06 / 05 / 2024

değerlendirme raporu nasıl hazırlanır

değerlendirme raporu nasıl hazırlanır

Gayrimenkul değerleme raporu konut kredisi kullanımında zorunlu olarak gerçekleştirilen adımlardan birisi olarak biliniyor. Peki, değerleme raporu nasıl hazırlanır?

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahiplerini oldukça yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname verme süresi için artık son 6 güne girildi. Pek çok kişi de kira gelirini nasıl hesaplayacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. İşte merak edilen detaylar...

Gayrimenkul değerleme raporu nedir? Değerleme kriterleri nelerdir?

Gayrimenkul değerleme raporu, taşınmazın birçok özelliğini detaylı bir şekilde kapsayan bir belgedir. Bu belgede, mülkün farklı yönleri değerleme uzmanları tarafından ele alınarak işlenir. Peki gayrimenkul değerlendirme raporu nedir, değerleme kriterleri nedir ve ne işe yarar?

EYT'de maaş hesaplaması nasıl yapılır? Yeni emekliler kaç lira maaş alacak? EYT maaş sorgulama ekranı 2023!

Kahramanmaraş depremi sebebiyle EYT düzenlemesiyle ilgili görüşmeler başlamadı. EYT'de maaş hesaplaması nasıl yapılır? Yeni emekliler kaç lira maaş alacak? EYT maaş sorgulama ekranı 2023!

EYT'de emekli maaşı nasıl hesaplanır? EYT'den emekli olanlar ne kadar maaş alacak? İşte hesaplama ekranı...

Milyonlarca EYT)' (emeklilikte yaşa takılanlar)'linin beklediği müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Peki,  EYT'de emekli maaşı nasıl hesaplanır? EYT'den emekli olanlar ne kadar maaş alacak? İşte hesaplama ekranı...

Vergi borcu olanların akılları karışık! Vergi borcu nasıl ödenir? İnternetten vergi borcu nasıl ödenir?

Vergi borcu olan vatandaşların akıllarına takılan birtakım sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de vergi borcunun nasıl ödendiğidir. İşte bu konuya dair diğer detaylar!

Tapu satışı nasıl bozulur?

Tapu satışına dair pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Tapu satışı nasıl bozulur? İşte detaylar!

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

Malulen emekli nasıl olunur 2022? Malulen emeklilik şartları nelerdir?

Malulen emeklilik konusunda pek çok soru sorulmaktadır. Onlardan biri de Malulen emekli nasıl olunur 2022? İşte detaylar!

Asgari ücrete yapılan ara zam sonrasında çalışanların temmuz ayındaki bordro değişimleri nasıl olacak? İşte detaylar…

Net 5 bin 500 TL’den daha yüksek ücret alan işçilerin bordrolarında belirlenen yeni asgari ücrete bağlı değişikliklerin nasıl olacağı kritik öneme sahip. İşte çalışanların temmuz ayındaki bordro değişimleri...

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Gayrimenkulün satış değeri vergiyi nasıl etkiler?

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Karabıyık bugünkü yazısında Gayrimenkulün satış değerinin vergiyi nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte Karabıyık'ın o yazısı...

İzmir depremi ön değerlendirme raporu yayımlandı!

 İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), İzmir'de meydana gelen 6.6 depremine ilişkin ön değerlendirme raporunu yayımladı.

AFAD'dan İzmir depremine ilişkin ön değerlendirme raporu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Ege Denizi İzmir Seferihisar açıklarındaki 6,6 büyüklüğündeki depreme ilişkin ön değerlendirme raporu yayımlandı. 

değerlendirme raporu nasıl hazırlanır Haberi

değerlendirme raporu nasıl hazırlanır

Değerleme raporu nasıl hazırlanır?

İpotek tesisi gerçekleşecek olan gayrimenkulün eksper adı verilen uzman kişiler tarafından taşınmaz bilgilerinin, takyidatların, yaş ve konum gibi özelliklerinin belirtildiği ve taşınmazın değerinin belirlenmesini sağlayan ve yapılan incelemeler sonucunda hazırlanan rapora değerleme raporu deniyor. 


Değerleme raporu kredi kullanımı için zorunlu olup, tamamlandıktan sonra bankaya sunuluyor. Banka bu rapora göre taşınmazın krediye uygun olup olmadığı, hangi miktarda kredi kullandırılabileceğini belirliyor.


Gayrimenkul değerleme raporu konut kredisi kullanımında zorunlu olarak gerçekleştirilen adımlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor.  Konut kredisini verecek olan banka ekspertiz raporu incelemeleri ile müşterisinin konut kredisi alıp alamayacağını belirliyor. Peki, değerleme raporu nasıl hazırlanır?


Konutun değer tespitini yapan ekspertiz gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekare gibi hususlara dikkat ediliyor. Daha sonra ipotek, şerh, irtifak hakları gibi durumlar olup...