09 / 05 / 2024

DASK avantajları nelerdir

DASK avantajları nelerdir

Bütün yapılarda yaptırılması gereken Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

Emlak vergisinde sağlanan avantajlar neler?

Emlak vergisi, bazı kişilere birçok avantaj sağlar. Bu kişiler belirli olup bazı şartları taşımak zorundadır. Peki emlak vergisinin sağladığı bu avantajlar nelerdir ve kimler için geçerlidir? İşte emlak vergisinin sağladığı avantajlar ve bu avantajların geçerli olduğu kimseler...

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Projeden ev alma sözleşmesi 2021!

İnşaat sektöründe yeni projeler devreye alınmaya başladı. Peki projeden ev almanın avantajları nelerdir? Projeden ev alırken sözleşme nasıl hazırlanır? İşte projeden ev alma sözleşmesi 2021...

İşte 9 adımda DASK!

Türkiye deprem bölgesinde yer alıyor. En son İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremdeki yıkımla deprem gerçeği tekrar gündeme geldi. Deprem sonrası evlerini güvence altına almak isteyen vatandaşlar DASK'a başvurdu. Peki deprem sigortası neden yapılmalı? Avantajları neler?

Konut sigortasının avantajları nelerdir? Neleri kapsar?

İzmir’de geçtiğimiz gün yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde 112 kişi yaşamını yitirirken yüzlerce kişi yaralandı. Olay sonucunda birçok bina yıkılırken, birçok bina da ağır hasar aldı. Depremle beraber vatandaşlar konut sigortası ile ilgili araştırmalara başladı.

Devletten konut kredisi alacaklara müjde!

Nakti olmayan ve kirada oturmak istemeyen birçok vatandaş krediyle ev almanın yollarını araştırıyor. Peki, Ziraat Bankası devlet destekli konut kredisi avantajları nelerdir? İşte devlet destekli konut kredisi almak isteyenlerin merak ettiği soruların cevapları... 

Konut projelerinden ev almanın avantajları!

Son yıllarda konutların depreme daha dayanaklı, lüks yapılması ve konut arz/talep dengesinde talebin daha fazla olması projeden konut satışlarını artırdı. Peki projelerinden ev almanın avantajları nelerdir?

Yazlık ev almanın 7 avantajı!

Son zamanlarda yazlık ev almak isteyenlerin sayısı gittikçe artıyor. Şehirden uzaklaşıp, sahil bölgelerinde tatil geçirmeyi planlayanlar yazlık ev arayışına girdi. Peki, yazlık ev almanın avantajları nelerdir?

Gayrimenkul sertifikası Park Mavera 3 ile halka sunuluyor!

Türkiye'nin ilk Gayrimenkul sertifikası TOKİ öncülüğünde Park Mavera 3 ile halka sunuluyor. Peki, gayrimenkul sertifikası nedir? Gayrimenkul Sertifikası ile gayrimenkul yatırımı yapmanın avantajları nelerdir?

20 yıl vadeli konut kampanyası ne getirecek?

Emlak Konut GYO tarafından 240 ay vadeli konut kampanyası başladı. Peki kampanya ne gibi etkilecek? Avantajları nelerdir? Bütün soruların cevabı haberimizde yer alıyor.

Projeden ev almanın avantajları nelerdir?

Projeden ev alanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Nedeni ise temelden ya da projeden ev almanın ev sahibi olmanın fiyat açısından çok daha uygun olması.

Gayrimenkul fonlarının avantajları nelerdir?

24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi'nin Genel Müdürü Erdem Güler, sektörün 10 yıl sonra 20-25 milyar TL'lik portföy büyüklüğüne ulaşacağını söylüyor.

DASK avantajları nelerdir Haberi

DASK avantajları nelerdir

Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir?

Yapılar üzerinde yaptırılması gereken Zorunlu Deprem Sigortası DASK'ın yaptırılmasının birçok avantajı bulunuyor. DASK sigortası olası bir depremden sonra yaşanacak maddi zararların teminatını oluşturma amacını güdüyor. Peki Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları nelerdir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajları içinde, deprem sonrasında yaşanacak ve teminat kapsamında bulunan hasarların tespit edilmesi ve bu hasarın giderilmesi için karşılığında nakit para veriliyor.


Öyle ki, DASK sigortası ile aslında siz kendi konutunuzun depremden sonra meydana gelebilecek zararları için teminat biriktirmiş oluyorsunuz. Oluşturulan sistem sayesinde ödediğiniz primler doğrultusunda konutunuzun gördüğü zarar doğrultusunda nakit para alıyorsunuz.


Zorunlu Deprem Sigortası’nın avantajlarından faydalanabilmek için, DASK poliçesine dahil olmanız gerekiyor. Bunun için ise size en yakın bir sigorta acentasına gereken belgeler ile gitmeniz yeterli oluyor.


Zorunlu...