30 / 04 / 2024

dekar Osmanlı İmparatorluğunda Fotoğrafçılık 

dekar Osmanlı İmparatorluğunda Fotoğrafçılık 

Dekar Yapı ve Yatırım kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes'in "Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık" isimli eserine destek verdi. 

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Urla’daki ‘Karantina Adası’ restore ediliyor!

İzmir'in Urla ilçesinde; Osmanlı İmparatorluğu döneminde,  Fransızlar tarafından inşa edilen ‘Karantina Adası’ onarım çalışmalarıyla müze haline getiriliyor

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Söğüt 'Oba Kent Projesi' hayata geçiriliyor!

Osmanlı İmparatorluğu'nun temellerinin atıldığı, her yıl yüzbinlerce kişinin ziyarette bulunduğu Bilecik'in Söğüt ilçesi, hayata geçirilmesi planlanan projelerin ardından adeta bir film platosu haline gelecek.

Cağaloğlu'nda üç imparatorluğun izlerini taşıyan bina 1.7 milyon dolara satışta!

Cağaloğlu'nda Roma, Bizans, Osmanlı İmparatorluğu'ndan izler taşıyan bina yıkık dökük haliyle satışa çıkarıldı. Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, bina için "Üç farklı imparatorluk, üç farklı dönem, üç farklı devlet, hepsi üst üste yığılmış ve ortaya çıkmış" diye konuştu...

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Garipçe Kalesi harabeye döndü!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde düşmana geçit vermeyen Garipçe Kalesi, çöp dağları ve üzerine yazılan yazılar nedeniyle harabeye dönüştü.

Dekar'dan Osmanlı İmparatorluğu'nda Fotoğrafçılık eserine destek!

Dekar Yapı ve Yatırım kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes'in "Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık" isimli eserine destek verdi. 

Son İmparatorluğun İzinde Balkan Turu tamamlandı!

Duayen rallici Bora Köktener ve ekibi, Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasının izlerini sürmek üzere 15 günlük Balkanlar turunu dün Strada Satış Ofisinde tamamladı. Proje liderliğini Ertuğrul Karali’nin yaptığı ve Akzirve’nin sponsorluğunda düzenlenen gezinin bir de belgeseli yapılacak.

Akzirve Balkan turuna sponsor oldu!

Duayen rallici Bora Köktener ve ekibi, Osmanlı İmparatorluğu’nun mirasının izlerini sürmek üzere 15 günlük Balkanlar turuna çıkıyor. Proje liderliğini Ertuğrul Karali’nin yaptığı ve Akzirve’nin sponsorluğunda düzenlenecek gezinin bir de belgeseli yapılacak.

Edirne Miniapark projesinde sona yaklaşılıyor!

Üç kıtaya yayılan Osmanlı İmparatorluğu’nun büyük mimarı; Mimar Koca Sinan’ın Dünyada ve Türkiye’de bulunan 99 eserini Edirne’de buluşturacak olan “Mimar Sinan’ın Eserleri Parkı; Miniapark Projesi”nde sona yaklaşıldı

Bursa Cumalıkızık'taki restorasyonun yüzde 60'ı tamamlandı!

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk izlerine sahip tarihi değerleri ayağa kaldıran Yıldırım Belediyesi, ilçenin dünyaya açılan penceresi konumunda olan Cumalıkızık'taki restorasyon çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Dekar Yapı, Osmanlı Mimarisi'nin 2'nci baskısına sponsor oldu!

Bir ülkenin kültürel mirasının gün ışığına çıkması ve değerinin anlaşılması için desteklenmesi gerektiğine inanan Dekar Yapı, dünyaca ünlü mimarlık tarihçisi Prof. Doğan Kuban’ın Osmanlı Mimarisi adlı eserinin güncellenen 2. baskısına sponsor oldu.

dekar Osmanlı İmparatorluğunda Fotoğrafçılık  Haberi

dekar Osmanlı İmparatorluğunda Fotoğrafçılık 

Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., kuruluşunun 10. yılında Engin Özendes’in, "Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık" isimli eseri, Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş. desteğiyle raflarda yerini aldı. 


Tarihi dönemlerin tüm kültürel değerlerini gözler önüne seren Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğrafçılık kitabı, tarihe yön veren ünlü fotoğrafçılarla tanışma imkanı sağlıyor. 


Dekar Yapı ve Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, kitabın ön sözündeki yazısında kuruluşlarının ilk yıllarından itibaren sanatın ve sanatçının yanında olmayı, toplumun kültürel gelişimine odaklanmayı oldukça önemli gördüklerini söyledi. 


Salih Kuzu, fotoğrafçılık sanatının tüm güzelliklerini yansıtan ve tarihin derinliklerine yolculuk imkanı sunan bu önemli eseri, şirketlerinin kuruluşunun 10. yılında paylaşmanın gururunu yaşadıklarını...