18 / 07 / 2024

deniz hattı

deniz hattı

AA muhabirinin DSİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, projenin Türkiye ayağını oluşturan Alaköprü Barajı’nın, 22 kilometrelik isale hattı ve 10 bin metreküp hacimli terfi merkezinin yapım çalışmaları sürüyor

Deniz Yavuzyılmaz: Erzincan İliç’teki Anagold madeninin tam altındaki fay hattı haritadan silinmiş!

Erzincan'da meydana gelen toprak kayması sebebiyle madende 9 kişinin toprak altında kaldı. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Anagold madeninin tam altındaki fay hattının haritadan silindiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'un 7 yeni deniz hattı bugün hizmete başladı! Aktarmalar yüzde 50 indirimli olacak! İşte ücretler! 

Geçen ay yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oluşturulan İstanbul'un 7 yeni deniz hattı bugün hizmete başladı. İşte İstanbul'un 7 yeni deniz hattı ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve fiyatları...

KKTC deniz geçişi isale hattı projesi meclis gündeminde!

KKTC deniz geçişi isale hattı projesine ve onarım işi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TürkAkım'da deniz geçiş hatlarından ilki doğal gazla dolduruluyor!

Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya iletecek TürkAkım'ı oluşturan iki deniz hattından ilkinin doğal gazla doldurulmaya başlandı.

Bakü-Tiflis-Kars hattının ikinci kısmı tamamlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattının Hazar Denizi'ndeki limanlara kadar ulaşması ve Hazar'daki deniz ulaşımıyla ilgili altyapı ve tren feri hatlarının hizmete girmesi iş adamlarımıza önemli avantajlar sağlıyor." diye konuştu.

TürkAkım projesinde ilk hattın inşaatı tamamlandı!

Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, TürkAkım doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki ilk hattının inşaatının tamamlandığını söyledi.

TürkAkım'da derin deniz boru inşaatı başladı!

Rus enerji şirketi Gazprom, TürkAkım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin derin deniz kısmındaki boru hattının inşasına başlandığını açıkladı.

Kaçak müteahhit ihbar hattı kuruluyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, ülkemizde sayıları gün geçtikçe artan ve hem müteahhitleri hem de konut satın alan kişileri huzursuz eden ‘kaçak inşaat ve kaçak müteahhitlik’ ile ilgili ihbar hattını hayata geçirmek için gerekli başvuruları yapacaklarını söyledi.

Trabzon Söğütlü Derin Deniz Deşarjı inşaatında son durum!

TİSKİ tarafından ihale edilerek yapılan çalışma ile Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesi’ndeki derin deniz deşarjı tesisi modernizasyonu ve kırık olan deşarj hattının yenilenmesi yapılarak bölgedeki sorunlar ortadan kaldırılıyor.

KKTC Su Temini Projesi'nde isale hattına su verilmeye başlandı!

Türkiye ile KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesinde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

KKTC deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu!

Kıbrıs'ın 50 yıllık su hasreti son buluyor. Yılda 75 milyon metreküp su, Toroslar'dan KKTC'ye ulaşacak. Kalyon İnşaat-Sigur Ros ortaklığının yaptığı deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu.

KKTC Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor!

Mersin'den KKTC'ye denizin altından su götürülmesini amaçlayan proje kapsamında inşa edilen Deniz Geçiş İsale Hattı 7 Ağustos'ta tamamlanıyor.

deniz hattı Haberi

deniz hattı



AA muhabirinin DSİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre, projenin Türkiye ayağını oluşturan Alaköprü Barajı’nın, 22 kilometrelik isale hattı ve 10 bin metreküp hacimli terfi merkezinin yapım çalışmaları sürüyor. 80 kilometrelik deniz hattının yapımına da bu ay içerisinde başlanacak.



Çalışmaların iş programına uygun şekilde sürdüğünü ve gecikme yaşanmayacağını belirten yetkililer, temel atma töreni sırasında yüklenici firma yetkililerinin bitirme tarihi olarak verdiği 7 Mart 2014 saat 13.00’da vanaların açılarak KKTC’ye su verilmesinin hedeflendiğini kaydetti.


Alaköprü Barajı

Proje kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 7 Mart 2011’de temeli atılan Anamur’daki Dragon Çayı üzerindeki Alaköprü Barajı’nın ise yüzde 60’ı tamamlandı.


Yıllık 130 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak ön yüzü beton kaplamalı, kaya dolgu tipindeki barajın inşaatında, kamyonlarla taşınan kayalar silindirlerle sıkıştırılıyor. Biten kısmın ön yüzüne de...