28 / 07 / 2024

Demiryolu ulaşımı 2023 vizyonu

Demiryolu ulaşımı 2023 vizyonu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Vali Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'ye kentteki havayolu ve demiryolu projelerinin değerlendirmesi amacıyla geldiğini söyledi.

Bayramda otobüsler bedava mı 2023? Kurban Bayramı'nda metro, metrobüs ve marmaray ulaşımı ücretsiz mi?

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda ulaşımın ücretsiz olup olmayacağını sorguluyor. Peki, bayramda otobüsler bedava mı 2023? Otobüs, metro, metrobüs ve marmaray ulaşımı ücretsiz mi? İşte detaylar...

YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları uzatıldı! Deprem bölgesinden sınava girecekler bu tarihi kaçırmayın! 

Deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2023-YKS) başvuran adaylara sunulacak  ulaşım ve barınma desteği başvuruları resmen uzatıldı. Peki YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları ne zaman sona erecek? 

YKS ulaşım desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuru 2023! Nasıl başvuru yapılır?

'YKS ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler, başvurusu nasıl yapılır?' sorularının yanıtları binlerce öğrenci tarafından araştırılıyor.  Peki YKS ulaşım barınma desteği ne kadar? Depremzedelere YKS ulaşım ve barınma desteği başvuruları nasıl yapılır 2023?

Türkiye'de gıdaya ulaşım zorlaştı! En dip seviyeyi gördük

2023 yılı ile birlikte enflasyonunda yükselmesi gıda alımında ulaşımı zorlaştırdı. Türkiye, gıdada kendi kendine yetebilen ülkeler içinde Vietnam,  Ekvador ve Ürdün'ün akabinden 49'unculuğa düştü.

Öğrencilere büyük müjde! Aile Bakanlığı 2023 öğrenci ulaşım desteği nereden, nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki aylarda, ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacağını söylemişti. 2023 ile birlikte, söz konusu destek ödemeleri için de harekete geçildi. Peki, öğrencilere 2023 ulaşım desteği başvurusu n

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Demiryolu yapımında yüzde 90 yerliliğe ulaştık!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü İsa Apaydın, demiryolu yapımında yerlilik oranının yüzde 90'a ulaştığını açıkladı.

Niğde'deki demiryolu ulaşımına ilişkin 5 soru TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde İli'ndeki demiryolu ulaşımı ile ilgili bazı ihtiyaçlara ilişkin Bakan Ahmet Arslan'a 5 soru sordu..

Türkiye'ye 1.2 trilyon dolarlık ulaşım, enerji ve alt yapı yatırımı!

2023’e kadar Türkiye’de 1.2 trilyon doları bulan, ulaşım, enerji ve alt yapı projesi gerçekleştirilecek. Bu potansiyel iş makineleri sektörünün iştahını kabartıyor. Öztoygar “Dünya devi markalar Türkiye’de yatırımlarını artıyor. Potansiyel çok büyük ” dedi.

Büyük ulaşım projelerinde yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak!

Gebze­-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hattının İyileştirilmesi, Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi İnşaatı Projesi, şehir içi raylı ulaşım sistemleri ve metro yapım projeleri ve bu projelerin ihale edilebilmesi için yüzde 10 ödenek şartı aranmayacak

İşte 6 dev ulaşım projesi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca 2023 hedefleri kapsamında ilk adımları atılan "dev projelerin" bazıları bu yıl hizmete girecek. İşte 6 dev ulaşım projesi...

Niğde'nin 5 ulaşım projesi mecliste!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki bazı ulaşım projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer önergesinde "Bor-Kemerhisar arasında demiryolu araç üst geçidi yapılması düşünülmekte midir?" diye sordu..

Raylı ulaşıma 2023'e kadar 13 milyar avro yatırım yapılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, "Şehir içi raylı ulaşım araçları için 2023 yılına kadar yapılacak toplam yatırım tutarını, yaklaşık 13 milyar avro olarak hesaplıyoruz" dedi.

Demiryolu ulaşımı 2023 vizyonu Haberi

Demiryolu ulaşımı 2023 vizyonu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "2023 Türkiyesinin vizyonunda Samsun'dan Antalya'ya, Edirne'den Kars'a, İzmir'den Kars'a bütün hatları entegre ettiğimizde, ülkemiz hızlı demiryolu ağlarıyla hem yolcuya hem yük olarak büyük imkana kavuşmuş olacak" dedi.


Bilgin, Vali Orhan Düzgün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Kayseri'ye kentteki havayolu ve demiryolu projelerinin değerlendirmesi amacıyla geldiğini söyledi.


Kayseri'nin Anadolu'nun göz bebeği, merkez şehirlerinden birisi olduğunu belirten Bilgin, Kayseri'ye yönelik yürüttükleri önemli projeler olduğunu ifade etti.


Kayseri'yi Ankara ve İstanbul'a bağlayacak hızlı tren projesinin proje çalışmalarını başlattıklarını dile getiren Bilgin, şunları kaydetti:


"İnşallah, 2016 yılı sonuna kadar projelerini bitirip, hemen ihale hazırlık çalışmalarını yapacağız ve bir an önce yapımını gerçekleştireceğiz. Amacımız, Sivas'a, Erzincan'a doğuya giden hat tamamlandığında Kayseri'nin de paralel olarak aynı zamanda hizmete girmesi. Böylelikle sadece Ankara'ya değil,...