17 / 05 / 2024

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme ücreti belli oldu!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme ücreti belli oldu!

1 Ocak 2016’da Türkiye yeni ehliyetlerle tanışmıştı. Eski tip ehliyetlerin geçerli olacağı son tarih ise  31 Aralık 2022 olarak açıklanmıştı. Fakat birkaç gün önce alınan yeni kararla bu süre iki yıl daha uzatıldı.



EHLİYET YENİLEMEK İÇİN HANGİ BELGELER GEREKLİ? İŞTE DETAYLAR...

Kimlik kartı başvuruları için öncelikle; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı, basın kartı veya muhtarlıkça düzenlenmiş talep belgesi gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belge ve bir adet biyometrik fotoğrafla yapılıyor.

Diğer gerekli evraklar ise şöyle:

* Eski ehliyet (Sürücü) belgesi
* Sürücü olur niteliği taşıyan yeni tarihli sağlık raporu,
* Bir adet biyometrik fotoğraf,
* Nüfus Müdürlüğü'nde parmak izi verilecek,
* Kan grubunu belirten belge (belge yoksa beyan da yeterli)

Eski tip ehliyet sahipleri 1 Aralık 2024'e kadar bu sürücü belgelerini kullanmaya devam edebilecek. Fakat bu tarihten sonra hala değişmemiş ehliyetlerle trafiğe çıkanlar olursa onların sürücü belgeleri geçersiz sayılacak ve bu sürücülere ceza kesilecek. 

Asgari ücret için bir açıklama daha! Canlı yayında rakam değil, yüzde verdi!

Bakanlık 3.400 TL ödüyor! Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor!

Tasarruf etmek için ideal kombi ayarı kaç derece olmalı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön