04 / 05 / 2024

dask yenileme ücreti ne kadar

dask yenileme ücreti ne kadar

Türkiye topraklarının yüzde 96'sının deprem riski altında olduğunu hatırlatan Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, DASK poliçesi yaptırmanın önemine değindi.

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

Ehliyet yenileme ne zaman yapılır? Yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme, sürücülerin belirli dönemlerde yapması gereken bir işlemdir. Bunun için, 2024 yılında belirlenen ücret tutarını ödeyerek ehliyet yenileme işlemi yapılır. Peki ehliyet yenileme ne zaman yapılır ve yenileme ücreti ne kadardır? İşte ehliyet yenileme ile ilgili bilgiler...

DASK ücreti nasıl hesaplanır? DASK kaç yılda bir yapılır? DASK en fazla ne kadar öder?

DASK, zorunlu deprem sigortası olarak bilinmektedir. DASK’ın amacı, sahibi olduğunuz binada deprem yüzünden oluşacak maddi hasarları güvence altına almaktır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ile birlikte DASK sorularında bir artış meydana geldi. İşte vatandaşların DASK hakkında sorduğu birta

2023 pasaport ücretleri ne kadar? Pasaport yenileme ücreti 2023?

Pasaport çıkaracak kişiler, 2023 pasaport fiyatlarını araştırıyor. Bu yüzden 2023 pasaport ücretlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme ücreti belli oldu!

1 Ocak 2016’da Türkiye yeni ehliyetlerle tanışmıştı. Eski tip ehliyetlerin geçerli olacağı son tarih ise  31 Aralık 2022 olarak açıklanmıştı. Fakat birkaç gün önce alınan yeni kararla bu süre iki yıl daha uzatıldı.

2022 ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme ve ehliyet yenileme ücretine dair bazı detaylar araştırılıyor. İşte 2022 ehliyet yenilemeye dair araştırılanlar!

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar oldu? İşte 2022 ehliyet işlem ve fiyat tarifesi…

Sürücü belgelerini yenilemek isteyenler işlemlerle ilgili detayları merak ediyor. Buna göre sürücü belgesini yenilememiş vatandaşlar, ehliyet için belirtilen gerekli belgeleri toplayarak nüfus müdürlüklerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur?

Tapusunu kaybeden insanlar genellikle Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur? sorularını sormaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...

Ruhsat yenileme ücreti 2021!

İmar Kanunu kapsamında yapı inşaatına 2 yıl içerisinde başlanması ve 5 yılda ise inşaatının tamamlanması gerekiyor. Aksi durumda ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

DASK poliçe yenileme 2021!

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, yıllık olarak düzenleniyor. DASK poliçe süresinin son bulması halinde, DASK'ın yenilenmesi gerekiyor. Peki, DASK yenileme zorunlu mu? İşte DASK poliçe yenileme 2021 işlemleri...

Bina ruhsat yenileme ücreti 2015!

İnşaat çalışmaları için ruhsat aldıktan sonra 2 yıl içinde inşaata başlanması ve 5 sene içinde de bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2015 ne kadar?

dask yenileme ücreti ne kadar Haberi

dask yenileme ücreti ne kadar

Ülke topraklarının yüzde 96'sının deprem bölgesi içinde yer alması, Türkiye'de konut sahiplerinin olası bir doğa felaketine karşı hazırlıklı davranmasını zorunlu hale getiriyor. Bu zorunluluk, konutları, depreme ve depremin doğrudan neden olduğu yangın, infilak, yer kayması gibi afetlere karşı güvence altına alan DASK'ın yakın tarihte hayatımıza girmesine neden oldu. Depreme karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Generali Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Petar Dobric, afet modellemelerinin, 99 depremi sonrasında 30 yıl içinde gerçekleşme olasılığı yüzde 65 olan 7'den büyük bir depremin ya da 50 yıl içinde meydana gelme olasılığı yüzde 50 olan 7.5'ten büyük bir depremin hemen sonrasında büyük boyutlarda hasarla karşılaşılabileceğine dikkat çekti.


GENERALI'DEN KOLAY ERİŞİM

Petar Dobric, "Konut sahipleri yeni evlerine taşındıklarında elektrik ve su aboneliği için alınan Zorunlu Deprem Sigortası...