29 / 04 / 2024

Denizler Rastgele Doldurulmayacak

Denizler Rastgele Doldurulmayacak

Deniz ve kıyı sularının dip taramasından çıkarılan malzemelerle, denizlerin bilinçsizce doldurulması önlemek için ilk kez "boşaltım alanları" belirlenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Denizler Gayrimenkul Reklam Pazarlama Turizm İnşaat Gıda Organizasyon Ticaret Limited kuruldu!

Denizler Gayrimenkul Reklam Pazarlama Turizm İnşaat Gıda Organizasyon Ticaret Limited Zeytinburnu'nda Murat Vargün tarafından kuruldu.

Ticaret Bakanlığı resmen duyurdu! Artık bu iki ürün de rastgele ihraç edilemeyecek

Ticaret Bakanlığı, ihracatında kayıt şartı getirdiği iki ürünü daha duyurdu. Bu ürünler Kaolin ve diğer kaolinli killer ile Diğer killer oldu. Bu ürünler bazı seramiklerin ve porselenlerin yapımında kullanılıyor.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Güney Sudan'da arazi anlaşmazlığı: 5 ölü!

Güney Sudan'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit’in kuzeni Lual Akook Wol Kiir’in sivillerin üzerine rastgele ateş açarak 5 kişinin ölümüne sebep olduğu belirtildi.

Kira sözleşmeleri hazırlanırken nelere dikkat edilmeli?

Kira sözleşmeleri basit hukuki işlemlerden sayılmakta ve vatandaşlar tarafından gerek kiracı gerekse de kiralayan sıfatı ile rastgele düzenlenmektedir. Ancak, sözleşmede bulunan veya bulunmayan herhangi bir madde hak mağduriyetine sebep olabilir... 

Denizler Group Turizm Kuyumculuk Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Denizler Group Turizm Kuyumculuk Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 300 bin TL sermaye bedeli ile Adem Deniz tarafından kuruldu. 

Sakarya Karasu yeni yatırımlarla değerleniyor!

Karasu’da balık tutan vatandaşlara rastgele dileklerini ileten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu: “Karasu’ya değer katan yatırımlarımız devam edecek” dedi.

Crystal Lagoons denizi olmayan şehirlere deniz götürecek!

Çölde bile yapay denizler inşa eden Crystal Lagoons, Türkiye’ye adım attı. Hedefinde konut ve resort otel projeleri olan Crystal Lagoons, denizi olmayan şehirlere de ‘deniz götürmeyi’ planlıyor. Şu ana kadar 40 projeye teklif sunuldu

Müteahhit Özgür Kartal’ın bürosuna silahlı saldırı!

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde müteahhit Özgür Kartal’ın bürosuna gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, tabanca ile rastgele ateş etti. Saldırıda büroda bulunan yaralı Hüseyin Sıktaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Mehmet Özhaseki: Sur'da rastgele yapılaşmaya izin verilmeyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, terör mağduru bölgelerde zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Haseki, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde rastgele yapılaşmaya izin verilmeyeceğini bildirdi.

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni tercihi Gelibolu!

İstanbullu işadamlarının Gelibolu'da rastgele toprak alımına hücum etmeleri de dikkatlerden kaçmıyor. Son 3 aydır tapu dairesi adeta İstanbullu alıcıların hücumuna uğradı.

Rize'de köysel dönüşüm projesi başlıyor!

Rize'de köylerde rastgele ve kontrolsüz bir şekilde yapılmaya başlanılan binaların önüne geçmek için "Köysel Dönüşüm Projesi" başlatılıyor.

Denizler Rastgele Doldurulmayacak Haberi

Denizler Rastgele Doldurulmayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakanlık "Deniz ve Kıyı Sularında Dip Taraması ve Tarama Malzemesinin Yönetimine İlişkin Yönetmelik" taslağı hazırladı.


Yönetmelikle, deniz ve kıyı sularında yapılan dip taramaları, nehir ağzı taramaları, denizlerdeki tünel, boru hattı, liman gibi kazı ve inşaat faaliyetlerinden çıkacak malzemenin, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden sürdürülebilir kullanımının sağlanması amaçlanıyor.


Taslak mevzuatın çıkmasıyla, analizlerde tehlikeli olmadığı anlaşılan ancak geri dönüşümde de kullanılmayan malzemelerin dökülmesi için ise Türkiye genelinde, denizlerde boşaltım alanları belirlenecek.


Bakanlık, TÜBİTAK'ın desteğiyle yürüteceği projeyle de boşaltım alanlarının kirlilik yükü bakımından izlenmesi ve denetlenmesini...