24 / 07 / 2024

Deliklitaş mezrası

Deliklitaş mezrası

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir mezranın sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı..

Pamukkale Belediyesi ev, arsa ve tarla satıyor! Sakın kaçırmayın!

Denizli İli Pamukkale Belediye Başkanlığı, Denizli Deliklitaş ve Pamukkale mahallelerinde yer alan ev, arsa ve tarlaları satışa çıkardı. İşte detaylar...

Şahinbey Belediyesi'nden 123’üncü sosyal tesis!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şahinbey Belediyesi, Sergen Mezrasına yaptırmış olduğu cami ve sosyal tesis açılışını gerçekleştirdi.

Eskişehir'de 9 milyon TL'ye icradan satılık termal otel!

Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi Deliklitaş Mahallesi'nde yer alan termal otel vasıflı gayrimenkul 9 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Odunpazarı'nda 6.1 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt istasyonu!

Eskişehir ili Odunpazarı ilçesi Deliklitaş Mahallesi'nde yer alan akaryakıt istasyonu 6 milyon 150 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Batman Kozluk'a cami ve taziye evi!

Kozluk ilçesi Yıldızlı (Kevnareza) köyüne bağlı Kale Mezrasında bir araya gelen bir kaç hayırsever, mezra için Cami ve taziye evi inşaatı için kolları sıvadı

Adıyaman'da mesire alanı yolu yenilenecek!

Adıyaman'a bağlı Yaylakonak Beldesinin Zivar mezrasında bulunan Gürlevik içme suyunun bulunduğu mevkisine yapılan mesire alanı yolu bakım bekliyor.

Adıyaman Gerger'de Erkek Kur'an Kursu hizmete açıldı!

Gerger ilçesi Üçkaya Köyü’ne bağlı Hezaz mezrasında, (Sofi Hasan’ın Köyü) Tevhid Derneği’nin öncülüğünde ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla yapılan “Yatılı Erkek Kur’an Kursu” hizmete açıldı.

Eskişehir'de 9 mahallede kentsel dönüşüm sürüyor!

Çevre Şehircilik İl Müdürü Habib Bulguroğlu, Gündoğdu, Mustafa Kemal Paşa, İhsaniye, Hacıalibey, Yeni, Işıklar, Mamure, Deliklitaş ve Kurtuluş Mahallerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Diyarbakır Kulp'taki cami ne zaman tamamlanacak?

Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Baloğlu köyüne bağlı Yukarı Çay mezrasında uzun zaman önce yapımına başlanan caminin tamamlanması için yardım bekleniyor.

Eskişehir Odunpazarı'ndaki çınar ağacı tescillendi!

Eskişehir Odunpazarı İlçesi Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu Caddesi üzerinde bulunan 205 yaşında olan Çınar ağacı Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucu tescillendi...

Hasankeyf Ekolojik köy projesi için mağara evler incelendi!

Hasankeyf Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Emel Demirel ve Batman Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Emin Bulut, Batman iline bağlı Çayüstü (Beda) köyü ve köye bağlı Zerekiye mezrasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Elazığ'da orman yangını çıktı!

Karakoçan İlçesi'nin Golan Kaplıcaları yolu üzerinde bulunan Çayırgülü Mezrası'nda piknik alanında öğlen saatlerinde piknikçilerin neden olduğu belirtilen yangın çıktı. Yangınlara ekipler müdahale ederek söndürme çalışması başlattı.

Elazığ Yeşilyurt Camisi 8 ayda tamamlandı!

Yeşilyurt mezrasında 8 ayda tamamlanan cami hizmete açıldı. Elazığ -Diyarbakır karayolu 10. kilometresinde bulunan Yeşilyurt Camisi'nin Türkiye’nin en kısa sürede tamamlanan camisi olma özeliği taşıdığı belirtildi...

Deliklitaş mezrası Haberi

Deliklitaş mezrası

Bitlis’in Hizan ilçesinde bir mezranın sakinleri, kullanılmayan tek odalı bir evi çocuklarının eğitimi için derslik yaptı.


Hizan ilçesine 25 kilometre uzaklıktaki Deliklitaş mezrasında okul olmadığı için çocuklarını Ekinli köyüne göndermek zorunda kalan vatandaşlar, bir araya gelerek soruna çözüm aramaya başladı. Çocuklarının özellikle kış aylarında okula gidip gelmelerinde sıkıntı yaşadığını gören köy sakinleri, mezrada yaşayan bir vatandaşa ait evi onararak dersliğe dönüştürdü.


Ardından ilçe milli eğitim müdürlüğünden masa, sıra ve çeşitli okul malzemeleri desteği alan vatandaşların, öğretmen talepleri de olumlu karşılandı.


Çalışmayla mezradaki 40 öğrenci, sınıfa dönüştürülen evde eğitim görmeye başladı.


Yardım istiyoruz

Ekinli köyü muhtarı İkram Aslan’ın yaptığı açıklamada, “Köyümüzde okul olmadığı için yetkililerden okul yapılmasını istiyoruz. Öğrencilerimiz güzel bir okula hasret kaldı”...