03 / 05 / 2024

dask poliçesi zorunlu mu

dask poliçesi zorunlu mu

Yaptırılması zorunlu olan sigortalardan Dask, yıllık olarak ödeniyor. Peki Dask yaptırmazsam ne olur, diye merak ediyorsanız yanıtı haberimizde...

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

ATEM Başkanı Akçam: DASK genişletilmeli, zorunlu afet sigortası şart!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın yetersiz kaldığını ifade eden Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Kasko poliçesinde bir ilk! Ana Sigorta, kasko poliçesi alanlara, araç geri alım güvencesi sunuyor!

Ana Sigorta, ‘Tastamam Sigorta’ ürünü ile sürücülerin risklerini teminat altına alırken, aracını satmak isteyenlere de geri alım güvencesi sağlıyor. Yani kasko poliçesi alanlar, araçlarını elden çıkarmak istediklerinde Ana Sigorta’ya satma imkanından yararlanıyor.

Arabası olanlara kötü haber! Kasko fiyatları 3 kat arttı: 5 bin TL'lik kasko poliçesi 15 bin TL oldu! 

Yüksek döviz kuru, artan araç ve yedek parça fiyatları kasko fiyatlarında da artışa neden oldu. İşte milyonlarca araç sahibini ilgilendiren o son dakika gelişmesi...

Kasko yaptıranlar bu detayı biliyor muydunuz? Ekstra ödeme olmadan yaptırabilirsiniz!

Araç sahibi vatandaşların dikkatine! Kasko poliçesi yaptıracak olan araç sahipleri ya da halihazırda poliçesi olan araç sahipleri bu detaylara dikkat ederek oldukça kazanç sağlayabilir. Kasko ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

DASK deprem sigortası zorunlu mu? Deprem sigortası kaç kez yapılır?

DASK hakkında son dönemde pek çok soru gelmektedir. Bilhassa yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra DASK araştırmaları hız kazandı. İşte DASK hakkında merak edilenler!

Deprem riskine karşı DASK tek başına yeterli değil! Mutlaka konut sigortası da yaptırın!

Depremde olası hasara karşı tek başına DASK poliçesi yaptırmak yeterli değil. Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında hasar gören konutlar için ödenen en yüksek tazminat tutarı 640 bin TL. Oysa bugün 100 metrekare konutun inşaat maliyeti 1 milyon TL civarında.

DASK'tan son dakika açıklaması!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), deprem sonrası hasar gören Zorunlu Deprem Sigortası poliçe sahiplerinin talepleri ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte o açıklama...

dask poliçesi zorunlu mu Haberi

dask poliçesi zorunlu mu

Dask yaptırmazsam ne olur?

Dask, muhtemel bir depremden sonra sigortalı konutlarda meydana gelen maddi zararların giderilmesi ve depremden sonra normal yaşama geçme süresinin hızlandırılmasını amaçlıyor. Bu sistemde konut sahiplerinin dask poliçe ücretlerinin ödenmesi gerekiyor. 


Zorunlu deprem sigortası olarak da bilinen Dask, bir yıllık için tek seferde ve nakit olarak ödeniyor. Dask ücretleri, konutun bulunduğu deprem bölgesine ve yapı özelliklerine göre değişkenlik gösteriyor. Peki, "Dask yaptırmazsam ne olur?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Dask yaptırmazsam ne olur?

Dask yaptırmayan kimseler söz konusu daire ile ilgili alım-satım ve kiralama gibi işlemlerde bulunamıyor. Ayrıca elektrik, su ve doğalgaz aboneliği de kabul edilmiyor.


Dask başvuru noktaları..

* DASK Çağrı Merkezi: 0 (212) 368 0 800

* DASK'ın internet sitesi

* Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenleyen sigorta acenteleri.




Işıl Seren...