09 / 05 / 2024

deniz kenarında ev

deniz kenarında ev

1939 yılında belediye deniz kenarında ve şimendifer güzergahında inşa edilecek binaların denizden on metre geride ve bodrum ile bir kattan ibaret yapılacak binalara inşaat ruhsatı verecekmiş.

Kirasını geç ödeyen kiracı hakkında ev sahipleri ne yapabilir? 

Türkiye’de kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar sürekli devam ediyor. Son zamanlarda iki taraf arasında merak edilen konulardan biri de kiracının kirasını geç ödemesi durumu. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalan ev sahibi ne yapabilir? 

Yurt dışında ev ve arsa almayı düşünenler dikkat! Hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz!

Emlak ve yatırım danışmanı Mert Başaran resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yurt dışında ev ve arsa alırken dikkat edilmesi gerekenleri kaleme aldı.

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Kira anlaşmazlığında ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken çok önemli detay

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki davalara her geçen gün yenileri eklenirken ev sahiplerine doğrudan kiracıyı tahliye etme hakkı tanıyan 10 yıl kuralında gözden kaçan detayı Posta Gazetesi Yazarı Doğan Heper yazdı.

Pazar keyfini deniz kenarında yapmak istemez misiniz? Beltur Sosyal Tesisleri 11 Eylül 2022 fiyat listesi…

Denize karşı bir kahvaltı ardından güzel bir Türk kahvesi sizin bütün stresinizi alıp götürecek. Yeşil alanları, yürüyüş ve gezi parkurları, spor alanları, çocuk parkları ve sahip olduğu eşsiz güzellikteki manzaraları ile İstanbulluların tercihlerinde ilk sıradadır. İşte 11 Eylül 2022 fiyat listesi.

Konut piyasasında ev sahiplerinden kiracıyı bezdiren yeni taktikler! Elektrik ve su aboneliği yok

Konut fiyatlarındaki aşırı yükseliş ve konut arzında yaşanan problemler kiracıların olağanüstü kira artışlarına mecburen 'evet' demelerine neden oldu. Ev sahipleriyse istedikleri kirayı alamadığı kiracıyı evden çıkarmak için yeni taktiklere başvuruyor. İşte detaylar..

Temmuz ayında ev sahibi kiraya ne kadar zam yapabilir?

Milyonlarca vatandaşın gündeminde kira sorunu var. Kiracılar ev sahiplerinin fahiş zam talepleriyle karşı karşıya kalıyor. Kira piyasasında yaşanan bu sorunların çözümü için yeni bir düzenleme getirildi. İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

İstanbul'da 1 milyon TL'nin altında ev bulmak zor olacak!

Mesa Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Boysanoğlu, "İstanbul'da 1 milyonun altında ev bulmak zor" dedi.

Konut yatırımları deniz kenarına yöneldi!

Hepsiemlak tarafından açıklanan Mayıs 2021 Emlak Endeksi sonuçlarına göre, konut yatırımları deniz kenarına yöneldi.

Sahilde evi olan yaşadı! Fiyatlar tavan yaptı!

Pandemiyle beraber değişen yaşam şekilleri en çok konut tercihlerini etkiledi. Sahildeki evlerin trend olduğu bu dönemde deniz kenarında ev fiyatları artış kaydetti. 

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

Deniz kenarı satılık evlerin değeri artıyor!

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak’ın ülke genelini ele alarak hazırladığı Mart 2021 Emlak Endeksi verileri açıklandı. Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde deniz kenarında satılığa çıkan dairelerin değerinde artış yaşandı.

deniz kenarında ev Haberi

deniz kenarında ev

Sahillerde inşaat

Binalar denizden on metre geride yapılacak.


Deniz kenarlarında ve şimendifer güzergahında yapılacak binaların bunlardan 10 metre geriye yapılması lazımdır. Belediye bu gibi yerlerde inşaat yapmak isteyen arsa sahiplerine bu şeriat altında inşaat ruhsatiyesi vermektedir. Bu binalar bir bodrum ile bir kattan ibaret olacaktır.


Fakat şehircilik mütehassısı B. Prost Boğaziçi'nin bazı yerlerinde on metre geriye çekmeden bina inşası için planını hazırlamıştır.

Bu gibi yerlerde sahile rıhtım yapılacak ve bu rıhtım üzerinde yapılacak binanın sahille arası kanundaki mesafeyi muhafaza edecektir.


Akşam Gazetesi 1 Eylül 1939


Abdullah Kutalmış...