28 / 04 / 2024

Dask sigortası ne işe yarar

Dask sigortası ne işe yarar

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Dask sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. Peki, Dask sigortası ne işe yarar? İşte, Dask sigortasının amacı..

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

2024’te DASK’ ta yapılan değişiklikler neler?

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, 2024 başından itibaren DASK kapsamında zorunlu deprem sigortasında bir takım değişikler olduğunu belirtti. Peki 2024’te DASK’ ta ne gibi değişiklikler yapıldı? İşte ayrıntılar...

DASK'ın 35,9 milyar TL'lik hasar ödemesinin yüzde 96'sı 6 Şubat depremleri için!

DASK tarafından, zorunlu deprem sigortası olup depremde hasar gören konutlara bugüne kadar toplam 35 milyar 906 milyon 326 bin TL'lik hasar ödemesi gerçekleştirildi.

Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

Deprem ülkesi olan Türkiye'de konut sigortasının detayları merakla sorgulanıyor. Peki, Konut sigortası nedir, neleri kapsar? Konut sigortası fiyatı 2023 ne kadar? 

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Genel Sağlık Sigortası primleri Temmuz'da ne kadar olacak? Bir bir hesaplandı! Zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak olan ara zamdan etkilenecek kalemlerden biri de Genel Sağlık Sigortası (GSS) primleri olacak. Peki zamdan sonra ne kadar GSS primi ödenecek?

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

Deprem sonrası DASK toplam ne kadar ödeme yaptı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Meydana gelen deprem felaketinin hemen ertesinde AFAD’a 100 milyar TL tahsis ettik. Şu ana kadar da yaklaşık 40 milyar TL nakit aktarımı gerçekleştirdik ve DASK çerçevesinde bugüne kadar toplam 11,5 milyar TL hasar ödemesi yaptık" dedi.

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

DASK ödemesi nereden yapılır? DASK ödemeleri ne zaman yapılacak? DASK ağır hasarlı binaya ne kadar ödeme yapar?

DASK ödemeleri gündemde yer alan konulardan biridir. Vatandaşlar, DASK ödemelerinin ne zaman yatacağını merakla sorguluyor. İşte detaylar!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

Dask sigortası ne işe yarar Haberi

Dask sigortası ne işe yarar

Dask sigortası ne işe yarar?

Zorunlu Deprem Sigortası (DASK), taşınmazları güvence altına almayı amaçlıyor. Zorunlu Deprem Sigortası, yıllık olarak düzenleniyor. 


Sigorta döneminin sona ermesi halinde, poliçe bedelinin tekrar ödenerek, sigortanın yenilenmesi gerekiyor. Dask sigortası devlet tarafından zorunlu tutuluyor. 


Devlet tarafından zorunlu tutulan Dask sigortası, depremin sebep konutlarda sebep olduğu maddi ve manevi hasarlara karşı bir güvence niteliği taşıyor.


Zorunlu deprem sigortasının süresi ise bir yıl olarak karşımıza çıkıyor. Dask sigortadan yararlanılabilmek için bu süre dolduğunda her yıl sözleşmenin yenilenmesi gerekiyor.


Dask sigortası için ödenmesi gereken ücret ise l, konutunuzun bulunduğu deprem bölgesine ve konutun bulunduğu yapının yapısal özelliklerine göre değişebiliyor. Peki, Dask sigortası ne işe yarar?

Doğal afetler nedeniyle doğan zararların giderilmesi ve insanların maduriyetlerinin en aza indirilmesini sağlanıyor. Zorunlu Deprem Sigortası ile;


* Depremin

* Deprem...