28 / 04 / 2024

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...



Tüzel kişiler ve firmalara ait gayrimenkul satışı için gerekli olan tapu önemli bir belgedir. Bu belgesini kaybedenler yenisini nasıl çıkaracaklarını araştırıyorlar. 

Yeni tapu çıkarabilmek için mülk sahibinin ilgili Tapu Müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yapması gerekiyor. Tapu işlemlerinin eksiksiz bir şekilde tamamlanabilmesi için tapu dairesine nüfus cüzdanı ve 1 adet fotokopisi ile gitmesinde fayda var. Taşınmaza ait ilave bilgilerin bildirilmesine gerek kalmadan yalnızca TC kimlik numarasıyla taşınmazın yeri ve özellikleri gibi bilgiler saptanabiliyor. 

Tapu yenileme işlemlerini sadece gayrimenkulün sahibi yapabiliyor. Taşınmazın sahibi hayatını kaybetmiş ise mirasçılar, mirasçılık belgesi ve veraset ilamı ile yeni bir tapu çıkarmak için başvuru işlemini gerçekleştirebiliyorlar. 
 


Geri Dön