05 / 05 / 2024

dedaş elektrik bedelini kim ödüyor

dedaş elektrik bedelini kim ödüyor

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Ziraat Odaları Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cevat Delil ' Çiftçi DEDAŞ’ın talep ettiği elektrik bedelini ödeyemez ' diyerek tepki gösterdi.

Katarlı Şeyh Thani oteline gelen elektrik faturasına itiraz etti!

Marmaris'teki beş yıldızlı oteline gelen elektrik faturasına itiraz eden Katarlı Şeyh Thani, davayı kazandı. Şeyh, 3 yıl geriye dönük olarak 248 bin 400 lira kayıp kaçak bedelini aldı

Katarlı şeyh elektrik kayıp kaçak bedelini geri aldı!

Katar şeyhinin sahibi olduğu 5 yıldızlı otel, avukatları Yüksel Dönmez aracılığıyla elektrik dağıtım şirketi AYDEM’e açtığı davayı kazanarak, yasal faiziyle birlikte geriye dönük toplam 248 bin 400 liralık kayıp- kaçak bedelini geri aldı.

Diyarbakır'daki lüks sitelerde kaçak elektrik denetimi yapıldı!

Diyarbakır'da lüks dairelerin bulunduğu 11 sitede inşaat sırasında kaçak elektrik hattı çekildiği tespit edildi. DEDAŞ bu sitelerin elektrik tesisinden sorumlu teknisyenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Elektrikte kayıp kaçak bedelini geri almak için yeni dava yolu!

Hükümet, elektrik faturaları aracılığıyla herkesten tahsil ettiği kayıp kaçak bedelini yasal hale getirmeye çalışırken, dürüst vatandaşın bunu ödememe ve ödenenleri geri alma arayışları da sürüyor.

DEDAŞ borçları yapılandırılacak!

Başbakan Yardımcısı Arınç, DEDAŞ'a olan elektrik borçlarıyla ilgili, "İyi niyetle ödeme yapmak isteyen bütün vatandaşlarımıza yardımcı olunacak. Borç yapılandırması yapılacak" dedi. İşte Bülent Arınç'ın açıklamaları...

Diyarbakır'daki elektrik kesintilerine yürütmeyi durdurma kararı!

Diyarbakır 5. Asliye Hukuk Mahkemesi DEDAŞ'ın Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait bazı tesislerde uyguladığı elektrik kesintisine ilişkin "ihtiyati tedbir" kararı verdi.

Diyarbakır'da elektrik krizi çözüldü!

Dicle Elektrik Dağıtım (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) arasındaki gerginlik sona erdi. Mahkeme de, elektrik kesintilerine karşı yürütmeyi durdurdu.

DEDAŞ Güneydoğu’da elektriği kesti, kriz çıktı!

Güneydoğu’da belediyelerin köy içme sularına ait elektrik borcu 260 milyonTL’ye ulaştı. DEDAŞ, binlerce köyün içme suyu elektriğini kesti. Belediyeler de DEDAŞ binalarını mühürleyerek karşılık verdi.

Faturayı elektrik çarpacak!

Elektrik faturalarındaki tartışmalı kayıp - kaçak bedelini yasal zemine oturtmak için hazırlanan tasarı, dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetleri gibi harcamalarının tüketiciden tahsil edilmesinin önünü açıyor.

Elektrik kayıp-kaçak bedeli geri alınması iptal mi oluyor?

Elektrik faturalarındaki tartışmalı kayıp - kaçak bedelini yasal zemine oturtmak için hazırlanan tasarı, dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetleri gibi harcamalarının tüketiciden tahsil edilmesinin önünü açıyor..

Elektrik faturalarında kayıp - kaçak düzenlemesi!

Elektrik faturalarındaki tartışmalı kayıp - kaçak bedelini yasal zemine oturtmak için hazırlanan tasarı, dağıtım şirketlerinin müşteri hizmetleri gibi harcamalarının da tüketiciden tahsil edilmesinin önünü açıyor.

Kayıp-kaçak bedelini almanın kolay yolu!

Tüketiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nesih Tanrıverdi, tüketicilerin, elektrik faturalarından kesilen kayıp-kaçak bedelinin iadesini icra yoluyla da sağlayabileceğini iddia etti. İşte Kayıp-kaçak bedelini almanın kolay yolu...

Elektrik faturası kayıp kaçak bedeli iadesi!

Yargıtay'a göre, elektrik dağıtım şirketlerinin vatandaşlara ve şirketlere gönderdikleri faturalarda talep ettiği kayıp-kaçak bedeli ve sayaç okuma bedelini geri iade etmeleri gerekiyor. İşte elektrik faturası kayıp kaçak bedeli iadesi için gerekenler...

dedaş elektrik bedelini kim ödüyor Haberi

dedaş elektrik bedelini kim ödüyor

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Ziraat Odaları Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Başkanı, Çınar Ziraat Odası Başkanı Mehmet Cevat Delil, çiftçinin Dicle EDAŞ’ın talep ettiği elektrik bedelini ödeyemeyeceğini bildirerek, “Zaten girdi maliyetleri ortada. Çiftçimiz, Dicle EDAŞ’ın istediği elektrik bedeli talebini öderse, tarımsal faaliyetini zararına yapmak zorunda kalır” dedi.

Delil, yaptığı açıklamada, enerjinin çok pahalı olduğunu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çiftçinin yaklaşık 100 bin lira masraf yaparak kuyu açtığını, buradan elektrik kullanarak tarlasını suladığını belirtti. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (DEDAŞ) yeni bir kampanya duyurusu yaptığını, 100 dekarda (dönüm) mısır ve pamuk için 9 bin, ikinci ürün için 2 bin, buğday için 3 bin lira istediğini vurgulayan Delil, şunları kaydetti:

“Dicle EDAŞ, 3 yıla kadar uzatılabilecek kampanyaya başvuru süresinin 16 Haziran 2014...