Üsküdar İlçe, Altunizade Mahallesi 1139 Ada 16 Parselde yer alan Doğa Koleji binasını 93 milyon 750 bin TL'ye icradan satıyor...



İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından İstanbul İl, Üsküdar İlçe, Altunizade Mahallesi 1139 Ada 16 Parselde yer alan 6 katlı bina 93 milyon 750 bin TL'ye icradan satışa çıkarıldı. Söz konusu alanda Doğa Koleji binası yer alıyor. İcra ihalesi 19 Kasım 2019 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. İSTANBUL ANADOLU 10. İCRA DAİRESİ
2015/507 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Üsküdar İlçe, Altunizade Mahalle, 1139 Ada 16 Parsel, 5.317,84 M2 yüz ölçümlü arsa nitelikli taşınmazın 3/4 hissesi. Doğa Koleji Acıbadem Bilim Okulu olarak kullanılmaktadır. Taşınmaz, özel okul ve villa sitelerinin ağırlıkta olduğu, üst gelir grubunun tercih ettiği, ana arterlere yakın, belediye ve alt yapı hizmetlerinden faydalanan bölgededir.
Taşınmazın yakın çevresinde Philip Morris Genel Müdürlüğü, Bilfen Koleji, Eğitim Gönüllüleri Vakıf, Yasa Villaları, Ceren Sitesi, Ata Ortaokulu, Çamlıca Kasırları, Selimoğlu Çamlıca Villaları, İelev Çamlıca Anaokulu, Kanada Anaokulu, Küçük Çamlıca Subaşı Camisi yer almaktadır. Taşınmazın metrobüs durağına mesafesi 170mt. 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne mesafesi 3.00km. Şile Otoyol kavşağına mesafesi 900mt. Üsküdar İskelesine mesafesi 4.00km'dir.
Taşınmaz, 6 bodrum kat+zemin kat+2 normal kattan oluşmaktadır. Betonarme karkas sistemle yapılmış yaklaşık 5 yıllık binadır. Açık otoparklı geniş bir bahçe alanına sahiptir. Dış cephesi mantolama ısı yalıtımlı, boyalı, sıvalı, söve süslemeli. Çatısı kiremit kaplamadır.
6. Bodrum katta: Sığınak, kazan dairesi, arşiv, tesisat odası bulunmakta olup yaklaşık alanı 3.280 m2'dir.
5. Bodrum katta: Spor salonları, toplantı salonu, temizlik odası, duşlar, yemekhane, öğretmenler odası, tuvaletler, çamaşır hane bulunmakta olup 2.739 m2 alana sahiptir.
4. Bodrum katta: Kapalı yüzme havuzu, atölyeler, sinema odası, kafeterya, tuvaletler, konferans Salonu, bilgi işlem odası bulunmakta olup 3250m2 alana sahiptir.
3. Bodrum katta: Derslikler, tuvaletler, bilgisayar odası, labarotuvarlar, çalışma atölyeleri bulunmakta olup 3.250 m2 alana sahiptir.
2. Bodrum katta: Ana ve ilkokul derslikleri, bekleme salonu, büfe, depo, toplantı salonu, tuvaletler, bahçe çıkışı bulunmakta olup net 1.744 m2 alana sahiptir.
1. Bodrum katta: Bina ana giriş kapısı bulunmaktadır, derslikler yönetici odaları, tuvaletler bulunmakta olup 1.656m2 alana sahiptir.
Zemin katta derslikler, öğretmenler odası, tuvaletler, yönetici ofisi, giriş bekleme salonu bulunmakta olup1.082 m2 alana sahiptir.
1. Normal katta Derslikler, öğretmenler odası, tuvaletler, yönetici ofisleri bulunmakta olup 1.106 m2 alana sahiptir.
2. Normal katta : Derslikler, öğretmenler odası, tuvaletler, yönetici ofisleri bulunmakta olup 1.106 m2 alana sahiptir.
Binanın toplam kullanım alanı 18.832m2'dir.
Bina 1. Sınıf malzele ve işçilikle inşaa edilmiştir. Yer kaplamalı epoksi kaplama, ofislerde lamine parke, I. Sınıf seramik, duvarlar saten boya, epoksi boya, bölme duvarları damperli cam panel, kapılar panel ve cam olarak imal edilmiştir. Spor salonları, toplantı salonları, konferans salonları, I. Sınıf malzemelerle dekore edilmiştir. Akustik düzenleme vardır. Tavanlar asma tavanlı, spot aydınlatmalıdır. Binada yangın merdienleri ve asansörler, girişte rüzgarlıklı alüminyum doğramalı döner kapı bulunmaktadır. Merpen ve sahanlıklar granit mermerdir. Mermer korkulukları paslanmaz alüminyumdur. Doğramalar ısıcamlı beyaz pvc'dir.
Adresi : İstanbul İl, Üsküdar İlçe, Altunizade Mahallesi.
Yüzölçümü : 5.317,84 M2 (Taşınmazın tamamının hissesi olup 3/4'ü satılacaktır)
İmar Durumu : 1139 Ada 16 parsel, 04/10/2007 t.t.'li 1/1000 ölçekli Çamlıca uygulama imar planında KAKS 0,40 TAKS:0,15 hmax:9,50 mt ön-yan bahçe 5.00 mt yapılanma şartlarında TURİSTİK TESİS alanında kalmaktadır. Taşınmaz imar durumu haklarına uygun şekilde inşa edilmemiştir.
Kıymeti : 93.750.000,00 TL (Taşınmazın 3/4 hisse değeridir)
KDV Oranı : %18
Kaydındaki/Şerhler : 30/04/2013 tarih ve 8420 yevmiye nolu haciz sahibi Asist Öğretim Kurumları A.ş. Lehine 20 yıllık kira sözleşmesi şerhi vardır. Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 19/11/2019 günü 11:00 - 11:10 arası
2. Satış Günü : 16/12/2019 günü 11:00 - 11:10 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 1 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-İİK 127 Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/507 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.19/09/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön