29 / 04 / 2024

Uzman isim kritik uyarıyı yaptı! İşte altının yükselme sebebi

Uzman isim kritik uyarıyı yaptı! İşte altının yükselme sebebi

Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararıyla beraber  altın piyasalarındaki aksiyon çoğaldı. Uzmanlar, altın ücretlerinin bir süre daha iniş çıkışlarına süreceği tahmininde bulunuyor. Peki altın ücretlerindeki dalgalanmanın gerçek sebebi ne? Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı sualleri yanıtladı.



Altının yükselme sebepleri arasında çeşitli faktörler bulunmaktadır. Bunlar arasında:

Ekonomik Belirsizlik: Altın, yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri bir yatırım aracıdır. Ekonomik belirsizlik dönemlerinde, yatırımcılar genellikle altına yönelirler.

Döviz Kurlarındaki Değişimler: Altın fiyatları, genellikle ABD doları cinsinden belirlenir. Bu nedenle, döviz kurlarındaki değişimler, altın fiyatlarını da etkileyebilir.

Faiz Oranları: Faiz oranları, altın fiyatlarını da etkileyebilir. Faiz oranları düşük olduğunda, yatırımcılar genellikle altına yönelirler.

Uzman isim kritik uyarıyı yaptı! İşte altının yükselme sebebi

Talep ve Arz Dengesi: Altın, endüstriyel kullanımının yanı sıra mücevherat ve yatırım amaçlı da kullanılır. Talep ve arz dengesi, altın fiyatlarını da etkileyebilir.

Jeopolitik Riskler: Jeopolitik riskler, özellikle savaş, terör saldırıları veya siyasi belirsizlik gibi durumlarda altın fiyatlarını etkileyebilir. Bu tür durumlarda, yatırımcılar genellikle güvenli liman olarak gördükleri altına yönelirler.

Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararı ve bu karara yönelik beklentiler, altın piyasasında dalgalanmaları da beraberinde getirdi. Ancak Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı’ya göre ücretlerin yukarıya çıkmasının birden çok sebebi var; “geride bıraktığımız hafta hem Amerika’dan hem Avrupa’dan hem İngiltere’den PMI sayıları ekonomik büyümeye dair tedirginlikleri çoğalttı bunun yanında istihdam piyasasına dair bilgileri takip ettik” ifadelerini kullanırken uzmanların bir tahmini daha var. O da FED'in yatırımcısına sunduğu 'bekle gör' politikasına geçebileceği umudunun, altın ücretlerini desteklemesi.

Uzman isim kritik uyarıyı yaptı! İşte altının yükselme sebebi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön