29 / 04 / 2024

dask genel şartları

dask genel şartları

Zorunlu deprem sigortası teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri tarafından yapılan bir sigorta çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, zorunlu deprem sigortası genel şartları neler?

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar Türk Lirası ödeme yapıldığını söyledi.

Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracı arasındaki koşulların yanı sıra kiralanan tapı için genel şartları da belirleniyor. Peki, Kira sözleşmesi biten kiracının hakları var mı?

Jandarma Genel Komutanlığı 320 sözleşmeli erbaş alıyor! 26 Ekim son gün! Aman kaçırmayın! 

Jandarma Genel Komutanlığı 320 sözleşmeli erbaş alımı başvuruları başladı. Peki başvurular nasıl yapılır? İşte başvuru şartları...

KPSS'den 50 puan alan yaşadı: 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! Jandarma Genel Komutanlığı başvuru şartları neler?

Jandarma Genel Komutanlığı 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapacağını ilan etti. KPSS'den 50 puan alan yaşadı: 6.940 sözleşmeli uzman erbaş alınacak! Jandarma Genel Komutanlığı başvuru şartları neler?

Devlet Su İşleri 5 farklı alanda personel alımı yapacak! 2023 DSİ iş şartları neler, başvurular ne zaman sona erecek?

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) personel alımı yapacağını ilan etti. Peki, DSİ personel alımı şartları neler oldu? İşte detaylar...

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne personel alımı: Hangi kadrolar ve şartlar geçerli?

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yeni personel alımı için başvuruları kabul edeceğini duyurdu. İlana göre başvuruda bulunacak adayların, en az lise mezunu olmalarının yanı sıra, 60 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. İşte bu özel iş ilanının detayları haberin devamında...

Öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 2023 Genel Seçimleri öncesinde verilen müjde yerine getirilecek. Bu sayede öğrenciler yüzde 50 indirimle telefon sahibi olacaklar. Peki öğrencilere vergisiz telefon şartları neler? Vergisi telefon kapsamındaki telefonlar hangileri?

Vakıflar Genel Müdürlüğü sürpriz bir kararla 90 personel alımı yapacak! Son başvuru tarihi 25 Ağustos!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’ndan yayımladığı ilan kapsamında bünyesinde istihdam etmek üzere 90 adet personel alımı yapacağını açıkladı. Başvuru şartları belli olurken, son başvuru tarihinin de 25 Ağustos olduğu öğrenildi.

Deprem hasarında ödenen tazminat tutarı 29,5 milyar TL'ye ulaştı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin şu ana kadar 29,5 milyar Türk Lirası ödeme yaptıklarını dile getirdi.

Jandarma Genel Komutanlığı duyurdu! 770 personel alımı yapılacak! Subay ve astsubay olmak isteyenler hemen başvursun!

Jandarma Genel Komutanlığının muvazzaf subay ve astsubay ihtiyacının karşılanması amacıyla toplamda 770 personel alımı yapacağını açıkladı. Peki Subay ve astsubay olmak için gerekli şartlar neler? Kimler başvuru yapabilir? İşte ayrıntılar...

Emniyet Genel Müdürlüğü 18 yaşını doldurmuş ilkokul mezunu personel alacak! Detaylar için hemen bakın!

Emniyet Genel Müdürlüğü ilkokul mezunu personel alımı yapacağını duyurdu. İşte personel alım şartları!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü KPSS’siz memur alıyor! Başvurular sadece İŞKUR’dan!

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü memur alımı yapacağını açıkladı. İstenilen şartlar tek tek açıklandı. İşte detaylar!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli alımında bulunacak! İşte kadro ve şartlar!

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü engelli ve eski hükümlü işçi alacağını duyurdu. İşte şartlar!

dask genel şartları Haberi

dask genel şartları

Zorunlu deprem sigortası genel şartları neler?

Zorunlu deprem sigortası teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından sunulan ancak poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılan zorunlu bir sigorta olup, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası ’nın süresi bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. 


Zorunlu Deprem Sigortası ile;

• Depremin 

• Deprem sonucu yangının 

• Deprem sonucu infilakın 

• Deprem sonucu yer kaymasının Sigortalı binada (temeller, ana duvarlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar, merpenler, sahanlıklar, koridorlar, çatılar ve bacalarda meydana gelenler de dahil olmak üzere) doğrudan neden olacağı maddi zararlar sigorta bedeline kadar teminat altına alııyor. 



ZORUNLU DEPREM SİGORTASI GENEL ŞARTLARI


A- SİGORTA KAPSAMI


A.1- Sigortanın Kapsamı


587 sayılı Kanun Hükmünde Kararname...