19 / 05 / 2024

Deniz seviyesinde yükselme

Deniz seviyesinde yükselme

Uluslararası bir ekipten oluşan bilim insanları, bilgisayar simülasyonu vasıtasıyla Antarktika’nın denizlerin yükselmesinden ne oranda sorumlu olabileceği ile ilgili olarak ilk kez kapsamlı bir tahminde bulundu...

DASK’lı konut sayısı yüzde 43'ten yüzde 58'e çıktı!

2024 yılına girerken 2023 yılının ilk 10 aylık resmi verilerine göre DASK’ta sigortalılık oranında iyi bir yükselme olduğu belirtildi. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre DASK’lı konut sayısı yüzde 2022 yılında yüzde 43 iken söz konusu bu oran 2023 yılında yüzde 58'e çıktı.

Konut satışları 1,2 milyon seviyesinde yılı kapatır!

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur konut piyasasını değerlendirdi. Timur, arazi ve inşaat malzemelerindeki artışlara dikkat çekerek "Bir yandan da ihtiyaç bitmedi bir barınma krizi yaşanıyor, kiralık ev bulunamıyor." dedi.

Deniz manzaralı Yıldırım Panorama konut projesi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 8 indirim fırsatı!

Yıldırım Mimari tarafından inşa edilen Yıldırım Panorama konut projesi satışa çıktı. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Deniz GYO 30 Haziran 2023 tarihi itibarıyla hazırlanan faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Peki, Deniz GYO yılın ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

İstanbul'da barajların doluluk oranı son 9 yılın en düşük seviyesinde! Yüzde 43,62’ye geriledi!

Kentte 26 Haziran tarihinde yüzde 44,68 olan barajlardaki doluluk oranı 2 Temmuz itibarıyla yüzde 43,62’ye geriledi. İstanbul'da günlük 2 milyon metreküpten fazla su tüketiliyor.

Yeni yükselme Stacks (STX)'den geldi! Değeri yüzde 30 arttı

Stack (STX), ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), aracılığı ile onaylanan token olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bitcoin fiyatının çıkmasıyla beraber, BTC üzerine kurulmuş bir akıllı sözleşme katmanı olan Stacks (STX) fiyatı da iki gündür yükseliş gösterdi.

İkinci el almak isteyenler acele edin! 1 senede yüzde 85 zamlandı

Küreselde meydana gelen olaylar ile beraber otomobil piyasasındaki yükseliş sürüyor. Döviz kurunda meydana gelen ve küreselde meydana gelen çip krizinin arkasından sıfır ve ikinci el otomobil ücretleri uçuşa geçti. 2022 senesinden günümüze kadar ikinci el otomobil piyasasının yüzde 85 seviyesinde yü

Mehmet Aydoğdu nereli? Nereden mezun oldu? Ne zaman genel müdür yardımcısı oldu?

Türk iş insanı Deniz GYO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Aydoğdu kimdir? Mehmet Aydoğdu nerede doğdu? Hangi okuldan mezun oldu? İşte Mehmet Aydoğdu ile ilgili merak edilen her şey...

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Kara: ‘Döviz rezervleri erimeye devam ediyor’

3 gün önce gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından CDS ve mevduat faizlerinin yükselme süreci devam ediyor. Altın satışlarının da etkisiyle Merkez Bankası rezervleri baskı altındayken, Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “Döviz rezervleri erimeye devam ediyor” ded

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer müjdeyi açıkladı! Görevde yükselmek isteyenler sıra sizde! Tarih belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer memurluk, şeflik, saymanlık ve şube müdürlüklerini ilgilendiren müjdeli haberi verdi. Görevde yükselme sınavı tarihi belli oldu. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca emekliye kara haber verildi! Kimse bunu beklemiyordu!

Asgari emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye ulaştıktan sonra bankalar arasında yükselme yarışı başlıyor. Müşteri kaybetmek istemeyen bankaların tanıtım anonslarıyla çıkış yapması üzerine duyuru son anda yapıldı. Emeklilere kötü haber.

Mutfak tüpünde bayram müjesi! Herkes indirim yaptı bir firma zam yaptı! Aygaz, İpragaz...14 Nisan 2023 fiyat listesi!

Mutfak tüpü fiyatları son dönemde yükselme eğilimindeydi ve bu durum tüketicileri oldukça zorluyordu. Ancak sonunda beklenen müjde geldi! Aygaz, İpragaz ve Milangaz gibi büyük tüp şirketleri, mutfak tüplerine indirim yaptı. Mogaz ise şaşırtan bir hamle ile mutfak tüpüne zam uyguladı.

Uzman isim kritik uyarıyı yaptı! İşte altının yükselme sebebi

Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararıyla beraber  altın piyasalarındaki aksiyon çoğaldı. Uzmanlar, altın ücretlerinin bir süre daha iniş çıkışlarına süreceği tahmininde bulunuyor. Peki altın ücretlerindeki dalgalanmanın gerçek sebebi ne? Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı sualleri yanıtladı.

Deniz seviyesinde yükselme Haberi

Deniz seviyesinde yükselme

Uluslararası bir ekipten oluşan bilim insanları, bilgisayar simülasyonu vasıtasıyla Antarktika’nın denizlerin yükselmesinden ne oranda sorumlu olabileceği ile ilgili olarak ilk kez kapsamlı bir tahminde bulundu.


Almanya’daki Potsdam İklim Etkileri Araştırma Enstitüsü’nün önderliğinde yürütülen ve Earth System Dynamics’te yayımlanan çalışmada gelişmiş pek çok iklim ve buz modeli birlikte kullanıldı. Sonuçlar, Antarktika’nın geçtiğimiz 20 yılda deniz seviyesinde neden olduğu yükselmeye benzer sonuç verdi. Antarktika’nın önceden düşünüldüğünden daha önce deniz seviyesinde yükselmeye yol açacak en büyük etken olacağını gösterdi. Araştırmacılardan Anders Levermann, “Sera gazları önceki dönemlerde olduğu gibi artmaya devam ederse yüzyıl sonuna kadar Antarktika'nın okyanus yükselmesine etkisi, şu ana kadar gerçekleşene ek olarak, 1-37 santimetre arasında olabilir” diyor.


Şehirler planlanırken bu ihtimal göz önüne alınmalı


Levermann, sahillerde bulunan büyükşehirler planlanırken deniz seviyelerinde gerçekleşebilecek bu...