28 / 07 / 2024

deniz üzerinde kültür sanat merkezi

deniz üzerinde kültür sanat merkezi

TÜGİAD Ege Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Evren Taşkıran, Komisyon Üyeleri Arda Işık, Onur Çetin ve Birkan Karayılanoğlu'nun hazırladığı raporda kentsel dönüşümde yapılması gerekenler açıklandı.

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açıldı.

Bursa Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi açılış gün sayıyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi projesi açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilen projenin kısa sürede açılması planlanıyor.

Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi!

Osmangazi Belediyesi tarafından Demirtaş’ta 15 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen Demirtaş Meydanı ve Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi.

İlkadım Unkapanı'na kültür ve sosyal yasam merkezi geliyor!

Samsun’un en eski caddelerinden Unkapanı Caddesi üzerinde bulunan, daha önce eski pazar veri olarak kullanılan, çeyrek asırdan bu yana da kültür merkezi olan yapının muhteşem bir kültür ve sosyal yasam merkezi haline dönüştürülüyor.

Ordu Gölköy'e kültür merkezi geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gölköy'e kütüphaneye, kafeden saunaya kadar birçok birimin bulunduğu kültür merkezi inşa edecek. Proje 2 dönümlük arsa üzerinde yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm alanları için tahsis ihalesine çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, termal, kış sporları ve deniz turizmi alanında toplam 7 bin 950 yatak için tahsis ihalesine çıktı. Başvurular 17 Mayıs'ta sona erecek. Taşınmazlar 49 yıla kadar tahsİs edilecek.

Tosya Kültür Merkezi'nde son rötuşlar!

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin 1150 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen Tosya Belediyesi’ne devri tamamlanan Kültür Merkezi’ni inceledi

Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi yenileniyor!

Battalgazi Mahallesi Kubbe Caddesi üzerinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi kısa süre önce tadilata alındı. Farklı bir tasarım uygulanan kültür merkezinin içene de ilaveler yapılıyor.

Didim Kültür Merkezi'nin imar planı kabul edildi!

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçeye kültür merkezi ve amfi tiyatro kazandırma noktasında adımların atıldığını söyledi. Atabay, ''Poje çalışmaları başlayacak ve iki dosyada da aynı anda yürütülecek. Amfi tiyatroyu 2.koy bölgesinde düşünülüyor''dedi.

Kocaeli İshakçılar Kültür Merkezi'nde son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince İshakçılar köyüne yapılan kültür merkezinin yapım çalışmaları devam ediyor. Üç bin metrekare alan üzerinde kurulacak yapı bin 250 metrekare kullanım alanına sahip olacak.

Elazığ Harput'a kültür parkı inşa edilecek!

Elazığ İl Özel İdaresi, Harput'taki Buzluk Mağarası yolu üzerinde bulunan Ejderha Taşı bölgesinde Kültür Park inşa edecek. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, projeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

deniz üzerinde kültür sanat merkezi Haberi

deniz üzerinde kültür sanat merkezi


Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Bölge Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu, kentsel dönüşümle ilgili hazırladığı raporu kamuoyuna açıkladı. 


Bayraklı Tower'daki Dernek binasındaki basın toplantısında TÜGİAD Ege Şubesi Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Evren Taşkıran, Komisyon Üyeleri Arda Işık, Onur Çetin ve Birkan Karayılanoğlu'nun hazırladığı raporda kentsel dönüşümde yapılması gerekenler açıklandı. 


Raporda Bayraklı sahil şeridinde Sidney Opera Binası gibi deniz üzerine yapılacak sembol nitelikli bir kültür-sanat merkezi önerildi. 


Raporu değerlendiren TÜGİAD Ege Şube Yönetim Kurulu Başkanı Musa Turan, "İzmir'in betonlaşmasını istemiyoruz. İzmir ruhu olan, yaşayan bir şehir olmalı. Marka kent ancak bu şekilde olunur" dedi.

TÜGİAD'ın İzmir'in geleceğine yönelik önemli projeler hazırladığını açıklayan Turan, kentsel dönüşümü çok önemli bulduklarını söyledi. Hazırladıkları raporu ilgili bakanlıklar ve kuruluşlarla paylaşacaklarını dile getiren Turan, "İzmir'in geleceğini şekillendirecek, geçmiş ile...