19 / 05 / 2024

değişik lavabolar

değişik lavabolar

Türkiye seramik sektörünün uluslararası rekabet gücünü artıracak genç tasarımcıları keşfetmek amacıyla düzenlediği Seramik Tasarım Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Tek lavabo görünümündeki çok amaçlı lavabo ödülü kaptı...

Konut sitesi aidatlarıyla ilgili yasa değişikliği yolda!

Hükümet, enflasyonla mücadele adımları ve vatandaşlardan gelen şikâyetler sonrasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut sitesi aidatlarıyla ilgili bir çalışma başlatmıştı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre önümüzdeki süreçte bu konuda bir yasa değişikliğinin gündeme gelmesi bekle

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

İmar Yönetmeliği'nde son dakika! Tek tek değişiyor: Bitişik yapılara, çıkmalara, zemin dükkanlarına düzenleme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişikliğe hazırlandığı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre İşsizlik 2022 Kasım ayında yüzde 10,2 olarak tespit edilirken   bir önceki aya göre değişikliğin yaşanmadığını açıkladı.

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

Gayrimenkul sektöründeki büyük dönüşüm! Neler değişti?

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, Özellikle Ege kıyılarımızdan başlayarak Türkiye'de bu konuda değişik bir talep doğduğunu gözlemliyoruz. Geçtiğimiz yıl kıyı bölgelerindeki gayrimenkul ve bitmiş konutlarda fiyat artışları yaşandı" dedi.

Nevşehir Ortahisar'ın imar planı değişiyor!

Nevşehir Ortahisar Belediyesi Kentsel Yerleşik Alanına İlişkin Geçiş Dönemi Koruma Esasları ve Kullanma Koşulları’ Kapadokya Alan Komisyonu tarafından kabul edildi. Buna göre imar planı değişikliğinin önü açıldı.

Şeker fabrikalarına ait parsellerin imar planı değiştirildi!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait 8 kentte bulunan parsellerin imar planları değiştirildi. Söz konusu parsellerin imar planlarında, ticaret, turizm, konut, park, yerleşik konut, gelişme konut, kentsel gelişme, sanayi, ilkokul ve rekreasyon alanları ile yol kullanımı için değişiklik yapıldı.

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Karaman Merkez yerleşik konut alanı imar değişikliği onaylandı!

Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Maliye Hâzinesi mülkiyetindeki Karaman Merkez'de yerleşik konut alanı imar planı değişikliği onaylandı.

Ak Şişik Yapı Market İnşaat Ve İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ak Şişik Yapı Market İnşaat Ve İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Adnan Şişik tarafından kuruldu.

3. köprü Çekmeköy Kışlası’nın sınırını değiştirdi!

YAPIMI süren 3. Boğaz Köprüsü’nün Anadolu yakasında Çekmeköy çıkışını sağlayacak bağlantı yolu, Çekmeköy Kışlası’nın sınırını değiştirdi. Doğa parkıyla bitişik olan kışla ile park arasından geçecek yaklaşık 5 kilometrelik yol yeni sınır olacak.

Four Winds projesinin adı değişti mi?

Four Winds adıyla tanınan Bağdat Caddesi üzerindeki lüks konut projesinde işler iyice karmaşaya döndü. Projenin yüzde 60’ını ihale ile alan Birleşik İnşaat projenin adını değiştirdiğini ve daha ucuza konut satacağını açıkladı.

değişik lavabolar Haberi

değişik lavabolar


Türkiye seramik sektörünün uluslararası rekabet gücünü artıracak genç tasarımcıları keşfetmek amacıyla düzenlediği Seramik Tasarım Yarışması’nın sonuçları belli oldu. Sağlık gereçleri kategorisinde birinci olan Mehmet Oğuz, tek lavabo görünümü altında el-ayak yıkamaya ve çocukların kullanımına uygun üç ayrı bölümden oluşan çalışması için patent alacak.


İhracatta dünya üçüncüsü olan seramik sektörünün Türkiye’de ilk kez düzenlediği tasarım yarışmasının ödülleri, dün kapılarını açan 26. Uluslararası Unicera Seramik, Banyo ve Mutfak Fuarı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.


İki kategoride sekiz ödülün verildiği ve toplamda 100 bin TL para ödülünün dağıtıldığı Seramik Tasarım Yarışması’nda, sağlık gereçleri alanında Mehmet Oğuz, kaplama malzemelerinde ise Emin Ercan birinciliğe layık görüldü.


Mehmet Oğuz, tek ayaklı lavabo görünümü altında üç farklı bölümden oluşan tasarımı ile seramik sağlık gereçleri alanında bir ilke imza attı. Fonksiyonel...