02 / 05 / 2024

Demiryolu hatları

Demiryolu hatları

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, demiryolu hatlarına dair çeşitli istatistikleri meclis gündemine taşıdı..

Demiryolu ulaşımı turizmi etkiliyor mu?

Tünaydın Gazetesi köşe yazarı Osman Uzun bugünkü yazısında Demiryolu ve Turizm başlığını ele alıyor. İşte Osman Uzun'un bugünkü yazısı;

Eskişehir ile Antalya arası demiryolu hattı geliyor!

Antalya'nın 100 yıllık demiryolu hayali startı verilen Eskişehir- Antalya hattı ile gerçek oluyor. Bölge iş dünyası komşu illerdeki OSB'lerin yüklerinin Antalya Limanı'na ulaştırılması için "Baladız-Keçiborlu" hattının öncelikle bitirilmesini istiyor.

4 yılda inşası planlanan demiryolu hatları TBMM'de!

Demiryolu projelerine ve 2020-2024 yıllarında inşası planlanan demiryolu hatları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020-2024 yıllarında inşası planlanan demiryolu hatları mecliste!

Demiryolu projeleri ve 2020-2024 yıllarında inşası planlanan demiryolu hatları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yolcu taşımacılığı hizmeti verilecek demiryolu hatları belirlendi!

Kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında yolcu taşımacılığı hizmeti verecek demiryolu hatları açıklandı. 

Demiryolu hatlarına ilişkin istatistikler mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, demiryolu hatlarına dair çeşitli istatistikleri meclis gündemine taşıdı..

Ofis yatırımları devam edecek!

METRO, tünel, köprü, demiryolu hatlarıyla ulaşım bağlantüarı güçlenen, kentsel dönüşümle çehresi değişen İstanbul'da ofis piyasası hızla büyüyor.

Gayrimenkulde dengeler değişiyor!

Metro, köprü, demiryolu hatlarıyla ulaşım bağlantıları güçlenen, kentsel dönüşümle çehresi değişen Anadolu Yakası’nda İstanbul Finans Merkezi projesinin de etkisiyle ofis yatırımları hızla artıyor.

Antalya-Eskişehir YHT hattının temeli 2016'da atılacak!

Ülkemizin turizm ve tarım merkezlerinden Antalya, hızlı demiryolu hatlarıyla ulusal demiryolu ağına bağlanıyor. Bu kapsamda Antalya-Eskişehir ve Antalya-Kayseri arasında da saatte 200 km hıza uygun olarak, hızlı demiryolu yapılıyor.

Antalya'da elektrik hatlarının yeraltına alınması planlanıyor!

Turizmin başkenti Antalya'da lüks yapılar bir biri ardında yükselirken bazı kötü görüntülerde gözlerden kaçmıyor. Özellikle şehrin bazı işlek cadde ve sokaklarının halen elektrik hatları ve direklerinden kurtulamayışı dikkatlerden kaçmıyor.

Marmaray banliyö hatlarının Güzelyalı'daki son durumu!

Marmaray projesi CR3 (Gebze – Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi) projesi kapsamında Pendik Güzelyalı'daki son durum fotoğraflandı... İşte Pendik Güzelyalı Marmaray banliyö hattının internette dolaşıma sokulan son kareleri...

1930 Kadıköy'e yeni tramvay hatları yapılacakmış!

29 Ocak 1930 Cumhuriyet Gazetesi İstanbul Anadolu yakasında açılacak yeni tramvay hatlarını duyurmuş. Üsküdar Tramvay Şirketi tarafından yapılacak hatlar Haydarpaşa-Kadıköy, Kadıköy-Moda, Moda-Kızıltoprak ile Fener-Bostancı hatlarıymış..

Lütfi Elvan: Demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, süratle bu adımı atacaklarının sinyalini vererek, "Bu yıla yetişir mi bilmiyorum ama demiryolu işletmeciliğini özel sektöre açacağız" dedi...

MASKİ Gökçeada’ya su hatlarında kullanılmak üzere boru gönderdi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı MASKİ Genel Müdürlüğü, Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi’nde yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgede zarar gören su hatlarında kullanılmak üzere boru desteği verdi

Sakarya Karapürçek içmesuyu hatlarındaki arızalar giderildi!

Karapürçek içmesuyu hatlarındaki arızalar giderildi. SASKİ ekipleri yoğun çalışmaların ardından ilk olarak Hendek Yeşilyurt, Akyazı ve Geyve'deki su sorunlarını çözüme kavuşturmuştu. Karapürçek'te dün devam eden çalışmalar da tamamlandı.

Demiryolu hatları Haberi

Demiryolu hatları

Demiryolu hatlarına dair çeşitli istatistikler meclis gündemine taşındı.  CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, demiryolu hatlarına dair çeşitli istatistiklere ilişkin soru önergesi hazırladı. 

Gürer sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti. 

1- YHT hatları toplamı 2017 yılı Kasım ayı itibari ile kaç kilometredir?

2- Demiryolu hatlarının 2017 yılı Kasım ayı itibari ile yüzde kaçı tek hattır? 2. hat çalışması devam eden hat toplamı kaç kilometredir?

3- 2018 yılı için hedeflenen hat kaç kilometredir? YHT için projelendirilen hangi hatlar 2018 yılında...