17 / 05 / 2024

dask ne için kullanılır

dask ne için kullanılır

DASK, "Kuruluşumuzdan bu yana 618 depremde 187 milyon TL tazminat ödemesi yapıldı" şeklinde açıklama yaptı...

Siyaset bilimci isyan etti: Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?

Siyaset bilimci Burak Yıldırım, kira fiyatlarındaki fahiş artışlardan dolayı vatandaşların kiralarını ödeyemediğini açıkladı. Yıldırım ekonomik koşulların zorluğundan bahsederek '' Ev almak hayal, araba almak hayal, kirada oturmak bile hayal oldu! Ne için çalışıyoruz?'' diyerek isyan etti.

BDDK'dan bankalara kime ne için kredi verdiğinize dikkat edin uyarısı

Türk lirasında oluşan dalgalı seyir bazı firmaların fırsattan istifade ederek TL'de yurt dışı ve yurt içi faiz farklarından arbitraj geliri elde etmek için girişimlerde bulunmasına neden oldu. BDDK, söz konusu firmalar hakkında bankaları uyardı

Röperli kroki nedir? Röperli kroki ne için hazırlanır?

Röperli kroki bir inşaata başlamak için ruhsat başvurusunda bulunan kişilerden istenmektedir. Peki, röperli kroki nedir? Röperli kroki ne için hazırlanır? İşte yanıtı…

Asya Güneşi İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asya Güneşi İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde  50 bin TL sermaye bedeli ile Najıb Ibrahımzada  ve Sardar  Sabzwarı tarafından kuruldu.

Hayat Güneşi İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hayat Güneşi İnşaat Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 1 milyon TL sermaye ile Adnan Abdulhak tarafından kuruldu.

DASK ne işe yarar? Amaçları neler?

İzmir'de yaşanan deprem sonrasında deprem sigortasının önemi bir kez daha hatırlandı. Birçok vatandaşın ihmal ettiği konulardan biri olan deprem sigortası nedir? Deprem sigortası ne işe yarar? İşte detaylar...

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İmar barışı için kimler ne kadar ödeyecek?

31 Aralık 2017'den önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi başvuruları yarın itibari ile başlıyor. Başvurular 31 Ekim'e kadar, ödemeler ise 31 Aralık'a kadar yapılabilecek. Peki, imar barışı için kimler ne kadar ödeyecek?

Gayrimenkul sektörü erken seçim için ne diyor?

KONUTDER Başkanı Elmas, GYODER Başkanı Yetgin ve TMB Başkanı Yenigün erken seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki gayrimenkul sektörü erken seçim için ne diyor?

Irak'ın imarı için hangi ülke ne kadar yardım edecek?

Kuveyt'te bugün başlayan Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı'na bir çok ülke katıldı. Peki Irak'ın yeniden imarı için hangi ülke ne kadar yardım etti?

DASK, depremler için güç birliğine gidiyor!

Başbakan Yardımcısı Şimşek: "DASK meydana gelebilecek büyük bir deprem sonrasında hasar tespit işlemlerinin hızlı şekilde yürütülebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından destek alacak" dedi.

Tapu komisyonu için ne tür belge almalıyım?

Tapu alım satım işlemine aracılık edenlere belli bir komisyon ödeniyor. Ödenen komisyona karşılık bir belge alınması gerekiyor. Peki, bu işlem için ne tür bir belge alınmalı?

Enerji kimlik belgesi çıkartmak için ne gerekir?

Eski binalar için enerji kimlik belgesi zorunluluğu Mayıs'ta başlıyor. Peki, enerji kimlik belgesi çıkartmak için ne gerekir? Enerji kimlik belgesi nereden çıkartılır?

dask ne için kullanılır Haberi

dask ne için kullanılır

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nca (DASK) kuruluşlarından bu yana 618 depremde 187 milyon TL tazminat ödemesi yapıldığı bildirildi. 

DASK'tan Deprem Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. DASK'ın açıklamasında, 1999 yılında yalnızca 500 bin civarında olan deprem teminatlı konut sayısının, bugün itibarıyla 9 milyona ulaştığı belirtildi. 

Bugün Türkiye’deki her iki konuttan birinin Zorunlu Deprem Sigortası’na sahip olduğu ifade edilen açıklamada, "20 yılda Türkiye’ye deprem sigortasının önemini iyi anlattığımızı düşünüyoruz. Elbette Türkiye’deki tüm konutların Zorunlu Deprem Sigortası’yla (ZDS) güvence altına alınmasını hedefliyoruz ve bu hedef gerçekleşene kadar geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz" denildi. 

Açıklamada ayrıca, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin doğrudan neden olduğu maddi zararlar ile deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, dev dalga (tsunami), yer kaymasının sigortalı binalarda neden olacağı hasarları poliçede belirlenen limitler dahilinde hızla karşıladıkları...