27 / 04 / 2024

dask poliçesi teminat kapsamı

dask poliçesi teminat kapsamı

DASK sigortası, depremden sonra gelen hasarları karşılıyor. Peki DASK sigortası teminatları kapsamına hangi hasarlar giriyor?

DASK poliçesi neleri kapsar?

Zorunlu Deprem Sigortası olan DASK için her yıl DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki olası bir depremde DASK poliçesi neleri kapsar, hangi masrafları karşılar? Yanıtı haberimizde...

Fındık bahçesi almak isteyenlere müjde! Trabzon’da fındık bahçesi satılacak!

Trabzon ili Arsin ilçesinde fındık bahçesi satılacak. Açık artırma usulüyle satılacak arsa için geçici teminat ve muhammen bedelleri belli oldu.

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

DASK'ta yeni dönem! Devlet bakın ne kadarını ödüyor!

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından DASK, bir kez daha ön plana çıkmıştır. Daha önce belirlenen en yüksek teminat tutarı olan 640 bin lira, yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 280 bin liraya çıkarılacak.

DASK'ta yeni düzen! Teminatlar iki katına çıkıyor: 1.416 TL prim ödenerek, 603 bin 200 TL teminat alınacak!

DASK, zorunlu deprem sigortası kapsamında değişikliğe hazırlanıyor. Bu doğrultuda primler de teminatlar da artıyor. İşte ayrıntılar...

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

DASK, ev sahiplerine daha yüksek teminat sağlamak için azami tutarı yükseltiyor!

DASK, zorunlu deprem sigortası primlerini altı ay önce iki katına çıkarmıştı. Şimdi ise, ev sahipleri için azami teminat tutarını belirlemek için adımlar atmaya başladı. İşte, DASK'ın kararı, ev sahiplerini doğrudan etkileyecek.

Arabası olanlara kötü haber! Kasko fiyatları 3 kat arttı: 5 bin TL'lik kasko poliçesi 15 bin TL oldu! 

Yüksek döviz kuru, artan araç ve yedek parça fiyatları kasko fiyatlarında da artışa neden oldu. İşte milyonlarca araç sahibini ilgilendiren o son dakika gelişmesi...

Kasko yaptıranlar bu detayı biliyor muydunuz? Ekstra ödeme olmadan yaptırabilirsiniz!

Araç sahibi vatandaşların dikkatine! Kasko poliçesi yaptıracak olan araç sahipleri ya da halihazırda poliçesi olan araç sahipleri bu detaylara dikkat ederek oldukça kazanç sağlayabilir. Kasko ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

DASK’a olan talep patladı! Peki, DASK nedir, teminat tutarı ne kadar? Hangi riskleri kapsıyor?

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri ülkemizi yeniden deprem gerçeği ile yüz yüze getirdi. Her yaşanan deprem felaketinin ardından olduğu gibi Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ürününe de ilgi arttı. İşte DASK ile ilgili merak edilen konular…

Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın!

DASK teminatının düşük kalması sebebiyle vatandaşlar özel konut poliçelerini tercih etmeye başladı. Konut sigortasında deprem fırsatçılığı! Konut sigorta fiyatları yüzde 40 yükseldi! Sigorta yaptıracaklar hemen bakın! 

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

dask poliçesi teminat kapsamı Haberi

dask poliçesi teminat kapsamı

DASK sigortası teminatları!

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, yapılar üzerinde, depremden sonra meydana gelebilecek hasarların karşılanabilmesi için yaptırılıyor. Söz konusu DASK sigortası teminatları kapsamına DASK'ın belirlediği binalar ve bina bölümleri giriyor.


Belirlenen teminatların dışında gelen zararlar, DASK sigortası tarafından karşılanmıyor. DASK sigortası teminatları; "Teminat kapsamında bina bölümleri", "Teminat kapsamı dışındaki zararlar", "Kapsamdaki Binalar" ve "Kapsam Dışında Kalan Binalar" olmak üzere 4 başlık altında aşağıda sıralanıyor.


1- Teminat kapsamında bina bölümleri

*Temeller

*Ana duvarlar

*Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar

*Bahçe duvarları

*İstinat duvarları

*Tavan ve tabanlar

*Merpenler

*Asansörler

*Sahanlıklar

*Koridorlar

*Çatılar

*Bacalar

*Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümler.


Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılıyor.


2- Teminat kapsamı dışındaki zararlar

*Enkaz kaldırma masrafları

*Kar kaybı

*İş durması

*Kira mahrumiyeti

*Alternatif ikametgah ve işyeri masrafları

*Mali sorumluluklar ve benzeri başkaca ileri sürülebilecek diğer bütün dolaylı zararlar

*Her türlü taşınır mal, eşya ve...