05 / 05 / 2024

Demre kruvaziyer turizmi

Demre kruvaziyer turizmi

Antalya Demre’deki yeni turizm tahsis alanında 8 firma tarafından 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri kurulacak. Demre-Beymelek arasındaki turizm alanında zaman içinde 25 bin yatak kapasitesine ulaşılacağını ifade etti.

Demre Kruvaziyer Limanı'nın ÇED toplantısı 28 Mart'ta!

Antalya Demre'de yapılması planlanan Demre Kruvaziyer Limanı projesi için ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 28 Mart günü saat 14:00'da gerçekleşecek.

Antalya Demre'nin kruvaziyer liman hayali gerçek oluyor!

Demre Kruvaziyer Limanı Kesin Proje, ÇED, Fizibilite, İmar Planı, Zemin Sondajı, Jeolojik-Jeoteknik Rapor, Hidrografik ve Oşinografik Rapor Hazırlanması ihalesi 15 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Antalya Demre’ye kruvaziyer liman müjdesi!

Demre Meydanı’nı Türkiye ve Dünya’nın en ünlü meydanlarından biri yapacak projenin temelleri atıldı. Temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediyes Başkanı Menderes Türel, Demre’ye kruvaziyer limanı yapılacağını söyledi.

Antalya Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temeli atıldı!

Demre Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin temelini atan Başkan Türel, "Demre Kruvaziyer limanı ve 'Caretta Caretta' havalimanı hayırlı olsun" dedi.

Demre’ye Avrupai Meydan Projesi!

Demre Meydanı’nı Türkiye ve Dünya’nın en ünlü meydanlarından biri yapacak projenin temeli atıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre’ye kruvaziyer limanı da yapacaklarını açıkladı.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Demre'deki yat limanına ek iskele yapımı talep edildi!

Hristiyanlar için kutsal olan Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Antalya'nın Demre ilçesinde yapımı devam eden yat limanına kruvaziyer gemilerinin de yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması istendi.

Demre Yat Limanı'na ek yapılması önerildi!

Hristiyanlar için kutsal olan Noel Baba Kilisesi'nin bulunduğu Demre'de yapımı devam eden yat limanına, kruvaziyer gemilerinin de yanaşabilmesi için 330 metre uzunluğunda iskele yapılması istendi.

Bodrum'da kruvaziyer turizmi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Yunanistan'ın Mykonos Adası'ndan gelen 295 metre uzunluğundaki kruvaziyer, Paşatarlası'ndaki gemi yanaşma iskelesine yanaştırıldı. Gemide çoğunluğu Almanya uyruklu 2 bin 741 turist ile bin 16 personel bulunduğu bildirildi.

Antalya Demre'ye kruvaziyer liman geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demre ilçesine yapılması planlanan kruvaziyer limanı için bakanlıktan teknik inceleme yapıldığını ve limanın yapılması için talimatın verildiğini kaydetti.

Hopa Kruvaziyer turizmi hedefliyor!

Hoparat Genel Müdürü Meriç Burçin Özer. Hopa'ya kruvaziyer gemilerin gelmesi için neler yapılabileceğini araştırmak için İzmir'de temaslarda bulundu.

Galaport projesi ile kruvaziyer turizmi uçacak!

Kruvaziyer turizmi gözünü Galataport'a dikti. Royal Caribbean Genel Müdürü Bülent Tatlav, "Galataport hayata geçtiğinde sektör yüzde 100 büyür" dedi.

Demre kruvaziyer turizmi Haberi

Demre kruvaziyer turizmi

Antalya Demre de Belek gibi turizm alanında cazibe merkezi olmaya hazırlanıyor. Demre Turizm Tahsis Alanı’nda 8 firma, en küçüğü 300 yatak kapasiteli olmak üzere 5 bin yatak kapasiteli otel ve tatil köyleri yapacak. Antalya’nın en önemli turizmci ailelerinden Barut Grubu otel inşaatına başlarken, Belek’te Aktay Turizm AŞ tarafından işletilen Ela Quality Oteli’ne de Demre’de kardeş otel geliyor. İnşaat sektöründe tanınan Zeynel Ceylan da tahsis alanında otel yapacak isimler arasında. ‘Diyar Demre’’ adı verilecek otelin yatak kapasitesinin 500 civarında olması hedefleniyor. Akha Turizm de bölgede 5 yıldızlı 2 otel projesini hayata geçirecek. Demre Yat Limanı projesini gerçekleştiren Zihni Üstün ve Oğulları Limited Şirketi’nin de bölgede 5 yıldızlı otel veya tatil köyü inşa edeceği bildirildi. 


2 bin kişiye istihdam 


Yönetim kurulu Başkanlığı’nı Ahmet...