13 / 05 / 2024

demiryolu hattı yatırım

demiryolu hattı yatırım

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye ekonomisinin katlanması için demiryolu ve liman ağlarına yatırım yapılması gerektiğini söyledi...

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Son 18 yılda demiryolu projelerine 29 milyar dolar yatırım yapıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, son 18 yılda 'demiryolu' projelerine 29 milyar dolar yatırım yapıldığını söyledi.

Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım!

Çin Devlet Demiryolları, ulusal demiryolları projelerine yönelik sabit yatırımın, bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Çin'den yılın ilk yarısında demiryolu ağına 46 milyar dolarlık yatırım yaptı...

Ulaşıma 2023' kadar 39 milyar Euro yatırım!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 2023 yılına kadar demiryolu sektörüne 39 milyar Euro daha yatırım yapacağız" dedi...

ABD'li demiryolu şirketinden Eskişehir'e yatırım planı!

ABD'nin dünyada tanınan lojistik firması Greenbrier'in Üst Yöneticisi Bill Furman, Anadolu Üniversitesini ziyaret etti. AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, "Greenbrier'in Eskişehir ve ülkemize yatırım yapması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Konya Ereğli'ye 7.9 milyonluk yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ereğli'de 7.9 milyon liralık yeni su şebekesi, şebeke ıslah ve su kuyusu toplama hattı yatırımı yaptı.

Türk Akımı'na 42 milyar ruble yatırım yapılacak!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı boru hattının inşası için 2017'de 42 milyar rublelik (yaklaşık 700 milyon dolar) yatırım yapılacak.

Antalya Finike'ye 73 milyonluk altyapı yatırımı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Finike’ye 3 yılda 73 milyonluk yatırım yaptı. 120 kilometrelik kanalizasyon ağıyla örülen, 84 kilometrelik içme suyu hattı yapılan ilçenin alt yapı sorununa köklü çözümler getirildi.

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

Türk Akımı için 7 milyar euroluk yatırım yapılacak!

Güney Akım’a yapılan harcamalar da dahil olmak üzere Türk Akımı doğalgaz boru hattının hayata geçirilmesi için gereken yatırımın 7 milyar euro’yu bulduğu belirtildi.

Erdemir Grubu'nda İskenderun'a yeni tesis yatırımı!

Üçüncü çeyrekte beklentinin üzerinde kâr eden çelik devi, yeni galvanizleme hattını 2018'in ilk yarısında devreye alacak. Erdemir, İskenderun'da yeni tesis yatırımı da planlıyor.

İzmir Bornova'ya 7.2 milyon TL'lik yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, yağışlarda sıkıntı yaşanan Bornova İnönü Mahallesi’ne 10 kilometrelik yağmur suyu hattı ile 8 kilometrelik atık su hattı döşeyecek. 7.2 milyon liralık yatırım önümüzdeki günlerde başlıyor.

Sakarya Ferizli ve Söğütlü’ye 45 milyonluk yatırım!

Ferizli ve Söğütlü’ye yapılacak altyapı yatırımı için protokoller imzalandı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu “Ferizli ve Söğütlü ilçelerimize 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattı inşa edeceğiz.” dedi.

demiryolu hattı yatırım Haberi

demiryolu hattı yatırım
Türkiye Belçika ticaret hacmi arttırma çalışmaları devam ederken Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Belçika ile karşılıklı ticareti daha üst seviyeye çekmenin yollarını arıyor. Zafer Çağlayan, Türkiye'de liman ve liman gerisi ulaşım yatırımlarına önem verilmesiyle ticaretin katlanacağını...