04 / 01 / 2025

Değer artış kazancında ticari kazanç

Değer artış kazancında ticari kazanç

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel yükümlülükler bulunuyor. Söz konusu değer artış kazancı vergi ödemesi nasıl tespit edilir? İşte değer artış kazancı vergisi ticari kazanç ayrımı...

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Değer artış kazancı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gayrimenkulünü elden çıkarmak isteyen vatandaşlar, ‘değer artışı kazancı’ kapsamında vergi ödüyor. Eğer elden çıkarma 5 yıldan daha fazla bir sürede gerçekleşmiş ise bu kapsama girmiyor. 

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2021!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri yarın başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi yarın başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında alınacak.

Kira ve değer artış kazancı vergisini kimler öder? 

Vergi dönemi için son bir hafta. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek. Peki kira ve değer artış kazancı vergisini kimler öder? 

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek.

2 soruda 2B arazilerin satışında değer artış kazancı hesabı!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey,2B arazilerin satışında değer artış kazancı hesabını 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı...

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün 25 Mart! 

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında bulunuyor. Vergi mükelleflerinin vergi ödemeden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün 25 Mart... 

Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi başladı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergiside bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi beyanname dönemi ve birinci taksit dönemi bugün itibari ile başladı.

2019 değer artış kazancı vergisi!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi bulunuyor. 2019 değer artış kazancı vergisi ne zaman ödenecek?

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen değer artış kazancı vergisi vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

2017 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksiti!

İlk taksitleri Mart ayı içerisinde ödenen 2017 yılı değer artış kazancı vergisinin 2. taksiti 1 - 31 Temmuz tarihleri arasında ödeniyor..

Değer artış kazancında ticari kazanç Haberi

Değer artış kazancında ticari kazanç

Değer artış kazancı vergisi ticari kazanç ayrımı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel yükümlülükler bulunuyor. Taşınmaz malın elden çıkarıldığı tarih, sahip olunan süre ve satış amacı gibi unsurlar satış için ödenecek vergi türünü belirliyor. 


Gayrimenkulün ticari organizasyon dahilinde satılması halinde ödenecek vergi, ticari kazanç kapsamında değerlendiriliyor. Böyle bir amaç güdülmeden yapılan gayrimenkul satışı, değer artış kazancı olarak vergiye tabi tutuluyor.


Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor.


Değer artışı kazancında vergilendirilecek kazanca, "safi değer artışı" deniyor. Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 81. maddesi hükmüne göre; değer artışında safi kazanç, elden çıkarma karşılığında alınan para ve ayınlarla sağlanan ve para ile temsil edilebilen her türlü menfaatlerin tutarından, elden çıkarılan mal ve hakların maliyet...