03 / 05 / 2024

dask deprem sigorta

dask deprem sigorta

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK’ın fon miktarının 2,9 milyar TL olduğunu ve dünyanın en büyük sigorta havuzlarından biri haline geldiklerini söyledi.

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Deprem hasar ödemesinde son dakika: DASK deprem hasarlarını bu fiyattan ödeyecek! Tek tek açıklandı! 

DASK'ın deprem hasarlarını hangi fiyattan ödeyeceği ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

Sigorta sektörü, 76 milyar TL deprem hasarı ödemesi yapacak!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli yaptığı açıklamada sigorta sektörünün 76 milyar lira deprem hasarı ödemesi yapacağını kaydetti.

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Depremzede sanayiciye sigorta yok! Sigorta şirketleri deprem bölgesindeki işletmelerin poliçelerini yenilemiyor!

Deprem bölgesindeki sanayiciler sigorta şirketlerinden şikayetçi. Sanayiciler sigorta şirketlerinin artçı sarsıntıları bahane ederek sigorta poliçelerini yenilemediğini ileri sürüyor.

DASK deprem sigortası zorunlu mu? Deprem sigortası kaç kez yapılır?

DASK hakkında son dönemde pek çok soru gelmektedir. Bilhassa yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra DASK araştırmaları hız kazandı. İşte DASK hakkında merak edilenler!

dask deprem sigorta Haberi

dask deprem sigorta

Can Akın Çağlar, uluslararası finansman imkanlarını kullanarak bugün için toplam 12 milyar TL’lik hasarı bir seferde ödeyecek kapasiteye ulaştıklarını belirterek, şu açıklamaları yaptı: 12 milyar liralık kapasite demek aşağı yukarı iki tane Sivas’ı yeniden inşa edecek bir büyüklükte sigorta kapsamı anlamına geliyor. Eğer bu havuzumuzu büyütürsek ve 12 milyar rakamını biraz daha yukarı çıkartırsak, olası depremde devletin üzerinden bütün sorumluluğu alıp, dünya genelinde milletler üzerinde dağıtmış oluruz. Hedefimiz, 2017 yılında 10 milyon sigortalıya ulaşmak.




SİGORTALILIK ORANI DÜŞÜK

Sivas’ın ilçelerinin yarısı birinci ve ikinci derece deprem risk bölgesinde yer alıyor. Diğer ilçeler ise üçüncü ve dördüncü deprem risk bölgelerinde. Topraklarının büyük bir kısmının deprem riski barındırdığı Sivas’ta zorunlu deprem sigortasını yaptıranların oranı yüzde 29. Hem Türkiye’nin hem de İç Anadolu Bölgesi ortalamasının...