06 / 05 / 2024

dedenin toruna mal bağışlaması

dedenin toruna mal bağışlaması

Tapu bağış işlemlerinin gerçekleşmesi için gerekli evraklar temin edilip harç oranının ödenmesi gerekiyor.Aile içinde de mal bağışı yapılabiliyor.Peki, toruna mal bağışı nasıl yapılır?

Sağken toruna mal bırakmak mümkün mü?

Taşınmaz mal sahibi malını istediği gibi tasarruf etme hakkına sahip oluyor.Peki sağken miras bırakılabilir mi?Sağken miras bırakma nasıl olur?Sağken toruna mal bırakmak mümkün mü?

Toruna mal bağışı nasıl yapılır?

Tapu bağış işlemlerinin gerçekleşmesi için gerekli evraklar temin edilip harç oranının ödenmesi gerekiyor.Aile içinde de mal bağışı yapılabiliyor.Peki, toruna mal bağışı nasıl yapılır?

Toruna miras kalır mı?

Miras hukuku gereğince, vefat eden bir kimsenin mal varlığı yasal mirasçılarına geçiyor. Mirasbırakanın yasal mirasçıları kan hısımları, sağ kalan eşi, evlatlık çocuğu ve devlet oluyor. Peki, toruna miras kalır mı?

ABD’de dayanıklı tüketim malı siparişleri yüzde 2,6 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı’ nın bugün açıkladığı verilere göre, dayanıklı tüketim malı siparişleri mart ayında yüzde 2,2’ lik artış beklentisinin üzerinde, yüzde 2,6 yükseldi...

Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında KDV!

23 Haziran 2010 tarihinde KDVK-58/ 2010-6 sayılı Taşınmaz ve taşınmaz niteliği taşıyan mal ve hakların satışında KDV uygulaması hakkında sürkiler yayımlandı. İşte gayrimenkullerin satışında kdv uygulaması..

Mirastan mal kaçırma iptali için gerekenler!

Tamer Heper "Babam sahibi olduğu gayrimenkulleri bizlerden habersiz ek küçük kardeşimize satış yapmış ama para almamış. Bunu bozdurmak istiyorum ne yapmam lazım?" sorusunu yanıtlıyor. Mirastan mal kaçırma iptali için gerekenler...

Miras kalan malın vergisi nasıl ödenir?

Miras vergisi ölüm gerçekleştiğinde mirasçıların yerine getirmekle ile yükümlü oldukları sorumluluklar arasında yer alıyor. Peki, miras kalan malın vergisi nasıl ödenir? Miras kalan malın vergisi nasıl hesaplanır?

Bir idareye ait taşınmaz malın diğer idareye devri!

Kamu tüzelkişilerinin ve kurumlarının sahip oldukları taşınmaz mal, kaynak veya irtifak hakları diğer bir kamu tüzelkişisi veya kurumu tarafından kamulaştırılır mı? İşte bir idareye ait taşınmaz malın diğer idareye devri esasları...

Ali Pandır: Yurtdışındaki otomotiv üreticilerine mal satmayı hedefliyoruz!

Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Yerli sanayideki payımızı yüzde 50’ye yükseltmeyi planlarken, diğer yanda ise yapacağımız yatırımlarla yurtdışındaki otomotiv üreticilerine mal satmayı hedefliyoruz” dedi

Sınırlı mal ortaklığı nedir?

Mal ortaklığı rejimi, ortaklık malları ile eşlerin kişisel mallarını kapsıyor. Peki, sınırlı mal ortaklığı nedir? Edinilmiş mallarda ortaklık esasları nelerdir? İşte Türk Medeni Kanunu hükümleri...

Mal varlığı araştırması nasıl yapılır?

6183 sayılı Kanunun 62. maddesi hükmü uyarınca, kamu alacaklarının takip ve tahsili amacıyla, amme borçlusunun mal varlığının tespit edilebilmesi için yurt çapında mal varlığı araştırması yapılması gerekiyor. Peki, mal varlığı araştırması nasıl yapılır?

Mirastan mal kaçırma cezası!

Mal kaçırma davasını kazanabilmek için gerçek niyetin mirastan mal kaçırmak olduğunu, ortada gerçek bir satış olmadığını, para verilmediğini ispatlamak yeterli oluyor. Peki, mirastan mal kaçırma cezası var mıdır?

Mirastan mal kaçırma davasında zamanaşımı!

Miras hukukuna göre mirasbırakan kişi, bazı mirasçılarınını miras hakkından yoksun bırakmak amacıyla malların satışını gerçekleştirebiliyor. Peki bu durumda yasal mirasçı hakkını nasıl arar? Mirastan mal kaçırma davasında zamanaşımı var mıdır?

dedenin toruna mal bağışlaması Haberi

dedenin toruna mal bağışlaması

Toruna mal bağışı nasıl yapılır?

Taşınmaz mal sahipleri istediği kişiye mal bağışında bulunabiliyor.Bunların içinde dedenin toruna mal bağışı yapması da dahildir.Bağış işleminin gerçekleşmesi için gerekli evrakların temin edilmesi ve bağış harcı oranının da ödenmiş olması gerekiyor.


Kimi zaman mirasbırakan bağış yani hibe oranı fazla geldiğinden mal devrini satış olarak gösterip daha az ücretle ma devrini gerçekleştirmiş oluyor.Mal bağışı oranı binde 68,31 iken,mal satışı oranı binde 20'dir.


Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestiriliyorr.Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor.


Tapu bağış işlemleri için gerekli evraklar nelerdir?

1. Bağışlanacak taşınmaz mala ait tapu senedi

2. Bağışlayan ve bağışı kabul edenlerin fotoğraflı nüfus cüzdanları,

3. Bağışlayanın bir, bağışı kabul edenin iki adet, son altı ay içinde çekilmiş fotoğrafları.

4. Akitte taraflardan...