14 / 05 / 2024

define aramak

define aramak

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor. Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kiracılar dikkat! Kiralık ev ararken nelere dikkat etmeliyiz...

Kiralık ev aramak, hem heyecan verici hem de zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci başarılı ve verimli bir şekilde yönetmek için doğru stratejileri ve ipuçlarını bilmek önemli bir detaydır. İşte ev ararken  nelere dikkat etmeliyiz haberin ayrıntıları...

İŞKUR duyurdu: KPSS şartsız, en az ilkokul mezunu olan 2.178 temizlik görevlisi işe alınıyor!

Türkiye'de yüzbinlerce kişinin iş aramak için başvurduğu Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)'dan yeni iş ilanları geliyor. Bu kapsamda, İŞKUR'da 2.178 temizlik görevlisi alınacağı ilan edildi. İşte detaylar...

Fibabanka 250.000 bin TL kredi veriyor! Almak için aramak yeterli!

Fibabanka, son dönemde yaptığı kampanyalarla dikkatleri üzerine çekiyor. Banka, dijitalleşme konusunda yaptığı yatırımların meyvelerini vermeye devam ediyor. Şubeye gitmeden 250.000 TL hızlı kredi verme kampanyası da bunlardan biri.

Ayçiçek yağı, şeker derken bir kriz daha kapıda! İşte marketlerde ucuza aramak zorunda kalacağımız o ürün

Ayçiçek yağı ve şekerde yaşanan sıkıntıların ardından yeni bir ürünle ilgili daha ürküten bir iddia ortaya atıldı. Buna göre dünya genelinde içme sütü üretiminin azaldığı ve yine bu üründe sıkıntılar yaşanabileceği iddia edildi.

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü yok!

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

Fay hattının geçtiği alanda hiçbir şekilde yapılaşmaya müsaade edemeyiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Allah göstermesin, bundan sonraki bir depremde ne Sivrice ne de Elazığ'da enkaz altında kimseyi aramak istemiyoruz. Bu anlayışla, bu titizlikle çalışmalarımızı yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Çatalca'daki 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı!

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

Hindistan'da lotoyu kazanıp arazi aldı, arazide define buldu!

Hindistan'da geçtiğimiz yıl lotoyu kazanıp Kerala eyaletindeki Kilimanoor’da arazi satın alan bir adam satın aldığı arazide define buldu.

İmar ve ruhsat müdürleri Mezitli'de toplandı!

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi'nin İmar ve Şehircilik ile İnşaat Ruhsat Müdürlüğü yöneticileri sorunları ve çözüm yollarını aramak için bir araya geldi.

Define avcıları 670 yıllık camiyi kullanılamaz hale getirdi! 

Kocaeli'de define avcılarının tahribatı sonucu, 670 yıllık cami kullanılamaz hale geldi.

Eskişehir'de kiraladıkları evde define arayan şüpheliler aranıyor!

Eskişehir'de SİT alanı içindeki bir evi kiralayarak içinde kaçak kazı yapan ve buldukları kaya mezarı tahrip eden şüheli şahıslar aranıyor.

Çatalca'da kepçeli definecilere sit alanında suçüstü!

İstanbul Çatalca’da sit alanında iş makineleri ve kepçeyle define arayışına giren şüpheli şahıslar yakalandı. Elebaşı kendini “Tarihi yapıyı güçlendirecektik” diye savundu.

define aramak Haberi

define aramak

Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor.


2863 sayılı Kanun'un 6 ve 50 nci maddeleriyle, Medeni Kanun'un 696 ve 697 nci maddeleri uyarınca hazırlanan Define Yönetmeliği kapsamında define arama esaslarına ilişkin hükümlere yer veriliyor.


Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amire bir dilekçe ile müracaat ederler.


Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilir ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskûn, gayrimeskûn, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanır.


Define arama şartları..

Define arama koşulları ilgili mevzuatta şu şekilde tespit ediliyor; Türkiye...