30 / 04 / 2024

dask kapsamında olmayan yapılar

dask kapsamında olmayan yapılar

Zorunlu Deprem Sigortası, kimi yapıları kapsamı altına alıyorken; kimi binaları ise kapsamı dışında tutuyor. Buna göre hangi binalar Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında değildir? Zorunlu Deprem Sigortası yapılması gereken yerler nelerdir?

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

DASK kapsamında yer alan konut ve iş yerleri meclis gündeminde!

2003-2022 yılları arasında DASK Fonunda toplanan para tutarına ve yapılan harcamalara ilişkin soru önergesi verildi. CHP Mersin Milletvekili Alpat Antmen konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır?

Depremlerde oluşabilecek bina hasarlarını DASK güvence altına alıyor. DASK devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, arsa tapulu konutlar DASK kapsamında mıdır?

İşyerleri DASK kapsamında mıdır?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, tapuya kayıtlı ve özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde "mesken" olarak inşa edilmiş binalara DASK yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, işyerleri DASK kapsamında mıdır?

Bina ortak alanları DASK kapsamında mıdır?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlerde depremin neden olacağı maddi zararların tazmin edilmesini sağlamaya yönelik olarak oluşturulan bir sigorta sistemi olarak biliniyor. Peki, bina ortak alanları DASK kapsamında mıdır?

İzmir Uçanyol projesi kapsamında kamulaştırmalar devam ediyor!

Büyükşehir Belediyesi' nin Homeros Bulvarı üzerinden Buca ile otogar arasında kesintisiz ulaşım sağlayacak Uçanyol projesinde kapsamında başlayan kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir 'den kamulaştırma yanıtı...

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 548 bina kamulaştırıldı!

Trabzon ' a yeni bir yaşam alanı kazandıracak bu önemli kentsel dönüşüm projesi kapsamında Tabakhanenin güney tarafında planlanan 353 konutun yapımı son sürat devam ediyor...

Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında kamulaştırma yapılacak!

TEİAŞ Genel Müdürlüğüne ait Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında, güzergah üzerindeki taşınmazlarda direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurularak TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılacak.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 48 bin 623 yapı riskli tespit edildi!

Kentsel dönüşümde gelinen son noktayı açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Türkiye genelinde 48 bin 623 yapının riskli yapı olarak tespit edildiğini belirti.

TOKİ Mardin'de kentsel dönüşüm kapsamında 375 konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Mardin Merkez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 375 konut, 16 derslikli ilköğretim okulu ihaleye çıkarılıyor. TOKİ Mardin kentsel dönüşüm ihalesi 20 Kasım'da yapılacak.

TUYUP kapsamında Bursa'daki turizmciler bilgilendirildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Avrupa Birliği 'nin desteklediği ile Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artırılması Projesi (TUYUP) kapsamında Bursalı turizmciler bilgilendirildi.

Muhtaç Ailelere Ev projesi kapsamında 39 aile Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek!

Başkale Kaymakamlığınca hazırlanan "Muhtaç Ailelere Ev" Projesi kapsamında, ilçe merkezi ve köylerdeki 39 aile, Kurban Bayramı'na yeni evlerinde girecek.18 ailenin evinin olmadığı, 21 ailenin ise evlerinin kullanılamaz durumda olduğu belirlendi...

dask kapsamında olmayan yapılar Haberi

dask kapsamında olmayan yapılar

Hangi binalar Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında değildir?

DASK Zorunlu Deprem Sigortası bazı yapıları kapsamı dışında tutuyor. Örneğin, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalara Zorunlu Deprem Sigortası (DASK)'ın yapılması gerekmiyor. Bunun yanı sıra, Zorunlu Deprem Sigortası yapılması gereken yerler arasında özel mülkiyete tabi taşınmazlar üzerinde mesken olarak inşa edilmiş binalar yer alıyor.


Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında olmayan binalar:

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında olmayan binalar aşağıda sıralanıyor:

- Kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalar,

- Köy yerleşim alanlarında yapılan binalar,

- 634 sayılı kat mülkiyeti kanununa tabi olsun veya olmasın tamamı ticari ve sınai amaçla kullanılan binalar (iş hanı, iş merkezi, idari hizmet binaları, eğitim merkezi binaları vs.),

- Hazine arazileri üzerine kaçak olarak yapılmış olan binalar,

- İnşaatı henüz tamamlanmamış binalar,

- 27 Aralık 1999 tarihinden sonra mesken olarak...