30 / 04 / 2024

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme ücreti belli oldu!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme ücreti belli oldu!

1 Ocak 2016’da Türkiye yeni ehliyetlerle tanışmıştı. Eski tip ehliyetlerin geçerli olacağı son tarih ise  31 Aralık 2022 olarak açıklanmıştı. Fakat birkaç gün önce alınan yeni kararla bu süre iki yıl daha uzatıldı.




Ehliyetini yenilemek isteyenler için de yeni ücretler de belli oldu. Peki, Ehliyet yenileme ücretleri ne kadar oldu? Ehliyet yenilemek isteyenler kaç TL ödeyecek? Ehliyetleri yenilemek için hangi belgeler gerekli? Başvurular nereye yapılıyor? İşte sürücü belgesi yenileme hakkında son dakika gelişmesinin tüm detayları…

Nüfus Genel Müdürlüğü'nden milyonlarca ehliyet sahibini ilgilendirecek yeni bir haber geldi. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ücretinin değiştiğini açıkladı. Eski tip ehliyet değiştirme ücretleri, ehliyetleri değiştirmek için verilen süre sonu olan 31 Aralık 2024'e kadar 15 Türk Lirası olacak. 


EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ BELLİ OLDU! PEKİ KAÇ TL? 

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirme paylaşımında, "Eski tip sürücü belgelerini değiştirme ücreti, 13 Türk Lirası değerli kağıt bedeli ve 2 Türk Lirası vakıf hizmet bedeli olmak üzere 15 Türk Lirası olarak devam edecek" ifadeleri yer aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön