14 / 05 / 2024

Uzman isim kritik uyarıyı yaptı! İşte altının yükselme sebebi

Uzman isim kritik uyarıyı yaptı! İşte altının yükselme sebebi

Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararıyla beraber  altın piyasalarındaki aksiyon çoğaldı. Uzmanlar, altın ücretlerinin bir süre daha iniş çıkışlarına süreceği tahmininde bulunuyor. Peki altın ücretlerindeki dalgalanmanın gerçek sebebi ne? Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı sualleri yanıtladı.



Sarı bu hususta, “Özellikle FED’in faiz yükseltmesini dolar endeksine göre dolar altın ücretlerinin fiyatlandığını gördük ama içerde şu an hem seçim gündemi seçim günü dolayısıyla da dövize olan talebin çıkmış olması bir miktar dolardaki çıkış eğilimi gram altında da yukarı yönlü olarak yansıyor diyebiliriz” şeklinde görüş söyledi.

Uzman isim kritik uyarıyı yaptı! İşte altının yükselme sebebi

Şirin Sarı, uluslararası piyasalardaki canlılığın, altın ücretlerini bir müddet daha etkileyeceği görüşünde. “Gram altındaysa 1200 TL kuvvetli bir seviye düşmesi durumunda, 1150-1180 TL genel olarak baz olarak değerlendirilen bir bölge oldu. Yine aynı mantık çalışabilir piyasada ama bence 1200 TL’nin altına düşmesi şu andan itibaren zor gibi. Enflasyon, dünyaya dair büyüme sorunları, petrol ücretlerindeki yükseliş, enflasyon yükselişi olduğu sürece altın gündemde kalmaya devam edecek.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön