23 / 11 / 2024

Denizanaları balıkçılık sektörünü olumsuz etkiliyor

Denizanaları balıkçılık sektörünü olumsuz etkiliyor

Küresel ısınma, kirlilik ve aşırı avlanma nedeniyle sayıları hızla artan denizanaları, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki balıkçıları canından bezdirdi. İş hacmi yüzde 60 azaldı ama asıl risk turizm sektöründe…

Bakanlık açıkladı! Konaklama sektörünün tamamı denetlenecek

Türkiye'de Turizm gelirleri, senenin ilk 9 ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 20,1 yükselişle 42 milyar dolara çıktı. Bu rakamın yıl sonunda ise 55,6 milyar dolara ulaşması beklenmekte. Yapılan açıklamada 2024 sene sonunda konaklama sektörünün tamamının bakanlık denetimine gireceği açık

Getir ve İş Bankası’ndan dev iş birliği! Getir, GetirFinans ile bankacılık sektörüne adım atıyor!

Mobil uygulama aracılığıyla yemek ve market siparişleri teslimat hizmeti sunan Getir, İş Bankası iş birliğiyle hizmete girecek GetirFinans ile bankacılık sektörüne giriyor. İş birliği kapsamında İş Bankası, GetirFinans’a yüzde 20 ortak olurken, GetirFinans, yasal izin ve onayların ardından hizmete b

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Merkez Bankası'nın faiz artırımları bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı!

Merkez Bankası'nın son üç aydaki faiz artırımları ticari kredi faizlerinin yükselmesini sağladı. Kredilerin yükselmesi ise bankacılık sektörünün ticari kredi iştahını kabarttı. 

Bankacılık sektörü kredi hacmi 10 trilyon 371 milyar 488 milyon oldu!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 39 milyar 754 milyon lira artışla 10 trilyon 371 milyar 488 milyon lira oldu.

İnşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekiyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durumla beklenen gelişmeleri tek tek gösteren ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2023 Temmuz Ayı Raporu’nu açıkladı. Söz konusu rapora göre inşaat sektörünün son 3 aylık performansı dikkat çekti.

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 567,6 milyar liraya yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı istatistiklere göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 14 Temmuz 2023 tarihi ile biten haftada 335,8 milyar TL artış gösterdi ve 12 trilyon 567,6 milyar TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 27 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada 419,2 milyar Türk Lirası artış göstererek, 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi.

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs ayında 16,8 trilyon lira oldu!

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs itibarıyla geçen sene sonuna kıyasla yüzde 17,4 yükselerek 16 trilyon 846,4 milyar TL'ye ulaştı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 373 milyar 685 milyon lira arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 373 milyar 685 milyon TL arttı ve 9 trilyon 635 milyar 198 milyon TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 9 trilyon 261 milyar 513 milyon liraya yükseldi!

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 132 milyar 631 milyon TL arttı ve 9 trilyon 261 milyar 513 milyon TL'ye yükseldi.

Bankacılık sektörü kredi hacmi 64 milyar 824 milyon lira arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun açıkladığı resmi rakamlara göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 64 milyar 824 milyon TL arttı ve 9 trilyon 128 milyar 882 milyon TL'ye çıktı.

Denizanaları balıkçılık sektörünü olumsuz etkiliyor Haberi

Denizanaları balıkçılık sektörünü olumsuz etkiliyor

Küresel ısınma, kirlilik ve aşırı avlanma nedeniyle sayıları hızla artan denizanaları, Marmara ve Karadeniz bölgelerindeki balıkçıları canından bezdirdi. İş hacmi yüzde 60 azaldı ama asıl risk turizm sektöründe.



Türkiye’deki balıkçıların başı denizanalarıyla dertte... Son 2 yıldır Karadeniz ve Marmara Denizi’ni mesken tutan denizanaları, başta orta ve küçük tekne sahipleri olmak üzere tüm balıkçıları canından bezdirdi. Denize attıkları ağda balık yerine denizanalarını gören balıkçılar avlanma veriminin yüzde 60 düştüğünü belirtiyor. Çoğu kez denizanalarından kurtulmak için ağlarını yırtmak zorunda kaldıklarını anlatan Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sürkoop) İstanbul Bölge Başkanı Erdoğan Kartal, “Geçici bir doğa olayıdır diye umut ediyoruz. Eylül ayında yeni av sezonu açılıyor. Bu dönemde 2 yıldır olduğu gibi denizanaları olursa sektör ciddi sorun yaşayacak” dedi. 


AMERİKAN GEMİLERİ GETİRİYOR 


İstanbul Üniversitesi Su...