06 / 05 / 2024

dask sigortası olan evler

dask sigortası olan evler

Türkiye Sigorta Birliği Başkan Yardımcısı Gülen, Türkiye'deki 15-16 milyon civarındaki konutların ise yüzde 50'sinin zorunlu deprem sigortasına sahip olduğunu söyledi..

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi!

Arabası olan milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren trafik sigortasında yeni karar resmen yürürlüğe girdi. Bundan sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigorta prim teklifi alamayanların azami prim tutarlarına karar verecek.

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

İŞKUR’dan müjde! 3 aylık sigortası olanlar 10 bin TL’ye yakın ödeme alacak!

3 aylık sigortalıya İŞKUR'dan 9 bin 932 TL ödeniyor. Hükümet tarafından yurttaşlara yönelik çalışan çalışmayan sosyal destekler devam ederken, ödemelere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu yardımlar çerçevesinde 3 aylık sigortası olan vatandaşlar başvurdukları takdirde bu destekten yararlanabiliyor.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Hükümet kanadından peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT düzenlemesinin ardından staj ve çıraklık sigortası olan vatandaşların kapsam dışında kalmasından sonra yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı emekli olmak isteyenler tarafından merak ediliyordu. Konu ile ilgili gelişmeler yakından izlenirken, hükümet kanadından ardı ardına flaş açıklamalar geldi.

Staj sigortasında flaş bir gelişme yaşandı! Peş peşe açıklama yapıldı! EYT’liler hemen baksın!

EYT yasası sonrası staj ve çıraklık sigortası olan yurttaşların kapsam dışında kalmasının ardından yeni düzenleme yapılıp yapılmayacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklamalar yakından izlenirken, Cumhur İttifakı paydaşından flaş bir açıklama geldi. Peki, staj sigortası başlangıç kabul edilecek

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

SGK’dan büyük jest! 3 aylık sigortası olanlara 24 bin 910 TL yardım yapılacak! Hemen bakın!

Hükümet tarafından ihtiyaç sahibi insanlara sağlanan destek ödemelerine her geçen gün bir yenisi daha ilave edilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından insanlara sağlanan destek ödemelerinden biri de çalışan anneler için oldu. 3 ay sigortası olan kadınların başvuruda bulunabildiği destek ile

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

dask sigortası olan evler Haberi

dask sigortası olan evler

Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği (Türkiye Sigorta Birliği) Başkan Yardımcısı ve Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, Türkiye'de 40 milyon civarında poliçe üretildiğini, bunun 25 milyonunu zorunlu trafik ve deprem sigortalarının oluşturduğunu söyledi.

AA muhabirine açıklama yapan Uğur Gülen, yıllık 4 milyona yakın poliçe üretimi bulunan Aksigorta'nın yüzde 10'luk pazar payına sahip olduğunu belirtti.

Gülen, "Türkiye'nin konut stoğu 15-16 milyon civarında. Yaklaşık yüzde 50'si zorunlu deprem sigortasına sahip. Yani yaklaşık 8 milyon DASK sigortası var. Trafik sigortası ile zorunlu deprem sigortasını toplarsak 25 milyonluk poliçe bu iki zorunlu üründen geliyor. 40 milyon poliçenin 25 milyonunu iki zorunlu poliçe oluşturuyor. Zorunlu poliçeler dünyada da genelde böyledir. Sektörü büyüten önemli unsurların başında geliyor. Türkiye'de zorunlu poliçelerin prim üretimindeki payı yüzde 40'lar seviyesinde....