04 / 05 / 2024

Deloitte Türkiye perakende sektörü raporu

Deloitte Türkiye perakende sektörü raporu

Türkiye perakende sektörünün büyüklüğünün 2013 yılı sonu itibariyle 300 milyar doları aştığı belirtilen raporda, sektörün 2014-2018 yılları yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 7 olacağı öngörülüyor...

Türkiye'nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji firması açıklandı...

Deloitte Technology Fast50 ödülleri kapsamında 2023 senesinde Türkiye'nin en çok ve çabuk ilerleme gösteren 50 teknoloji şirketi bildirildi. Buna göre, listede İstanbul'dan 32, Ankara'dan 13, İzmir'den 3, Antalya ve Mersin'den birer firma yer aldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Türkiye'de 7 yıl içinde orta vadede en az 20 bin market açılabilir!

Organize gıda perakende sektörüne yönelik hazırlanan "Ortakakıl Konferansları 2023" kapsamında açıklanan Ortakalan Perakende Raporu'na göre, Türkiye'de orta vadede en az 20 bin market açılması bekleniyor.

Kahve markası Tchibo'dan yatırım! Türkiye'yi merkez yapıyor!

Alman perakende ve kahve titanı Tchibo, Türkiye'deki yatırımlarını yeni bir enerjiyle yoğunlaştırmaya başladı. Marka, Türkiye'yi kahve sektörünün kalbinde konumlandırmayı hedeflerken, paketleme süreci için iş birliği fırsatlarına gözünü dikti.

Alman kahve devi Tchibo yeni yatırımlarla Türkiye’yi merkez yapacak!

Alman perakende ve kahve devi Tchibo, Türkiye’yi kahvede merkez haline getirip 70 ülkeye buradan ihracat yapmayı hedefliyor. Şirket, 2027'ye kadar da mağaza sayısını 2 katına çıkaracak.

Harvey Nichols Türkiye’den çekildi!

Demet Sabancı Çetindoğan’ın sahibi olduğu Demsa Group bünyesinde faaliyet gösteren İngiliz perakende devi Harvey Nichols, Türkiye’den çekildi...

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Watsons Türkiye 2020'de 30 yeni mağaza açacak!

Perakende kozmetik sektöründe önemli bir yere sahip olan Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş, 2020 yılında 30 yeni mağaza açacağını belirtti...

Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin metrekare verimliliği ne kadar?

Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

AVM'lerde gerçekleşen ciro, metrekare verimliliği, ziyaret sayısı gibi verilerin yer aldığı AYD AVM Perakende Ciro endeksi yayınlandı. Peki Türkiye'deki AVM'lerin ne kadarı yabancıya ait?

Türkiye Finans'tan 0.75 kar oranıyla 120 ay vadeli konut finansmanı!

Türkiye Finans, 31 Aralık'a kadar yüzde 0,75 kar oranı ile 120 ay vadeli konut finansmanı imkanı sunacak. Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Özdeniz, "Kampanyamız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz" dedi...

Türkiye Finans Kars şubesini açtı!

Türkiye Finans Katılım Bankası, Kars'daki ilk şubesini açtı, şube Türkiye Finans Doğu Anadolu Perakende Bölge Satış Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürecek.

Türkiye'de AVM arzı 12,20 milyon metrekareye ulaştı!

Pamir & Soyuer Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2018 3. Çeyrek Raporu yayınlandı. Rapora göre; 2018 Eylül ayında perakende ciro endeksi, 2017 Eylül ayına göre yüzde 31,4 artarak 284 puana düştü.

ECE Türkiye Türk markalarını yurt dışına taşımaya hazırlanıyor!

ECE Türkiye’nin 18. Perakende Günleri’nde düzenlediği etkinlik, sektörün önde gelen isimlerini firmanın standında buluşturdu. 

Deloitte Türkiye perakende sektörü raporu Haberi

Deloitte Türkiye perakende sektörü raporu


Deloitte Türkiye, perakende sektörünü mercek altına aldığı yeni raporunu yayınladı. Türkiye perakende sektörünün büyüklüğünün 2013 yılı sonu itibariyle 300 milyar doları aştığı belirtilen raporda, sektörün 2014-2018 yılları yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 7 olacağı öngörülüyor. Raporda ayrıca süpermarket ve AVM’lerde kredi ve para kartlarla yapılan perakende alışverişlerinin ise son 5 yılda ortalama yüzde 15 büyüyerek 2013 yılında 34 milyar dolarlık seviyeye ulaştığı belirtiliyor.


Rapora göre, gıdanın yüzde 44 paya sahip olduğu perakende sektöründe, organize perakendeciler de yüzde 55’lik paya ulaşarak gıda dağıtım alanında liderliği ele aldı. 2014-2018 arasında yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 5 olması beklenen sektörde, ucuzluk marketlerinin aktif büyüme stratejileri benimseyeceği, sektör genelinde konsolidasyon olacağı değerlendiriliyor.


Evde büyüme sürecek


2013 yılında 51 milyar dolar hacme ulaşan ev perakendeciliği sektörünün, kentsel...