27 / 04 / 2024

Demirtaş OSB santrali

Demirtaş OSB santrali

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor.

Ulaştırma Bakanlığı açıkladı! Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, otoyola bağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun da katıldığı tören ile açıldı. Bakan Uraloğlu bu bağlantı ile senelik 150 milyon lira tasarruf sağlanacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Çerkezköy OSB'ye buhar santrali kurulacak!

Çerkezköy OSB, fabrikaların üretim maliyetini azaltmak için buhar santrali kurmaya hazırlanıyor. Bir dizi altyapı projesi yürüten OSB yönetimi bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla baraj kurmayı da planlıyor.

Bursa Demirtaş Termik Santrali'ne ikinci kez durdurma!

Bursa 2’nci İdare Mahkemesi, Demirtaş'ta yapılmak istenen termik santral hakkında ikinci kez yürütmeyi durdurma kararı aldı. Proje çevreciler, akademik odalar ve bölge sakinlerinin tepkisine neden olmuştu.

Bursa buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı durduruldu!

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması planlanan buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı, olumlu ÇED raporuna rağmen Bursa 2. İdare Mahkemesi’nce durduruldu.

Demirtaş OSB, ileri arıtma için 4 pilot tesis kurdu!

Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi ÇED Raporu onaylanan Demirtaş OSB, ileri arıtma teknolojisiyle projede kullanılacak suyu geri kazanacak. 2016’da devreye alınacak tesis için 4 uluslararası firma bölgede pilot tesis kurdu.

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali'ni Bakan Taner Yıldız açtı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) açılış törenine katıldı..

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali açıldı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Güneş Enerjisi Santrali'nin açılış töreninde, yıllardan bu yana uğraştıkları konuların meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

Bursa İl Başkanlığı Demirtaş termik santrali için rapor yayınladı!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı Teknik Komisyonu, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi ne (DOSAB) kurulması planlanan 49,9 MW'lık termik santral hakkındaki ön değerlendirme raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Kuyucak Rüzgar Enerjisi Santrali için Manisa Kırkağaç'ta kamulaştırma!

Kuyucak Rüzgâr Enerjisi Santrali projesi için Manisa iline bağlı Kırkağaç Demirtaş Köyü'nde yer alan 134 ada, 6 parselde acele kamulaştırma yapılması kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Demirtaş OSB'ye kurulması planlanan santral sanayici ve çevrecileri karşı karşıya getirdi!

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor

Demirtaş OSB'nin santrali sanayici ile çevrecileri karşı karşıya getirdi!

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor.

Kemalpaşa OSB yönetimi enerji projelerine odaklandı!

Tüzel kişilik sorunlarını geride bırakan Kemalpaşa OSB, şimdi de artan enerji ihtiyacına çözüm arıyor. OSB yönetimi Otomatik Sayaç Okuma Sistemi, Güneş Enerjisi Santrali, Yiğitler Barajı gibi bir dizi enerji projesine odaklandı

Demirtaş OSB istihdamını 45 bine çıkardı!

Geçen yıl 10 yeni yatırımın gerçekleştirildiği Demirtaş OSB’de aktif tesis sayısı 446’ya, istihdam edilen kişi ise 45 bine ulaştı. OSB’de büyümenin bir yansıması olarak son 5 yılda elektrik tüketimi de yüzde 34,4 arttı

Demirtaş OSB santrali Haberi

Demirtaş OSB santrali

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSAB) kurulması planlanan termik santral, Bursa gündemini hareketlendirdi. Çevre örgütleri ve meslek odaları  santralin yapımına karşı çıkarken, sanayiciler ve yerel yönetimler kurulmasını destekler nitelikte açıklamalar yapıyor.


Projeyi yürüten DOSAB’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, Ağustosta Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) projenin ayrıntılarını sanayicilerle paylaşacaklarını söyledi. 125 milyon dolara malolacak 49 megavat elektrik üretim kapasitesine sahip DOSAB Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi’nde 380 bin ton/saat buhar üretileceğini, DOSAB'ın elektrik ihtiyacının 3’te birinin karşılanacağını ifade eden Kahraman, "DOSAB’da  kömür, doğalgaz ve diğer yakıtları kullanan 150 baca var. Biz tek bir baca ile çevre korumaya katkıda bulunacağız. Kömür ve kireçtaşının nakliyesi, stoku ve yanması  kapalı sistemde olacak. Baca gazı emisyonunda; metreküpte 30 mg toz yerine Türkiye ve AB...