29 / 04 / 2024

dedaş hangi illerin elektriğini kesti

dedaş hangi illerin elektriğini kesti

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) borçlarını ödemeyen 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriklerinin kesildiğini bildirdi. DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin belediyelerden alacağının 130 milyon lirayı aştığı belirtildi...

Erdal Ata kimdir? Nerelerde vali olarak görev yaptı? ASCE GYO’da hangi pozisyonda çalışıyor?

Erdal Ata hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi yıllarda kaymakam olarak görev aldı? Hangi illerin valisi oldu? İçişleri Bakanlığında hangi pozisyonda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Erdal Ata ile ilgili tüm merak edilenler...

İŞKUR 2022’de kaç kişiyi işe yerleştirdi? İşte istihdamda ilk sıraya giren iller!

Milyonlarca kişinin iş başvurusu yapabildiği İŞKUR’un 2022’de ne kadar kişiyi işe yerleştirdiği ve hangi illerin ilk sırada geldiği belirlendi. İşte merak edilenlerin yanıtı…  

Hangi illerde 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlaması var?

Koronavirüs vaka sayısında artış yaşanan illerin Valileri, koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik bazı kısıtlamalar getirildiğini açıklamıştı. Peki, Türkiye genelinde hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? İşte 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı olan iller...

DEDAŞ'tan Bayram'da elektrik kesintisi uyarısı!

Şanlıurfa’da bir otelde düzenlenen İftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen DEDAŞ Genel Müdürü Mustafa Yılmaz, bölgedeki elektrik kesintileri ve Kaçak kullanım ile ilgili gazetecilerin sorularına cevap ver

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

DEDAŞ'ın uyguladığı kesintiler hukuka aykırı mı?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Dicle Elektrik Dağıtım AŞ 'nin (DEDAŞ) bölgede uyguladığı elektrik kesintilerinin hukuka aykırı olduğunu savundu

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

DEDAŞ: Bölgeler arasında farklı fiyatlandırma söz konusu değil!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün DEDAŞ'ın illere göre farklı fiyatlandırma uygulayacağı yönündeki iddialara ilişkin "Sorumluluk bölgemizdeki iller arasında farklı bir fiyatlandırma söz konusu değildir" dedi.

Kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüze lkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kira artışında hangi enflasyon oranı alınır?

Kira bedelinde yapılacak yıllık zam, 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile enflasyon oranlarına bağlanıyor. Peki, kira artışında hangi enflasyon oranı alınır? Kira artışı hesabı nasıl yapılır?

Temmuz ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan takvim kapsamında ay ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiği, vergi ödeme sürelerine ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, Temmuz ayında hangi vergiler ödenecek?

dedaş hangi illerin elektriğini kesti Haberi

dedaş hangi illerin elektriğini kesti


Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) borçlarını ödemeyen 2 il ve 18 ilçe belediyesinin elektriklerinin kesildiğini bildirdi.


DEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin belediyelerden alacağının 130 milyon lirayı aştığı, borçlarını ödemeyen belediyelerin elektriklerinin kesileceği uyarısının daha önce yapıldığı hatırlatıldı. 


Şirketin, bölge genelinde elektrik borcunu ödemeyen 109 belediye, resmi kurum ve köy içme suyu aboneliğinin elektriğini kesmek üzere harekete geçtiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"İlk etapta 2 il merkezi ve 18 ilçe belediyesinin elektriği kesildi. Dicle Elektrik, ayrım yapmaksızın bölgede borcu bulunan ve bunu ödemeyen resmi kurumların yanı sıra 400 köye ait içme suyu şebekesinin de elektriğini kesti. Cari dönem borçlarının yanı sıra, eski borçlarını yapılandırıp ödeyenlerin haricinde kalan borçlu belediyelerin elektriği kesilmeye başlandı. Dicle Elektrik ekipleri, dün Batman Belediyesi’nin yanı sıra Kozluk, Birecik, Siverek...