04 / 05 / 2024

Denizli Karahayıttaki turizm işletmeleri

Denizli Karahayıttaki turizm işletmeleri

Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedeller ve altyapı yatırımı yapılmaması sorunu TBMM gündemine taşındı..

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Pamukkale'de turizm imarlı arsa satılacak!

Denizli İli Pamukkale Belediye Başkanlığı, Denizli Pamukkale'de yer alan turizm tesis alanı imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 6 Eylül 2023 tarihinde yapılacak.

Denizli PAÜ FTR Hastanesi'nin açılmamasına turizmcilerden tepki!

Denizli’yi termal turizmde sağlık merkezi üssü haline getirecek olan ve yapımı süren PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin açılış süresinin uzamasına Denizlili turizmcilerden tepki geldi. 

Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesi yılan hikayesine döndü!​​​​​​​

İzmir-Antalya arasındaki 580 kilometrelik devlet yolunu 440 kilometreye indirerek, iki turizm kentini birbirine bağlayacak otoyolun ikinci etabı olan Aydın-Denizli Otoyolu’nun ihalesinin sürekli ötelenmesi tepkilere neden oldu.

Aydın Denizli Otoyolu ihalesi 3 Temmuz'a ertelendi!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak olan otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabının ihalesi 3 Temmuz 2020 tarihine ertelendi. 

Aydın-Denizli Otoyolu'nun ihalesi 11 Haziran'da!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya'nın arasındaki mesafeyi kısaltacak 163 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu ayağının ihalesinin 11 Haziran tarihinde gerçekleşeceğini söyledi.

Aydın Denizli Otoyolu ihalesi 11 Haziran'a ertelendi!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabının ihalesi 11 Haziran tarihinde yapılacak.

Aydın-Denizli Otoyolu projesi 8'nci kez ihaleye çıkıyor!

Türkiye’nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya’yı birbirine bağlayacak otoyol projesinin 154 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu etabı için 8. kez ihale yapılacak. İhale tarihi 12 Mayıs olarak açıklandı...

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

Denizli Travel Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizli Travel Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mothana Aldahr tarafından kuruldu.

PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 2019'da bitecek!

Pamukkale Üniversitesi tarafından Denizli Karahayıt Mahallesi'nde yaptırılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin inşaatı 2019'da tamamlanacak. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, inşaatta incelemelerde bulundu.

Pamukkale'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık termal turizm tesisi!

Denizli İli Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'nde yer alan 92 odalı, açık-kapalı termal havuzları bulunan termal turizm tesisi 8 milyon 176 bin 520 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Pluss Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pluss Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 2 milyon 600 bin TL sermaye bedeli ile Ümüt Mutlu Dur ve Ethem Denizli ortaklığında kuruldu.

Denizli Karahayıttaki turizm işletmeleri Haberi

Denizli Karahayıttaki turizm işletmeleri


CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli Karahayıt'taki turizm işletmelerinden sıcak su kullanımı için istenen bedellere ve altyapı yatırımı yapılmamasına ilişkin soru önergesi hazırladı.


Basmacı sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.


Basmacı önergesinde "Denizli yöresinde Pamukkale ve Karahayıt turizm yönünden oldukça önemlidir. Yılda yaklaşık olarak 2 milyon kişi bölgeyi ziyaret etmektedir. Karahayıt bölgesi termal su yönünden potansiyeli oldukça yüksektir. Karahayıt bölgesinde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından termal (sıcak)suyla ilgili alt yatırım çalışması yapılmadığı gibi son zamanlarda bölgede bulunan pansiyon,otel gibi ticari işletmelere abonelik de verilmemektedir.Ayrıca sıcak su kullanan işletmelerden çok ciddi bedeller istendiği tarafımıza iletilmektedir." diyerek bu bağlamda 5 soru sordu.


Basmacı'nın soruları


Soru 1-Turizm bölgesi olan Karahayıt'a sıcak su kullanımı için Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından niçin alt yapı yatırımı yapılmamaktadır? Alt...