28 / 04 / 2024

Değer artış vergisinin son günü

Değer artış vergisinin son günü

Gayrimenkullerin satılması halinde doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancının ilk taksit dönemi 31 Mart'ta sona eriyor..

Değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

İlk taksit ödemeleri Mart ayında gerçekleşen değer artış kazancı vergisi vergisinin 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2018!

2017 yılı değer artış kazancı vergisi 2. taksiti!

İlk taksitleri Mart ayı içerisinde ödenen 2017 yılı değer artış kazancı vergisinin 2. taksiti 1 - 31 Temmuz tarihleri arasında ödeniyor..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi yarın başlıyor!

Vergi takvimine göre değer artış kazancı vergisinin 2. taksit dönemi yarın başlıyor. Vergiler ilgili vergi dairesine giderek veya internet şubesi aracılığı ile ödenebiliyor..

Safi değer artışı 2016!

Mart ayı ile değer artış kazancı vergisinin beyan ve 1. taksit dönemi başladı. Ay sonuna kadar vergi mükelleflerinin ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, bu vergiyi kim ne kadar öder?

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenen vergi değer artış kazancı vergisinin ikinci taksit ödemeleri devam ediyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisinin mükellefi kimdir?

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergilendirmede bazı kıstaslar uygulanıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinin mükellefi kimdir?

Kentsel dönüşümde değer artış kazancı vergisi!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, kentsel dönüşümde değer artış kazancı vergisi var mı?

Değer artış kazancı beyannamesi son günü bugün!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyordu. Ancak mükellefler için beyanname süresi önce 31 Mart'a sonra 2 Nisan'a kadar uzatıldı. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi son günü bugün...

Değer artış kazancı ödeme süresi uzatıldı!

31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile değer artış kazancı ödeme süresi uzatıldı. Peki, değer artış kazancı ödeme süresi ne zamana kadar uzatıldı? İşte yanıtı...

Değer artış kazancı beyanname süresi 2 Nisan'a uzatıldı!

2014 yılında elden çıkarılan taşınmaz malların değer artış kazancı vergisi için beyanname süresi 25 Mart'tan 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Ancak elektrik kesintisi nedeni ile değer artış kazancı beyanname süresi yeniden uzatıldı...

Değer artış vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı vergisi için vergi beyannameleri 31 Mart'a kadar verilirken; ödemeler de bu tarihte son buluyor. Peki, değer artış vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün bugün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı beyannamesi bulunuyor. 2 taksitte ödenebilen değer artış kazancı beyannamesi için son gün bugün...

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaza en fazla 5 sene sahip olunduktan sonra satış yapılması halinde ödeniyor. İki taksitte verilebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün...

Değer artış vergisinin son günü Haberi

Değer artış vergisinin son günü

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 3 gün!

Gayrimenkullerin satılması halinde doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancının ilk taksit dönemi 31 Mart'ta sona eriyor.


Buna göre, değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 3 gün kaldı. BU süre içerisinde henüz ödeme yapmamış mükelleflerin vergi borçlarını ödemeleri gerekiyor.


Bilindiği üzere bu vergi, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde satılması halinde ödeniyor.


Yapılan hesaplamalar sonrasında istisna sınırından yüksek gelirler için vergi ödemesi yapılıyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor.


Ödemeler, vergi dairesinden yapılabildiği gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabiliyor. 


Ödenecek değer artış kazancı vergisinin hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik...