06 / 05 / 2024

denizli bina yenilemesi

denizli bina yenilemesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha yok olmaktan kurtarılacak.

Denizli'de konut stokları tükendi!

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, "Yılın ilk yarısında, belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı" diye konuştu. 

Denizli Acıpayam'da 1209 ağır hasarlı eve 480 konteyner verildi! 

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde 20 Mart 2019’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrasında 1209 bina ağır hasar aldı. Depremzedeler, bölgeye sadece 480 tane konteyner verildiğini belirtti...

Eviniz riskli mi, neler yapmanız gerekiyor?

Evinin riskli olmasından kaygı duyan vatandaşlar binalarına risk tespiti yapmak için beklememeli, riskli olduğu belirlendikten sonra kentsel dönüşüm ya da bina yenilemesi yapılmalı.

Denizli Merkezefendi'de 83 metruk bina yıkıldı!

Denizli Merkezefendi Belediyesi'nin başlattığı metruk bina yıkım süreci devam ediyor.

Denizli'de hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Denizli'deki depreme ille ilgili hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyleyerek "Bozkurt'ta 1995 yapıdan 264'ü ağır hasarlı, 665'i hafif hasarlı ve 3 tanesi yıkık. Çardak'ta ise 80 ağır hasarlı, 422 hafif hasarlı bina var." dedi.

Denizli'deki depremde 976 bina hasar gördü! 

Bakan Murat Kurum, Denizli'de dün yaşanan deprem nedeniyle Bozkurt ve Çardak ilçelerinde incelenmede bulundu. Kurum, 976 binanın 108'inin ağır hasarlı, 868'inin hafif hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi.

Denizli'deki eski cezaevi Zeybek Müzesi olacak!

Denizli'nin Tavas ilçesinde 51 sene cezaevi olarak kullanıldıktan sonra 13 yıl önce boşaltılan bina, Zeybek ve Etnografya Müzesi olarak yeniden hizmete açılacak.

Denizli'deki 42 yıllık bina yıkılıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehir girişinde çirkin görüntüsüyle dikkat çeken ve “Kibrit Kutusu” diye anılan 42 yıllık binanın yıkımına başladı.

Denizli'de yıkım işlemi yarıda kalan bina tehlike saçıyor!

Denizli'nin en işlek caddelerinden biri olan Saltak caddesi üzerinde yıkım işlemi yarıda bırakılan bina, faciaya davetiye çıkarıyor.

Denizli Pamukkale'de icradan 6,7 milyon TL'ye satılık bina!

T.C. Denizli 2. İcra Dairesi Denizli ili Pamukkale ilçesinde yer alan binayı satışa çıkardı. Binanın toplam kıymet bedeli 6 milyon 772 bin 548 TL.

Denizli Belediyesi 10 tarihi binayı yenileyecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha yok olmaktan kurtarılacak.

Hüseyin Çin: Antalya'da bina yenilemesi yapılıyor!

KEMDER üyesi Hüseyin Çin, Antalya'da kentsel dönüşüm projelerinin bodur başladığına dikkati çekerek, 'Antalya'da kentsel dönüşüm değil, bina yenilemesi yapılıyor' dedi.

Denizli'deki 10 tarihi bina kente kazandırılacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın 2016-2017 Eylem Planı ile birlikte açıkladığı 121 dev proje kapsamında Denizli’de yıkılmaya yüz tutmuş 10 adet tarihi bina daha kente kazandırılacak.

denizli bina yenilemesi Haberi

denizli bina yenilemesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihi binalarda yürüttüğü restorasyon çalışmalarıyla kentin tarihi zenginliklerini eski ihtişamına kavuşturarak


Denizlililerin hizmetine sunmayı hedefliyor. Bu çalışmalar kapsamında daha önce Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Merzeci Un Fabrikası, Cezmi Ökten Evi ve Necdet Bilge Evi gibi tarihi yapıları kente kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Adil Beştaş Evi’nde de restorasyon çalışmalarına başladı. 1950’li yıllarda moloz taş ve tuğla malzeme kullanılarak almaşık duvar tekniği ile inşa edilen ve uzun yıllar harabe şeklinde yıkılmayı bekleyen bina Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Bina restorasyon çalışmalarının ardından diğer tarihi yapılar gibi Denizli halkının hizmetine sunulacak.


Denizli’nin tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmak istediklerini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Belediyelerin hizmet alanı sadece alt...